enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hakkari Şehitleri İçin Mecliste Saygı Duruşu

Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclisi, 1 aylık tatilin ardından toplandı. Mecliste, Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tarifi güç, acı kayıplar yaşıyoruz. Kaç canımızı kaybettik maalesef bilmiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelere sabır diliyorum. Ülkeye bu acıları kimler yaşatıyorsa bunun hesabını bir gün mutlaka verecektir” diye konuştu.

Hakkari Şehitleri İçin Mecliste Saygı Duruşu
07.09.2015
116
A+
A-

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığında toplanan Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu gerçekleşti. Oturum başlamadan önce meclis üyeleri ve vatandaşlara seslenen Başkan İmamoğlu, en son Hakkari’de hain plan sonucu yaşamını yitiren şehitler için derin bir acı duyduklarını belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet ve ailere başsağlığı diledi. Giderek daha büyük bir kaos ortamına sürüklenen ülkede herkesin kayıpların nedenini düşünmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, “Ülkenin barışa ve huzura ihtiyacı var. Türkiye’ye kim ya da kimler bu vahşeti yaşatıyorsa mutlaka hesabını verecektir. Kaç canımızı kaybettik hala bilmiyoruz. Herkesin kendini sorgulaması ve barışa ne kadar acil bir ihtiyaç duyduğumuzu anlaması lazım” şeklinde konuştu.
Beylikdüzü Belediyesi Eylül Ayı Meclisi 1. Oturumu, yapılan yoklamanın ardından AK Parti Grubu’nun sunduğu 1 yazılı ve 2 sözlü önerge ile başladı. Önergeler mecliste oy çokluğu ile red gördü. Sonrasında Başkan İmamoğlu, Meclis Gündem Maddeleri’ni oylamaya geçti. 1,3, 6, 7, 8, 9, 11, 23. Maddeler; oy birliği ile mecliste kabul görürken 2, 4, 5, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22. Maddeler oy çokluğu ile meclisten geçti.
Taşeronların İş Sözleşmeleri Artık 1 Yıllık Değil 3 Yıllık Olacak
Özellikle taşeron çalışanların iş haklarının daha korumacı bir bakışla revize edilmesini öngören ve yıllık olarak değil çalışanlarla 3 yıllık sözleşme yapılmasını içeren 13-21 arası maddeler, mecliste oy çokluğu ile kabul gördü. Maddelere göre konu; 01.01.2016-31.12.2016 tarihleri arası, 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine istinaden yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri olarak müdürlüklerin hizmet alımı işlerinin 3 yıl süreli olarak ihale edilmesi olarak ifade edildi. Konuyla ilgili İmamoğlu, “Taşeron çalışanlarımıza her yıl iş sözleşmesinin yapılması, onların psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor. Hem bunu engellemek hem de sağlıklı bir çalışma ortamı için böyle bir uygulamaya gidiyoruz. Taşeron işçiliğinin zor koşullarını hafifletmek adına geçiş hukuku sağlıyoruz” dedi. Meclis 2. Oturumun ise 10 Eylül Perşembe Saat 10:00’da yapılmasına karar verildi ve meclisin ilk oturumu sona erdi.

Eylül Ayı Meclisi (1)

Eylül Ayı Meclisi (2)

Eylül Ayı Meclisi (3)

Eylül Ayı Meclisi (4)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.