enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Meral Akşener Almanya’ya gitme kararı alan doktordan duyduklarının ardından böyle dedi: Bağıra bağıra ağlayacağım

Meral Akşener Almanya’ya gitme kararı alan doktordan duyduklarının ardından böyle dedi: Bağıra bağıra ağlayacağım
22.08.2022
98
A+
A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sarıyer ilçesinde sokaktaki vatandaşla sohbet etti. Akşener’in hal hatır sorduğu gençlerden aldığı yanıt, Türkiye’de hızla artan beyin göçü sorununu gözler önüne serdi.

Sokakta vatandaşlarla konuşan Akşener’in ikisi doktor, ikisi mühendis olan dört genç diyaloğu Türkiye’deki beyin göçü gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Mühendis olan erkeklerden birinin 4 yıldır Almanya’da çalıştığını, doktor olan genç kadının ise yakında Almanya’ya gideceğini söylemesi üzerine; Türkiye’de yaşadığını ancak Almanya için çalıştığını söyleyen diğer mühendis erkek tanıdığı bütün doktorların Almanca öğrenmeye çalıştığını belirterek, “Almanyaya gitmek istiyor herkes” dedi.

Yakında Almanya’ya gideceğini ifade eden kadın doktor ise, “İnsan sağlığının kıymetinin olmaması çok kötü doktorlar için. Doktora şiddet konusunda siyasetçilerin ses çıkarması önemli. Türkiye’deki şartlar çok zor. Yurtdışında uzmanlığımı yapacağım” diye konuştu.

“BAĞIRA BAĞIRA AĞLAYACAĞIM ŞİMDİ”

Genç kadının sözleri üzerine, “Bağıra bağıra ağlayacağım şimdi.  Çok üzüldüm.” diyen Akşener, sözlerinin devamında “Az kaldı. Biz geleceğiz. Peşine düşüp seni getireceğim” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayisinde çalışan bir mühendis ise İYİ Parti liderine,  “Bir bir mühendislerimizi kaybediyoruz. Mühendisler yurt dışına gidiyor” dedi.

Gençlerle diyaloğunun yer aldığı görüntüleri Twitter hesabından şu ifadelerle paylaştı:

“Bugün Sarıyer’de karşılaştığım 2’si doktor, 2’si mühendis gençlerimizin bir ayakları Almanya’da…

Neden?

Çünkü ülkemizde imkânları da, doktor kızımız Nalan’ın dediği gibi canlarının kıymeti de yok.

Ama az kaldı!

Biz geleceğiz ve gençlerimizi yeniden ülkemize kazandıracağız.”

KAYNAK : YENİÇAĞ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.