enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işıklar; “Köylüyü kuracakları tesislere bekçi yapmayı planlıyorlar”

Işıklar; “Köylüyü kuracakları tesislere bekçi yapmayı planlıyorlar”
25.08.2015
93
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, ekip arkadaşlarıyla birlikte Akörenli hemşerileriyle buluştu. Fenerli hemşerileri ile bir araya geldikten sonra, Akören de iki ayrı kahvede hemşerileri ile buluşan Başkan Işıklar’a CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ile Belediye Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti. Köylerde yoğun ilgiyle karşılaşan Işıklar kahve konuşmalarıyla hemşerilerine seslendi.

TUĞLU; “BU SEÇİMLER GENEL SEÇİMİN ANAHTARI OLACAK”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ilk olarak söz alarak şunları söyledi; “Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu seçimlere mahalle olarak giriyorsunuz. Bu bir genel seçim değil ancak, bu yerel seçimler önümüzdeki genel seçimin anahtarı olacak. Belediye Başkanımız gece gündüz demeden ekibiyle birlikte dürüstçe çalışan bir kardeşimiz. 30 Mart’tan sonra AKP yok. Yırtık ayakkabılarıyla geldiler, paraları koyacak yer bulamadılar. Hizmet cumhuriyet Halk Partisi’nde, hizmet Özcan Işıklar’da, hizmet Mustafa Sarıgül’de. Bizler sizlerin emrindeyiz” dedi.

IŞIKLAR; “REJİM SORUNU FAKİRLİĞİ GETİRDİ”

Akören Muhtarı Mustafa Gül ile beş yıl boyunca uyum içinde çalıştığını ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Işıklar, tüm muhtar adaylarına başarılar diledi. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmasında şunları belirtti; “Ülkemizin köküne dinamitler koyan bu zihniyeti keşke daha önce durdursaydık! Bugün artık adalet ayaklar altına alındı. Osmanlı’da bile olmayan yönetim anlayışı ile tek adamlığa doğru gidiyoruz. Millet anlayışını silip, ümmet anlayışını getiren, gelenek ve göreneklerimizi yok eden bir anlayış içindeler. Rejim sorunu yoksulluğu, fakirliği beraberinde getirdi. Onlara oy veren hemşerilerimizi pişman ettirdiler, vicdanlarını kanattılar, yüzlerini kızarttılar. Bu ülkenin var oluş değerleri, ulu çınarı yok edilmekle karşı karşıya bırakıldı.

“BU ÜLKENİN HIRSIZI 76 GÜN, KOMUTANI 26 AY HAPİS YATIYOR”

Sivil bir silkenişle; tertemiz vicdanlarımızı, gelecek umutlarımızı, adaleti, devlete hâkim olmamayı sandıktan çıkartacağız! 30 Martta sistem değişecek. Komutan 26 ay sonra içeriden çıktı! Bu ülkenin hırsızı 76 gün, komutanı 26 ay hapis yatıyor!! Bizi itibarsızlaştıran bu anlayışı 30 Mart’ta sorgulayacağız!

“AKP DİYE BİR PARTİ KALACAK MI Kİ SEN HİZMET GETİRECEKSİN?”

Akören’de ve birçok köyümüzde orman köyü olayı çıkarttılar, oy kullanma hakkınızı gasp ettiler. Beraber planlayacağımız, yaşadığınız yer için oy kullanmanıza engel oldular. Bizlerin de hizmet yapmasını engellediler. Köylerde konuşuyorlarmış, hizmet getireceklermiş! Beş yıldır ne hizmet getirdin ki şimdi getireceksin? AKP diye bir parti kalacak mı ki sen hizmet getireceksin? Seçimlerden sonra çöpünüzü bile kaldırmadılar. İlk 1,5 sene köylerimizde çöpü bile biz kaldırdık, iki sene parasını alamadık. Beldelerin birleşmesinden kaynaklanan yoğunlukla, canımızla uğraşırken, bu yükü bile bizim üzerimize bıraktılar. Hiçbir yetkimiz olamadan 1 kuruş dahi yardım almadan köylerimize hizmet etmeye çalıştık.

“SATACAK YER KALMADI, GÖZLERİNİ SİLİVRİ’YE DİKTİLER”

Köylerimiz ve belde belediyelerimiz kapansın istemedik. Yaptığımız tüm itirazlara rağmen köy ve beldeleri kapattılar. Köylerin kapatılıp mahalle statüsüne dönüşmesi; üst üste dizilen taşların en altındakini çekmeye benzer! Şimdi ne olacak, makineler, tarlalar, otlaklar hazineye geçecek! İstanbul’da satacak yer kalmadı gözlerini Silivri’ye diktiler. Yapmayı planladıkları rezidanslar, AVM’ler için Araplarla ön finansmanla vaatlerde bulunuyorlar! Din ticaretiyle bugüne kadar geldiler ama her şey açığa çıktı. 30 Mart’tan sonra böyle bir parti kalmayacak! Bu ülkenin bu garabeti daha fazla taşıyacak sabrı kalmadı..Daha düne kadar savcısı olduğu davanın bugün avukatı haline gelmiş durumdalar. Yapanın yanına kar kalırsa, bu demokrasi arınamaz!

“KÖYLÜYÜ KURACAKLARI TESİSLERE BEKÇİ YAPMAYI PLANLIYORLAR!”

Biz koruyarak, geliştirerek hizmet edeceğiz. Beş yılda böyle çalıştık. Bize gölge etmesinler yeter. Hayvancılığı, tarımı yok sayan ikinci, üçüncü ürünün üretilmesi konusunda teşvik etmeyen bir anlayış.. Nerede sulu tarım, nerede seralar? Devlet köylüsünü yok sayıyor, yoksullaştırıyor, toprağını elinden almaya çalışıyor. Köylüyü buralarda kurmayı planladıkları tesislere bekçi yapmayı planlayan bir anlayışa sandıkta gerekli cevabı vereceğiz. Koskoca çınarların dibindeki yosunlar, kendilerini çınar sanırmış ama onlar sadece yosun olabilir.

“BURANIN MALI MÜLKÜ BURADA KALACAK, BİZ BEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Belediyecilik; doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, lazı, çerkezii, kürdü, arnavutu, genci, yaşlısı ayırmadan büyük bir aileye dönüştürmektir. İnsanı merkezine koymaktır. Fener’de, Akören’de top oynayan çocuğun sırtındaki formayı düşünmektir belediyecilik. Köylerimizde de mahalle belediyeciliğini hayata geçireceğiz. Diğer mahallelerimizde yaptık, artık burada da her ay düzenli toplantılar yapılacak. Sorunları sizler tespit edip belirleyecek, bizler de çözüme kavuşturacağız. Biz köyün malına, mülküne sahip çıkacağız. Buranın malı burada kalacak! Biz gözcüsü ve bekçisi olacağız.

“BERABER ISLANIP, TEK GÖTÜRDÜLER!”

Şarkılar söylüyorlardı, beraber ıslandık biz bu yollarda diye.. Beraber ıslanıyorsun ama tek götürüyorsun! Bakanlarla birlikte götürüyorsun! Beraber ıslandıkların nerede? Bu ülke hiçbir döneminde böyle bir ihanet ve yolsuzlukla karşılaşmamıştır. Bu ülkenin efelere, kurtarıcılara ihtiyacı yok! Allah bu ülkeyi kurtarıcılardan kurtarsın!

“MİMARI DA GÖRDÜK; BELEDİYEYİ OKUL KANTİNİNDE TESLİM ALDIK!”

Silivri’de ötekileştirmeden, kayırmadan, ayırmadan, sevgi ile hizmet ettik. Silivri tarih yazdı, 30 Mart’ta bir tarih daha yazacak! Ben tarihçiyim tarih yazdım, mimarın yaptıklarını da gördük. 2009 yılında belediyeyi okul kantininde teslim aldık! Denizin ortasına ada yapmayı gelişmişlik düzeyi sayan, tarımdan, yerel değerlerden bahsetmeyen, köylüyü yok sayan anlayışa 30 Martta en güzel cevabı vereceğiz. Bu ülkede kaynağını halkın vicdanından alan bir sayfa açacağız.

“BEŞ YILDA İLERİ TAŞIDIK, DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayıyım. Partimin adını söylemekten gurur duyuyorum. Partisinin adını söylemekten utanan, partinin ne önemi var diyerek çalışma yapan arkadaşlar var. Biz Silivri’yi tarımı, sanayisi, hizmet sektörleri ile bir bütün olarak yönettik. İlçemizi 5 yılda ileriye taşıdık, 5 yıl daha da ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu. Akörenli hemşerileri tarafından sevgiyle karşılanan Işıklar, alkışlarla uğurlandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.