enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4126
EURO
34,8222
ALTIN
2.432,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÖZDAĞ’DAN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ! “TARİH SENİ YARGILAYACAK, TÜRK MAHKEMELERİ DE YARGILAMALI

ÖZDAĞ’DAN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ! “TARİH SENİ YARGILAYACAK, TÜRK MAHKEMELERİ DE YARGILAMALI
14.09.2022
64
A+
A-

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Yunanistan’ açıklaması üzerinden eleştirdi. Özdağ, “Sen tarihten fazla anlamazsın biliyorum. Tarihi benim umurumda değil dediğini de biliyoruz. Ama tarih seni yargılayacak. Ama sadece tarih değil Türk mahkemeleri de yargılamalı seni” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye-Yunanistan gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, AKP iktidarına ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

“TARİH SENİ YARGILAYACAK ERDOĞAN”

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Teknofest’te yaptığı açıklamayı hatırlatan Özdağ, “Erdoğan ‘Yunanistan’a tek bir sözümüz var adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz, vakti gelince gerekeni yaparız’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bizi bağlamaz’ diyor. Kimi bağlıyor efendi, Uganda Cumhurbaşkanını mı? tarih seni yargılayacak. Ama sadece tarih değil Türk mahkemeleri de yargılamalı seni.” ifadelerini kullandı.

“BU ADALARIN HEPSİ VATAN TOPRAĞIDIR”

Türk adalarının 2004 yılından bu yana Yunanistan işgali altında olduğunu belirten Özdağ, “2004 yılından bu yana Yunanistan’ın bilfiil işgal ettiği ve işgal altında tutmaya devam ettiği ve AKP iktidarının da suskunlukla karşıladığı 20 ada ve 2 kayalık hakkındaki gelişmeler şöyle özetleniyor: Buna kaya parçası falan diyorlar ya yalan. Bunlar kaya parçası görmemişler. Kaya parçası adamın kafasına düşer. Bunların hepsi vatan toprağıdır ve her biri deniz yetki alanımızın içindedir. Hurşit adası kaya parçası diyorlar, İstanbul’daki Büyükada’nın 5 katı büyüklüğünde. Bulamaç adası Büyükada büyüklüğünde. Bunlar mı kaya parçası?” şeklinde konuştu.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Eylül 2022’de Teknofest’te bir konuşma yaptı. Bu cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en skandal konuşmalardan birisidir. Erdoğan, ‘Yunanistan’a tek bir sözümüz var adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz, vakti gelince gerekeni yaparız’ dedi. Yunanistan, 2004’ten beri 20 ada ve 2 kayalığımızı fiilen işgal etmiş ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bizi bağlamaz’ diyor. Kimi bağlıyor efendi, Uganda Cumhurbaşkanını mı? Türk adaları işgal edilirse bu Belçika Kralını mı bağlar Erdoğan? Bu seni bağlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlar. Sen Adaların işgaline göz yumacaksın, bizi bağlamaz diyeceksin… Bak Erdoğan bu iş seni çok fena bağlıyor hem de. Önce başbakan son tek adam olarak hükümetin başında olacaksın ama Türk adalarının işgali seni bağlamayacak öyle mi? Beni bağlamaz dediğin adalar, büyük Türk denizcisi Çaka Bey’in ilk Türk donanmasıyla Bizans’a karşı kazandığı ilk deniz zaferin tarihi emanetidir. Sen tarihten fazla anlamazsın biliyorum. Tarihi benim umurumda değil dediğini de biliyoruz. Ama tarih seni yargılayacak. Ama sadece tarih değil Türk mahkemeleri de yargılamalı seni.

“AKP İŞGALİ KABUL ETTİ”

2004 yılından bu yana Yunanistan’ın bilfiil işgal ettiği ve işgal altında tutmaya devam ettiği ve AKP iktidarının da suskunlukla karşıladığı 20 ada ve 2 kayalık hakkındaki gelişmeler şöyle özetleniyor: Buna kaya parçası falan diyorlar ya yalan. Bunlar kaya parçası görmemişler. Kaya parçası adamın kafasına düşer. Bunların hepsi vatan toprağıdır ve her biri deniz yetki alanımızın içindedir. Hurşit adası kaya parçası diyorlar, İstanbul’daki Büyükada’nın 5 katı büyüklüğünde. Bulamaç adası Büyükada büyüklüğünde. Bunlar mı kaya parçası? 31 Mayıs 1995’te 1982 Birleşmiş Millet Deniz Hukuku sözleşmesini kabul eden Yunanistan’ın Ege’de bir oldu bittiyle kara sularını 12 mile çıkarma olasılığına karşı TBMM 8 Haziran 1995’te aldığı bir kararla bu eylemi savaş sebebi olarak ilan etmiştir. 1996’da Kardak krizi sonrası Ege ve Akdeniz’de 152 grup olarak bilinen ada, adacık ve kayalıkların aidiyetini 2002 sonrasındaki AKP iktidarında istikşafi görüşmelerle tartışmak aslında egemenliğimizi tartışmak anlamına gelmektedir. İstikşafi görüşmeler sözde devam ederken Yunanistan Türk adalarını tek tek işgal etmiş ve AKP de bunu kabul etmiştir.

“ABDULLAH GÜL SESSİZ KALDI”

İlk olarak 26 Kasım 2004’te dönenin Dışişleri Bakanı Abdulla Gül’e bir soru önergesiyle Türkiye’ye yakın bazı adacıklara Yunan bayrağı dikilmesi sorusu sorulmuş. Ancak bu soruya Abdullah Gül cevap vermemiştir. AKP hükümeti iktişafi görüşmelerle milletimizi uyutmaya devam ederken, Yunan Genel Kurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı 31 Aralık 2008 günü Türk hava sahasını ihlal ederek Aydın ilimize bağlı ve halen Yunan işgali altındaki Bulamaç adasına helikopterle inmiştir. Kısa bir süre sonra Yunanistan Cumhurbaşkanı 6 Ocak 2009’da yine Aydın il sınırlarındaki Eşek adasına ziyaret ederek, Yunan sancağını selamlamıştır. Normal şartlarda savaş sebebi sayılan bu işgaller, kamuoyundan gizlenmiş ve hatta Genel Kurmay Başkanlığı kendi internet sitesinde duyurduğu hava sahası ihlalini sitesinden kaldırmak zorunda bırakılmıştır.

“HAVA SAHASI İHLAL HABERİNİ ŞİRİN ÜNAL KALDIRTTI”

Türk Genel Kurmay Başkanlığı, hava sahası ihlali diye duyuruyor, sonra bir el müdahale ediyor ve bunu Genel Kurmay’a kaldırtıyor. Peki Genel Kurmay’da bu siteden haberi kaldırtan kim? O dönem Tümgeneral olan Şirin Ünal. 3 dönem AKP milletvekili. Ödüllendirildi yani. Yunan işgalini Türk halkından gizlendiği için 3 dönem milletevekilliğiyle ödüllendirildi Şirin Ünal. 6 Ekim 2016’da TBMM’de bir basın toplantısı düzenledim. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Kurmay Albay Ümit Yalım’ı da bu basın toplantısına davet ettim. Ümit Yalım orada kamuoyundan gizlenen bazı gerçekleri, kamuoyuyla paylaştı. Bu internet sitesinde hava sahası ihlalinin Genel Kurmay tarafından yayınlanması üzerine Dışişleri Bakanlığı bir toplantı istiyor. Ümit Yalım’ın da katıldığı bir toplantı. Bu toplantıda Dışişleri Bakanlığı diplomatları işgali kabul ederek, işgalin sonlandırılması için siyasi karara ihtiyaç duyulduğunu yetkililere ifade etmişler. Toplantıya verilen ara sırasında Dıişleri Bakanlığı’ndan toplantıya katılan Basat Öztürk, Kurmay Albay Ümit Yalım’a işgalin hükümetin bilgisi dahilinde yapıldığını söylemiştir ve Ümit Yalım da bunu 6 Ekim 2016’da vermiş olduğu açıklamada Türk kamuoyuyla paylaştı ve bir yalanlama gelmedi. Üzerinden bunca sene geçmiş olmasına rağmen…

Bulamaç ve Eşek adalarında yaşanan krizin ardından Mayıs 2011’de Albay Ümit Yalım’ın da katıldığı inceleme neticesinde Ekim-Kasım 2004’ten itibaren bu adaların sivil iskana açıldığı, adalara Yunan bayrağı çekildiği, silahlı araç-gereç ve hücum bot yerleştirildiği tespit edilmiştir. 2012’de Eşek ve Bulamaç adasından sonra Nergiscik adasının da Yunanistan tarafından işgal ve ilhak edildiği ortaya çıkmıştır. Ağustos 2012’de Albay Ümit Yalım, İzmir’de yaptığı basın toplantısıyla İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içerisindeki 11 ada ile Girit adasının etrafındaki 5 ada dahil olmak üzere Türk egemenliğinde olan toplam 16 adanın 2014 yılından itibaren Yunanistan tarafından işgal edildiğini açıklamıştır. Albay Yalım, Türk hükümetinin AB müzakerelerinde gün almak için bu adaların Yunanistan tarafından ele geçirilmesine göz yumduğunu açıklamıştır. Bu açıklamaya Zafer Partisi olarak katılıyoruz. AKP şu ana kadar bu iddialara hiçbir cevap vermedi. İşgal iddiaları karşısında ilk itiraf TBMM Genel Kurulu’nda 26 Mart 2015 tarihinde dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. İsmet Yılmaz, adaların fiili olarak Yunan işgali altında olduğunu TBMM tutanaklarına geçecek şekilde ifade etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.