enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN “BAL” GİBİ ÜRETİM

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN “BAL” GİBİ ÜRETİM
A+
A-

Başkan Volkan Yılmaz’ın “Katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek” vizyonuyla 50 kovanda üretim yapan Silivri Belediyesi, elde ettiği 500 kilogram doğal balın sağım işlemini gerçekleştirdi.

Yerli ve milli tarıma yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları kapsamında sebzeden meyveye, tohumdan fideye, bakliyattan tahıla kadar pek çok ürün yetiştiren Silivri Belediyesi, bir yandan da arıcılık faaliyetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne ait arazilerde atıl durumda bulunan 45 kovanı onararak 450 kilogram bal üreten Silivri Belediyesi, bu yıl ise 50 kovanda toplam 500 kilogram bal üretti. 75 çeşit tıbbi bitki ve zengin bitki florasıyla, tamamen doğal yöntemlerle üretilen balın sağım işlemi tamamlandı. Tarımsal üretim faaliyetleriyle ilçenin ekonomisini canlandıran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Katma değeri yüksek ürünler yetiştirmek” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen kaliteli bal üretimi önümüzdeki dönemde artarak devam edecek.

“NİTELİKLİ VE SAĞLIKLI BAL ÜRETİYORUZ”

Bal sağım işleminin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze ait arazide atıl durumda bulunan, kullanılmayan 45 arı kovanının onarımını yaparak 450 kilogram bal elde etmiştik. Bu yıl ise çıtayı daha yukarıya taşıyarak 50 kovanda toplam 500 kilogram kaliteli bal ürettik. Tamamen doğal yöntemlerle gerçekleştirdiğimiz nitelikli ve sağlıklı bal üretimimize her geçen yıl, üzerine biraz daha koyarak devam edeceğiz.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.