enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4621
EURO
34,7707
ALTIN
2.440,78
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Katlı Kapalı Otoparkın işletmesi Kırklarelispor’a verilmiyor

Katlı Kapalı Otoparkın işletmesi Kırklarelispor’a verilmiyor
05.07.2019
179
A+
A-

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 29 Eylül 2017 saat 11.51’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Katlı Otoparkımız tamamlanınca işletmesini Trakya’mızın gururu Kırklarelispor’a vereceğiz. Kulübümüz düzenli gelire sahip olacak”  dediği Katlı Kapalı Otopark, 5 yıl süre ile 3. Şahıslara kiraya verilecek.

Kırklareli Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nda, Kırklareli Belediyesi bünyesindeki Katlı Kapalı Otopark’ın, 5 yıl süre ile üçüncü şahıslara kiralanması talebi kabul edildi.  Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu daha önceki açıklamalarında Katlı Kapalı Otoparkın işletmesinin Kırklarelispor’a verileceğinin sözünü vermişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından şuan için Katlı Kapalı Otoparkın işletmesi Kırklarelispor’a verilmesi pek mümkün gözükmüyor.  Ancak alınacak olan kira bedelinin Kırklarelispor’a verilip verilmeyeceği şuan için belli değil.

Toplantıda toplamda 12 gündem maddesi karara bağlanırken, gündemin öne çıkan başlıkları arasında, “Katlı Otopark’ın 5 yıl süre ile kiralanması” konusu yer aldı. Konuyla ilgili Plan Bütçe Komisyon Raporu’nun görüşüldüğü toplantıda, personel giderleri gerekçe gösterilerek, katlı otoparkın üçüncü şahıslara 5 yıl süre ile kiralanmasına karar verildi. Katlı Otopark konusu ile ilgili Plan Bütçe Komisyon Raporu okundu. Raporda; daha önceki toplantılarda, otoparkın, 5 yıl süre ile kiralanması için Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni’ne yetki verildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: “Belediye Meclisi’nin 05/06/2019 tarih ve 126 sayılı Kararıyla Katlı Otopark 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na istinaden 5 yıl süre ile kiralanması için Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmiş, 09/07/2018 tarih ve 150 sayılı Meclis kararında ise otopark ücretleri belirlenmiştir. Komisyonumuzca, Kırklareli Belediye Başkanlığımızca ücrete mukabil işletilmesi konusu derinlemesine incelenmiş ancak Katlı Otopark’ın haftanın 7 günü ve 24 saat boyunca hizmet verebilmesi için belediyemiz personelinden en az 10 personel çalıştırılması gerekliliği ve buna bağlı olarak personel maliyetlerinin hesaplanması durumunda, Katlı Otopark’ın kiralanma suretiyle üçüncü şahıslarca işletilmesinin ekonomik olarak uygun olduğuna Komisyon Üyeleri’nden Ersin Kırmızıtaş’ınred oyuna karşılık toplantıya katılan diğer üyelerin oy çokluğu ile karar verilmiş olup, Belediye Meclisi’ne havalesine karar verilmiştir.”

Komisyon Raporu ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanı Halil Kahraman, Kırklareli’nin ilk katlı otoparkında abone sayısının yüzde 20 ya da 25’i geçmemesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Böyle bir durumda otoparkın Kırklareli’ye hiçbir katkısı olmayacağı görüşünü bildirdi.  Daha sonra otoparkın belediyede kalması ya da kiralanması durumlarında öngörülen gelir-gider hesapları paylaşıldı. Yapılan konuşmaların ardından, Katkı Otopark’ın 5 yıl süre ile üçüncü şahıslara kiralanması talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak karara, ekonomik kayıp yaşanmaması adına, abone sayısının yüzde 20’yi geçmemesi koşulu getirildi.

 

Kesimoğlu söz vermişti

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 29 Eylül 2017 saat 11.51’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Katlı Otoparkımız tamamlanınca işletmesini Trakya’mızın gururu Kırklarelispor’a vereceğiz. Kulübümüz düzenli gelire sahip olacak” Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun bir diğer açıklaması ise şu şekilde: “Yeni dönemde ne olursa olsun Kırklarelispor kulübümüze sabit gelir kaynağı sağlamak istiyoruz. Çünkü bu kulübün sabit gelire acilen ihtiyacı olduğunu da çok iyi biliyorum. Görevde bulunduğum süre içerisinde imkanlarımız ölçüsünde katkı sağladık. Bunun yetersiz olduğunu da çok iyi biliyorum. Bu şehirde belirli başlı dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü Kırklarelispor bunca yıldır şehrimizin ismini her yerde çok iyi bir şekilde temsil ederek ücretsiz bir şekilde reklamını yapmıştır. Bu takıma bu kulübe herkesin borcu var. STK’lar kurumlar herkes harekete geçerse kulübümüzü olması gereken yere taşıyabiliriz. Taşı bir kişi ile kaldırmak mı kolay, yoksa çok kişi ile mi? Birlik beraberlik sağlanırsa ve herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse sıkıntı yaşamayız”

Kaynak: Recep Karagöz

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.