enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HDP:Silivri’de ulaşım ücretsiz olacak

HDP:Silivri’de ulaşım ücretsiz olacak
25.08.2015
144
A+
A-

HDP : “SİLİVRİ’DE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK!”
Yerel seçimlere sayılı günler kala, HDP de Silivri’ye yönelik projelerini bir bir açıklamaya başladı. 
 HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Yusuf Sumeli ve Tuğba Baldaz, binlerce basılan el broşürlerinin yanında, her gün bir çok yerde düzenlenen halk toplantıları, köy ve mahalle ziyaretleri ile çeşitli etkinliklerde Silivri’ye yönelik projelerini açıklıyor.
HDP’nin tüm Türkiye’de, metropol kentler başta olmak üzere önemle üzerinde durduğu konulardan biri olan toplu taşıma ve ücretsiz ulaşım, Silivri’de de başı çeken projelerinden.
HDP Silivri Belediye Başkan Adayları Yusuf Sumeli ve Tuğba Baldaz, Silivri’de ilçe içerisinde giderek büyüyen bir sorun haline gelen ulaşımı ücretsiz yapacaklarını ilan ettiler. Sumeli ve Baldaz’ın açıkladığı projeye göre, Silivri’de ilçe içerisinde toplu ulaşıma ağırlık verilecek ve ulaşım öğrenciler ile emekçilere, yaşlılara tamamen ücretsiz olacak.
“HALK ODAKLI DEĞİL, RANT ODAKLI DÜŞÜNDÜLER BÖYLE OLDU.”
Silivri’nin her geçen gün aldığı dış göç ile, yıllar içinde küçük bir kasabadan, büyük bir kente dönüştüğünü, ancak geçmiş yerel yönetimlerin, halk odaklı değil, rant odaklı düşündükleri için bu büyümeyi yönetemediklerini, ihtiyaçlara uygun planlama yapamadıklarını belirten Sumeli ve Baldaz, “Silivri yıllar içerisinde büyürken, yapılaşma ve planlar, halkın şehir içinde evinden işine, evinden okuluna, çarşıya-pazara gitmesini kolaylaştırmak bir yana, imkansız hale getirdi.”
“PARASIYLA BİLE BİR YERDEN BİR YERE GİDEMİYORSUNUZ”
“Öyle ki, bugün Silivri şehir merkezinde, parasını vererek bile olsa bir noktadan bir noktaya gitmek mümkün değil. Örneğin kentin kuzeyine inşa edilen KİPTAŞ konutlarından -ki bizim iktidarımızda TOKİ ve KİPTAŞ İstanbul’dan, Silivri’den içeri adım atamayacaktır.- minibüse binen bir vatandaş, çarşı merkezine parasıyla bile gidemiyor. Minibüs ve toplu taşıma güzergahları vatandaşların ihtiyaçlarını düşünerek, yerinde gözlemleyerek değil, masa başında oturarak hazırlanmış.”
“HAYATINDA MİNİBÜSE BİNMEMİŞ YÖNETİCİ BÖYLE HAT ÇİZER”
“Bunun nedeni ise, mevcut yöneticilerin halktan kopuk, uzak olmasıdır. Halkın gerçeklerine, vatandaşın sorunlarına yabancı olmasıdır. Siyah camlı makam arabasından bir gün bile inmeyen, bir gün bile halkın arasına karışmayan, yollarda yürümeyen, minibüse, otobüse binmeyen bir yerel yönetici, ancak böyle güzergahlar çizebilir. Ancak böyle kent yönetebilir.” diyerek sorunu masaya yatırıyor.
“TOPLU TAŞIMAYA AĞIRLIK VERİLECEK”
HDP Silivri Belediye Eş Başkan Adayları Yusuf Sumeli ve Tuğba Baldaz, HDP iktidarında Silivri şehir merkezinde ve mahallelerinde toplu taşımaya önem verileceğini, hat ve güzergahların halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yeniden belirleneceğini ifade etti.
“ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK”
HDP Eş Başkan Adayları Sumeli ve Baldaz ayrıca, HDP iktidarında toplu taşımanın emekçilere, öğrencilere ve yaşlılara, engellilere tamamen ücretsiz olacağının da altını çizdi.
“KENTLER YAYALAR İÇİNDİR”
Öte yandan HDP Eş Başkan Adayları, Silivri’de yanlış planlama ve halktan kopuk yöneticiliğin bir sonucu olarak, görev süresince bir defa bile evinden belediyeye yürüyerek gidip gelmemiş yöneticilerin yayalara yaşam hakkı tanımadıklarını ifade etti.
Silivri’de kaldırımların standartların ötesinde dar olduğunu, özellikle çocuklu anne-babaların, yaşlıların ve engellilerin bu kaldırımları kullanamadıklarını, var olan kaldırımların ve yol kenarlarının otomobil park alanı haline dönüştürüldüğünü, yaya ve bisikletliler için trafiğe kapatılmış yürüme alanlarının hiç olmadığını, kısaca Silivri’de bir noktadan bir noktaya yürüyerek gitmenin de ayrı bir işkence olduğunu belirten Sumeli ve Baldaz, yayalar için olan projelerini de ilerleyen günlerde duyuracaklarını ilan etti.  
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.