enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işıklar: Gemiyi Limana Yanaştırdık

Işıklar: Gemiyi Limana Yanaştırdık
25.08.2015
106
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve yeni dönem Meclis Üyesi aday adaylarıyla birlikte gerçekleştirdiği Gümüşhane Merkez Akgedik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde, Dernek Başkanı Mehmet Kurtarmış, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gümüşhaneli hemşerileriyle buluştu. Burada konuşan Işıklar, “81 ilden hemşerisi olan bir yerde, yerli yabancı anlayışıyla iyi bir yönetim sergileyemez, hatta o bölgeyi yönetemezsiniz. Biz bütünleşmeyi sağladık. Gemiyi limana sağ salim yanaştırdık ve istedikten sonra nelerin yapılabileceğini gösterdik” dedi.

IŞIKLAR: BİR ÜLKEYİ İŞGALİN BİR DİĞER YOLU KÜLTÜRÜNDEN KOPARMAKTIR

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Gümüşhane Merkez Akgedik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Hemşeri derneklerinin amacı, gelenek ve göreneklerini yaşatmak, geldiği yer ile memleketi arasından köprü olmaktır. Bir ülkeyi işgal edebilmenin yolu artık sadece silahlardan, savaşlardan ibaret değil. Geleneklerinizi, kültürünüzü yok ederek de bu işgali gerçekleştirebilirler. Bunu da yavaş yavaş, hissettirmeden hayata geçirirler. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse, kurbağayı pişirmek için kaynar suya atmazlarmış, zıplar diye. Soğuk suya bırakırlarmış ki, yavaş yavaş pişsin ve kaçamasın diye. Bugün bize yapılmak istenen de budur.

“DERNEKLER BİRLEŞTİRİCİ UNSURLARDIR”

İşte buradan çıkartacağımız tek gerçek de derneklerin ayrıştırıcı değil, birleştirici unsurlar olduğudur. Gelenek ve görenekleri, kültürünü yaşatan, bunu gelecek nesillere taşıyarak birlik ve beraberliği sağlayan oluşumlardır. Yavaş yavaş bizi özümüzden uzaklaştırarak yok etmek isteyenlere karşı en önemli savunma mekanizmamızdır dernekler.

“BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLADIK”

Selimpaşa yıllardır yolun iki yakası olarak ayrılırdı. Aşağı ve yukarı Selimpaşa vardı o zamanlar. Biz beş yıldır yaptığımız düzenleme çalışmaları ile bütünleşmeyi sağladık. Beş yıldan bu yana yerli yabancı algısının artık kırıldığını görebilirsiniz. Yıllardır ihmal edilmiş kaynaşmayı beraberce gideriyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler, hemşeri bilincini güçlendirmenin en güzel örnekleridir.

“FOTOĞRAFI BİRLEŞTİRECEĞİZ”

81 ilden hemşerisi olan bir yerde, yerli yabancı anlayışıyla iyi bir yönetim sergileyemez, hatta o bölgeyi yönetemezsiniz. Yerli yabancı ayrımına bir de dini alet ederseniz o zaman en büyük insanlık suçunu da beraberinde işlemiş olursunuz. İşte biz bu anlayışın tam tersine, herkesin bu memleketin nimetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Artık Selimpaşa da aşağısı yukarısı kalmayacak. Fotoğrafı birleştireceğiz.

“DEMEK Kİ, YAPILINCA OLUYOR”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yapacağımız hizmetlerle burada her sektör iş yapabilir duruma gelecek. Burası bir çekim merkezi haline dönüşecek. Dezavantajları avantaja dönüştüreceğiz. Sahil bandını herkesin kullanımına açacağız. Şehir kültürü bunu gerektiriyor. Yapmış olduğumuz çay bahçeleri düzenlemesinin ardından ilçemizin diğer mahallerinden gelen vatandaşlarımızı gördüm burada. Demek ki, yapılınca oluyor.

“İSTEYİNCE NELERİN YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK”

Bugüne kadar arkadaşlarımla birlikte yaptıklarımızın özgüveniyle karşınıza geldim. Borçlu bir belediye aldık. Borcu sabitledik ama bütçemizi 3’e katladık. Evet, Selimpaşa’dan mülkiyetimizde olan yerlerden sattıklarımız oldu. Onların parası da daha bize gelmeden borçlara kesildi. Ağlama yeri olmadığını bildiğimiz görevimiz boyunca elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraştık ve yapabildiklerimiz de ortada. İsteyince nelerin yapılabileceğini gösterdik. İstanbul’un merkezinde yağmalanacak yer kalmadı, buraya akmaya çalışıyorlar. Biz planlamalarımızla bunu engelleyecek, buradaki halkımızın haklarını koruyacağız.

“VİCDANINIZI TERAZİYE KOYUN”

Geride kalan 5 yıl boyunca kimseye ayrımcılık yapmadan sizlere hizmet ettik. Şükürler olsun ki, gemiyi sağ salim limana yanaştırmayı başardık. Ranta kurban etmeden bir yerin yönetilebileceğini gösterdik. Yerelden çok bir genel seçim havasında geçen bu süreçte elinizi vicdanınıza koyarak sandıkta iradenizi göstermenizi istiyorum. Benim vicdanım rahat ve sizlerinde vicdanlarını teraziye koymasını rica ediyorum.

“CAMİLER BİZİM EVİMİZ”

Camiler bizim evimiz. Kimsenin tekelinde değil. Etrafında hiç duvar olan Kilise gördünüz mü? Duvarları yıkıp meydanlara katacağız. Burada yaptığımız buna çok güzel bir örnektir. Duvarların ardında kimsenin kimse için farklı pazarlıklar yapmasına, dini sadece bir kesimin elindeymiş gibi göstermesine ve bunun üzerinden rant elde etmesine izin vermeyeceğiz.

“SİZLERDEN YİNE DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM”

Bugün buraya bir nezaket ziyareti kapsamında geldik. İlerleyen süreçte sizlerin karşısına projelerimizle geleceğiz ve anlatacağız. Bize destek verenleri hiç utandırmadık ve sizlerden yine desteğinizi istiyorum. Allah hepimiz için hayırlısını versin.

KURTARMIŞ: İNŞALLAH KAZANIRSINIZ

Gümüşhane Merkez Akgedik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kurtarmış da, ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ederken, “Yıllardır bu insanlar ayrımcılığın sıkıntısını yaşadı. Camiye, bakkala birlikte gidiyoruz. Ama maalesef geçmişte yaşandı bunlar. İnşallah kazanırsınız. Söylemiş olduğunuz projelerle bütünleşmeyi tamamlarsınız. Taş taş üstüne koyandan Allah razı olsun. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.