enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Buğday tarlasına hafriyat döktüler

Buğday tarlasına hafriyat döktüler
23.06.2022
103
A+
A-

Silivri’de tarlasında buğday yetiştiren çiftçinin tarlasına hafriyat dökülmesi çiftçiyi isyan ettirdi. Tarla sahibi Salim Sevinç, “Devlet büyüklerimizden cezasının arttırılmasını istiyoruz. Nasıl ki bir haneye tecavüz edemiyorsak, bu ekinin ürünün de zarar verilmemesi lazım. Bu da bir haneye tecavüz sayılması lazım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Silivri Selimpaşa’da çiftçilik yapan Salim Sevinç isimli çiftçi, buğday ekili tarlasına kimlik bilgileri öğrenilemeyen kişi yada kişiler tarafından hafriyat döküldü. Tarlasına gelen Sevinç, hasadını yapmak için beklediği tarlasında hafriyatı görünce neye uğradığını şaşırdı. Hafriyatın acilen kaldırılması gerektiğini dile getiren Sevinç, yaşanan olayla ilgili yetkililerden destek istedi.

“Bu da bir haneye tecavüz sayılması lazım”
Yetkililerden yardım isteyen Sevinç “Ben eşimle birlikte küçük ölçekli çiftçilik yapıyoruz. Bu gördüğünüz buğdayı da yetkililerin buğday ekin, bir karış boş bir yer bırakmayın talimatıyla biz de çabalarımızla kredi kartıyla borç yaparak bugüne kadar getirebildik. Ama gördüğünüz gibi mahsulün biçimine bir hafta var, yanı başımızdaki parselde inşaata başlamış. Bizim iznimiz olmadan buraya hafriyatı dökmüş. Bizim ürünümüze zarar vermiş durumda. Biz yetkililerden bu gibi durumlara çözüm bulmalarını istiyoruz. Hafriyat işleri inşaatlarda pahalı olduğu için bu inşaatı yapanlar bunun bilincindeler, ben bunun zararını karşılarım nasılsa bir şey olmaz, bunun bilincindeler. Devlet büyüklerimizden cezasının arttırılmasını istiyoruz. Nasıl ki bir haneye tecavüz edemiyorsak, bu ekinin ürünün de zarar verilmemesi lazım. Bu da bir haneye tecavüz sayılması lazım. Biz bu dökülen toprağın acilen buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bakın bu gördüğünüz toprak tarlanın üst tabakasındaki toprak gibi değildir. Burada 15 yıl ürün alamazsınız bu topraktan” diyerek duruma tepki gösterdi.

KAYNAK : SHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.