enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işıklar ve ekibi Akören, Bekirli, Kurfallı ve Fener’deydi

Işıklar ve ekibi Akören, Bekirli, Kurfallı ve Fener’deydi
16.03.2019
151
A+
A-

Silivrililer tarafından sevgiyle karşılanan Başkan Işıklar, ekibi ile birlikte köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar mahallelerde hemşerileri ile bir araya geliyor. Eski köy yeni mahallelerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan Işıklar, yeni dönem projelerini aktararak hemşerileriyle sohbet ediyor. Aynı gecede Akören, Bekirli, Kurfallı ve Fener Mahallelerini ziyaret eden Işıklar’a eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, belediye meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti. Kadınların da yoğun ilgi gösterdiği mahalle ziyaretlerinde hemşerileri Işıklar’a tam destek verdi.

Işıklar: “Bugünleri hissederek 10 yıl önce başlattım bu projeyi”

CHP adayı Işıklar, mahalle ziyaretlerindeki konuşmalarında şu konulara dikkat çekti: “10 senedir köy diyoruz, toprak diyoruz..! Önceden köyle toprakla kafayı yemiş diyorlardı, şimdi tüm Türkiye’ye örnek gösteriyorlar..! 500 km2 toprağın 300 km2’sini Tarım Sit Kanunu çıkaran benim! Tarım sit alanından sonra topraklar ucuza gidecek diyenlerin şimdi kafası yerden kalkmıyor. Biberin kilosunun 25 lira olduğu yerde bu toprakların değeri düşer mi artar mı siz söyleyin! Ne yiyecek insanlar? Bugünleri yüreğimin en içinde hissederek 10 sene önce başlattım ben bu projeyi. Bizim projelerimiz İBB Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’yla beraber olacak. İstanbul’un her köşesinde satış yerlerini beraber yapacağız, Edirne’nin dışına kadar bütün belediyelerle tarım yapacağız, düvesini, tohumunu, fidesini yetiştireceğiz, bir birlik kuruyoruz her şeyi hazır. Türkiye Belediyeler Birliği encümeninde Hasan Akgün ağabeyim tevazu göstermiş, biz Özcan Işıklar’ı örnek alıyoruz dedi. Biz burada düğmeye bastığımızda Hollanda’yı bile geçebiliriz, onlar toprağı denizden alıp dolduruyorlar. Biz de Allah vergisi bir zenginlik var. Her köyümüzde 10’ar 20’şer çiftlik olsa 16 Milyon İstanbul günde bir yumurta yese biz buradan yumurta yetiştiremeyiz. Beraber yumurta topladığımız insanlar, bugün geldiğimiz noktada bu işleri bıraktılar.

“Bir belediye düşünün toprakla, tohumla dertlenmiş”

Bu toprakları koruyalım, üretim yapalım orası aç kalmasın. O metropollerin içerisine yığınla insanı sokup, yapay umutlar ile gerçek felaketlerin içinde kaybettiler. Betona demire mahkum olmuş, İstanbul’un o güzelim değerlerini birilerine peşkeş çekerek mahvettiler. Şimdi gözlerini buraya dikmişler. Köy tüzel kişilikleri kaldırıldıktan sonra aslında bu bölgede kanatlı hayvancılık yaptığınız için ceza bile alırısınız. Burasının Nişantaşı Abdi İpekçi mahallesinden farkı yok mahalle oldunuz onu atlıyorsunuz! Bir belediye düşün bununla dertlenmiş, bunu ayağa kaldırmak istemiş, okulu kurmuş eğitimini vermiş. Toprak demiş, tohum, demiş insana dokunmuş, hayvancılık demiş.

“Türkiye’yi onlarca kat yukarı taşıyacak üretim potansiyelimiz olacak”

Dün açıklandı Fenerbahçe Üniversitesi eğitime başlıyor. Alipaşa’da büyük kampüsü kurulacak, Fener’de Başkent Üniversitesi ile birlikte Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi, Organize Tarım Bölgesi ile Edirne’ye kadar Silikon Vadisi’nin kuruluşunu yapacağız. Türkiye’yi onlarca kat yukarı kaldırabilecek üretim potansiyelini başlatacağız. Kim yapıyor bunu kim başlatıyor Silivri Belediyesi! Bunları yaparken, çocuklara forma giydirip, sağlığını, köy yollarını, çocuğun beslenmesini obeziteden korumak için okulda yediği ekmeği üretmeyi, işsize iş bulmayı, evde bakım yapabilmeyi de düşünüyoruz.. Belediyecilik anlayışı bu!

“İki Dönem Silivri Bana Güvendi Şimdi Ben Size Güveniyorum”

Bizim partilerle, kişilerle asla işimiz yok. Oyları bölmeye başka bir değirmene su taşımaya çalışanlarla işimiz yok. Bölünmeden parçalanmadan, macera peşinde koşmadan Silivri’yi betona demire boğmadan, yağmalattırmadan, 300.000 Suriyeliyi, nükleer termik santrali buraya getirtmeyeceğiz..! Bırakın tavuk bakmayı kuş beslemeyeceksiniz sonra. Bizim içimizde vatan var, toprak var millet var, bayrak var, bütün etkin kökenlerimizle kardeş büyüdük bu memlekette. Tohum diyen, toprak diyen, sağlık diyen, çocuk diyen, eğitim diyen, kültür diyen, vicdan diyen, ortak bir beraberlik diyen, hepimizin Silivri’si hepimizin belediyesi diyen yeni nesil bir belediyecilik. Üreteceğiz, zenginleşeceğiz ve paylaşacağız! Gecenin her saatinde bu sokaklarda huzurla gezebilen bir anlayışla 10 yıldır devam ediyoruz, iki dönem Silivri bana güvendi şimdi ben size güveniyorum.”

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.