enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5520
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HDP Silivri İlçe Örgütü Basın Bildirisi Yayınladı

HDP Silivri İlçe Örgütü Basın Bildirisi Yayınladı
25.08.2015
99
A+
A-

HDP SİLİVRİ İLÇE ÖRGÜTÜ BASIN-YAYIN KOMİSYONU

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ KREŞ, YOKSULLARA AŞEVİ
Önceki akşam gerçekleşen halk toplantısında konuşan HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Tuğba Baldaz ve Yusuf Sumeli, Silivri halkı için müjdelere devam etti. Çocukları, gençleri, yaşlıları, çalışan anne-babaları, kısacası toplumun her kesimini ilgilendiren projelerinden bahseden Baldaz ve Sumeli, ilgiyle karşılandı.
HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Tuğba Baldaz ve Yusuf Sumeli, yerel seçimleri kazanmaları halinde gerçekleştirecekleri ilk projelerden birinin çocuklar için ücretsiz kreşler kurmak olduğunu söyleyerek; “Günümüzde, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, ailelerde kadın ve erkeğin birlikte çalışmasını zorunlu  kılıyor. Ancak bundan da önemlisi; kadınlar zaten çalışmak, iş hayatının ve toplumsal yaşamın içinde olmak zorundadır. Kadınlarımız eve kapanmamalı, ekonomik özgürlüklerine sahip olmalı, özgür ve güçlü birer birey olarak toplumda yer almalı. Fakat bu; beraberinde bir handikapı da getiriyor. Zira kadın ve erkeğin birlikte çalıştığı ailelerde, özellikle yaşı küçük çocuklar ilgiden, kaliteli zamandan mahrum kalıyor.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ KREŞ
İşte bunun önüne geçmek için, Silivri’de ihtiyaç duyulan noktalarda, emekçi anne ve babaların çocukları için ücretsiz kreşler açacağız. Bu kreşler okul öncesi çocuklara hizmet verecek. Uzman eğitmenler ve pedagoglar gözetiminde çocuklarımız hem okul öncesi eğitimler alacak, hem toplumsal yaşamla ilgili temel bilgileri öğrenecek hem de oyunlarla eğlenerek kaliteli zaman geçirecek. Böylece çocuklarımızın sokağa ya da tehlikeli alışkanlıklara itilmesinin önüne geçeceğiz.
YOKSULLAR İÇİN AŞEVİ
Bir başka önceliğimiz ise Silivri’deki yoksullar. Elbette HDP olarak öncelikli amacımız, tüm ülke genelinde, yoksulluğun önüne geçmek, Türkiye halklarının sömürülmesini önlemek. Ancak spesifik olarak, kurulacak aşevleri ile yatağa aç giren bir ferdimizi bırakmayacağız. Bu aşevlerinde, günde üç öğün sıcak yemek sunulacak. Ve gelen kişilerin kimliğine, doğum yerine, dinine, cinsiyetine bakılmayacak. Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarımız, ihtiyaç duydukları takdirde aşevlerinden sınırsız ve ücretsiz faydalanabilecek.
GENÇLER İÇİN SOSYAL ALANLAR
Öte yandan gençlerimiz için de sosyal alanlar, parklar ve yeşil alanlar oluşturacağız. Kent dokusuyla uyumlu bu sosyal alanlarda gençlerimiz topluma yararlı birer fert olarak yetişecek. Ayrıca bu parklar, kentin sorunlarını yerinde masaya yatırmak, çözüm yollarını birlikte tartışıp birlikte kararlaştırmak için düzenlenecek halk toplantılarına, forumlara da ev sahipliği yapacak.
SPOR VE SANAT LİSELERİ AÇILACAK
Son olarak şu müjdeyi vermek istiyoruz; HDP iktidarında Silivri’de spor ve sanat meslek liseleri açılması için gereken girişimleri başlatacağız. Belediye olarak, sahip olduğumuz arsaları alışveriş merkezlerine, gökdelenlere, iş adamlarına değil, bu liselere tahsis edilecek. Belediye olarak gereken her türlü kaynağı tahsis edeceğiz ve ilgili bakanlıklar nezdinde girişime geçeceğiz.” dedi.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.