enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MUHTARLARA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

MUHTARLARA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi eğitmenleri tarafından Silivri Mahalle Muhtarlarına ‘Afet Bilinci ve Farkındalık’ eğitimi verildi. Muhtarlar, afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen afet bilinci eğitim programları aralıksız devam ediyor. Eğitim programı kapsamında Silivri’de görev yapan 35 mahalle muhtarına “Afet Bilinci ve Farkındalık” eğitimi verildi. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda İlçe Kaymakamı Ali Partal’ın katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, Afet Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Uğur Tozlu tarafından afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

KAYMAKAM PARTAL: “EĞİTİMLER KADEMELİ OLARAK DEVAM EDECEK”

Programda konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ali Partal, verilen eğitimlerin çok önemli olduğu ifade ederek, “Belediyemiz tarafından yapılan ve Ocak ayı içerinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Afet Koordinasyon Merkezinin eğitim programları başladı. Afetten kaçmamız mümkün değil, riskleri azaltmamız gerekiyor. Vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Afetlerde ilk 6 saat çok önemli. Silivri depreminde bunu yaşadık. Bütün vatandaşlar önce çocuklarını almaya koştu, trafik kilitlendi. Büyük bir afette trafik açık olmalı. Kurtarma ekiplerimizin ulaşması gerekiyor. İlk 6 saatte araç kullanmamak gerekiyor. 72 saati iyi planlamak gerekiyor. İletişim planı oluşturmamız gerekiyor. Burada verilen eğitimler tam da bu noktada devreye giriyor. Arama ve kurtarma faaliyetlerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için bu eğitimler çok önemli ve faydalı. Bu eğitimler tüm kurumlarımıza kademeli olarak verilecek. Silivri Belediyemize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

REKLAM ALANI