enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5553
EURO
34,9632
ALTIN
2.457,65
BIST
9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HDP Silivri: Fatih Mahallesi Kültür Mahallesi Olacak

HDP Silivri: Fatih Mahallesi Kültür Mahallesi Olacak
25.08.2015
114
A+
A-

“FATİH MAHALLESİ KÜLTÜR MAHALLESİ OLACAK”
HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Tuğba Baldaz ve Yusuf Sumeli, Silivri ile ilgili projelerini sıralamaya devam ediyor. Seçime sayılı günler kala, düzenlenen ziyaretlerde ve toplantılarda Silivri için hazırlanan projelerini sıralayan HDP Eş Başkan Adayları, büyük takdir topluyor.
HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Tuğba Baldaz ve Yusuf Sumeli, 30 Mart’tan sonra Fatih Mahallesi’nin tamamının bir “Kültür Merkezi” haline getirileceğini müjdeleyerek; “Silivri Kalesi kalıntılarının ve tarihi ahşap evlerin bulunduğu Fatih Mahallesi, bir Kültür Mahallesi olacak. Bu evler ve kale kalıntıları restore edilerek korumaya alınacak. Bu güne kadar sadece ticari açıdan bakılan, bir meta olarak görülen tarihi Kale Park, halkın hizmetine sunulacak. Burası bir açık hava kültür merkezi, bir açık hava müzesi haline dönüştürülecek.
SARNIÇ ZİYARETE AÇILACAK
Yine aynı şekilde, Silivri için, Silivri’de geçmişte yaşamış halklar için, Silivri’nin tarihi ve turizmi için büyük öneme sahip olan tarihi Kilise Sarnıcı, restore edilerek turistik ziyarete açılacak. Fatih Camisi’nin altında bulunan bu sarnıç sayesinde, farklı inançlar ve halklar, aynı çatı altında buluşacak.
SİLİVRİ’DEN GÖÇ EDENLERİN ÇOCUKLARI, TORUNLARI İLE BULUŞACAĞIZ
Mübadele döneminde ve 2. Dünya Savaşı’nda Silivri’den göç etmek zorunda kalan ya da ettirilen Rum ve Yahudi Silivrililerin çocukları ve torunlarıyla iletişime geçeceğiz. Onları anne-baba memleketlerine, ata memleketlerine davet edeceğiz. Silivri’de onları ağırlayacak, dedelerinin, ninelerinin, anne babalarının, belki de kendilerinin bir zamanlar yaşadıkları evleri, yürüdükleri sokakları göstereceğiz. Her yıl Fatih Mahallesi’nde, onların Silivri ile, Silivrlili komşularının onlarla hasret gidereceği buluşmalar, festivaller düzenleyeceğiz.
HIDRELLEZ ATEŞİ SİLİVRİ’DE YANACAK
Silivri’de yaşayan ve itilmiş, ezilmiş, ötekileştirilmiş Roman halkımıza sahip çıkacağız. Silivri Romanları, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu güne kadar yok sayıldı. Hor görüldü. Toplumdan dışlandı. Gettolara mahkum edildi. En pis işlerde çalıştırıldı. Dilleri, inançları reddedildi. Biz Roman halkının öz değerlerini, geleneklerini, inançlarını, diğer tüm halklar gibi koruma ve garanti altına alacağız. Romanlarımızın Hıdrellez şenliklerini organize edeceğiz. Onların kültürlerine uygun bir biçimde yaşayabilmeleri için göç alanları oluşturacak ve bu alanlara altyapı sağlayacağız.” diye projelerini sıraladılar.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.