enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hükümet, Yerel Yönetimlerin Finans Sorununu Çözmelidir

Hükümet, Yerel Yönetimlerin Finans Sorununu Çözmelidir
05.11.2015
120
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni kurulacak olan AK Parti hükümetinin acilen yerel yönetimlerin finans yasasını çıkartması gerektiğini söyledi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi olan Dr. Hasan Akgün, 1 Kasım 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olma başarısını elde eden AK Parti hükümetinin, Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek yeni kurulacak hükümetin yerel yönetimlerin sıkıntılarına öncelik vermesi gerektiğini savundu.

 

TBB taslak hazırladı

 

Yerel yönetimler açısından, yerel demokrasinin zenginleştirilmesi, yerel demokrasinin güçlendirilmesi bakımından belediyelerin gelirlerinin arttırılması gerektiğine dikkat Başkan Akgün; “Ümit ediyoruz ki, Türkiye Belediyeler Birliği olarak hazırlamış olduğumuz kanun taslaklarının devreye girmesi, yürürlüğe konulması bu hükümet tarafından sağlanacaktır. Türkiye Belediyeler Birliği olarak, tüm belediyeleri rahatlatıcı, belediye gelirler kanunu çıkartmak üzere geçen meclis kararı almıştı.  Dolayısıyla yerel demokrasinin zenginleşmesi, yerel demokrasinin toplumu mutlu edecek bir şekilde bir noktaya getirilmesi bakımından kaynağa ihtiyaç var” diye konuştu.

 

“Belediyeler ekonomik anlamda iflas etmiştir”

 

Belediyelerin yetkilerinin gereğinden fazla olduğunu kaydeden Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün; “Bizim yetkiye hiçbir şekilde ihtiyacımız yok, çok fazla yetkimiz var. Bizim paraya ihtiyacımız var. Paramız olursa her belediye daha çok hizmet yapar. O beldede oturan insanlar daha çok mutlu olur.  Sonra totalde Türk insanı mutlu olur. Belediyeler hizmet yapmadığı sürece insanımızın mutluluğunu arttırmak mümkün değildir. Bütün belediye başkanları gelecek seçimde tekrar başkan olmak için çalışırlar. Hepsi başarılı olup, halkını mutlu etmek ister ama biz Türkiye Belediyeler Birliği’nin yöneticileri olarak, Türkiye genelindeki bütün belediyelerimizin yapısını ve içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Artık belediyeler ekonomik anlamda iflas etmiştir” dedi.

“Kapılarında yatacağız”

Dördüncü Ak Parti hükümetini bekleyen en önemli sorunlardan bir tanesinin yerel yönetimler konusu olduğuna vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurulacak yeni hükümet, Türk belediyeciliğinin tekrar hizmet yapabilir hale getirilmesi için belediyelerinin finans yasasını çıkartmalıdır. Asli ve önemli görevleri bu olacaktır. Türkiye Belediyeler Birliği Yönetimi olarak bunun, her dört partinin de temsilcisi olan bu birlik ve bunun takipçisi ve sonuna kadar götürülmesi bakımından da sürekli bakanlıkların kapısında yatacağız. Derdimizi anlatacağız, ilgili bakanlardan çözüm yolu isteyeceğiz.”

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.