enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5574
EURO
35,0123
ALTIN
2.435,30
BIST
9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İKİ YAKA MÜBADİLLERİNDEN AGURİDA ŞENLİĞİ

İKİ YAKA MÜBADİLLERİNDEN AGURİDA ŞENLİĞİ

Geçtiğimiz Pazar günü  İki Yaka Mübadilleri Derneği Agurida Şenliği pandemi gölgesinde gerçekleşti. Çatalca,Ovayenice’de  düzenlenen etkinlik Pazar günü saat:18:00’de Ovayenice Düğün alanında yapıldı. Gerçekleşen etkinlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İki Yaka Mübadilleri Derneği Başkanı Sema Güray,şunları söyledi.

” Burada toplanmamıza vesile olan  Kültürel miraslarımızdan  Agurida yapımından bilmeyenlere kısaca bahsetmek isterim. Kırmızı ve yeşil yabani  eriklerin  toplanıp kaynatılması ile elde edilen  bir sos diyebilirim. Sıcak yaz günlerinde soğuk su içerine koyularak da tüketilebiliyor. Günümüzde Dünden,Bugüne  unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş  bu yemek kültürümüzü yaşatılması ve bir nesle aktarılması için bizler elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Bizler İki Yaka Mübadilleri Derneği olarak geleneklerimizi yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz ve göstermeye de devam edeceğiz. Son günler de ülkemizde orman yangınlarının vermiş olduğu derin ve acıyı bizler de hissediyoruz. Onun için bu etkinliğimizi daha sade bir şekilde yapmaya karar verdik.”

https://www.facebook.com/1040926177/videos/368843514636674/ 

Bir Sema Güray ve Gungor Guren dahil 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

İki Yaka Mübadilleri Derneği Başkanı Sema Güray şöyle devam etti.

“İki Yaka Mübadilleri Derneği olarak bu yıl 3.AĞURİDA (Erik Ekşisi) şenliğimizi düzenlemiş bulunuyoruz.Şenliğimizde bizden desteğini esirgemeyen Çatalca Belediye Başkanımız Sn. Mesut ÜNER’e, Kültür Müdürlüğünden sorumlu Sn Tuba UZUN’a Çiçek yollayarak bizleri mutlu eden Silivri Belediye Başkanımız Sn Volkan YILMAZ’a, etkinliğimize katılan ve desteğini esirgemeyen Ovayenice muhtarı Tuncay ÇAKI’ya , İyi Parti Silivri İlçe Başkanlığı temsilcileri Serbay KOÇOĞLU, Çiçek VİŞNE, Mustafa YÖZDEMİR’ e, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Ural ERDİM’e, Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi GÖKBULAK ve eşine, çiçek yollayarak destek olan AK Parti Çatalca ilçe başkanı Yusuf ASLAN’a, Selimpaşa Gönülleri derneği başkanı Cemile Özdemir KAPUCU ve yönetim kuruluna, Büyük Mübadele Derneği başkanı Sabit SEMİZ ve yönetim kuruluna ve Çatalca temsilcisi Mesut DİNÇ’e, Mübadil Halk Oyunları Eğitmeni Ayşecik Kamile YILDIZ’a, Bigados Halk oyunları eğitmeni Yavuz DİNÇER’e, Türk Halk Oyunları eğitmeni Emre TOKER’e, derneğimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen çok kıymetli SİLİVRİ SOLO GRUBU başkanı Bekir DEDEHAYIR ve nezdinde tüm kıymetli grup üyeleri Münevver MERSİN, Ayşe ÜZGÜN, İlhan ŞENOL, Sevgi PEHLİVAN ve Bülent PEHLİVAN’a , foto ve video çekimlerimizi yapan Yıldırım Video Adnan YILDIRIM’a ve etkinliğimize gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, Ülkemin yaşadığı yangın felaketinden kaynaklı hüzün dolu günlerin gölgesinde kısıtlı olarak gerçekleştirdiğimiz için gösterdiğiniz anlayış ve sağduyu için ayrıca teşekkür ederek, yaralarımızın sarıldığı ve pandeminin bittiği güzel günlerde daha coşkulu şenliklerde hep birlikte olabilmek umuduyla DERNEĞİM,ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULUM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM.” ifadelerini kullandı.

Haber: Adnan YILDIRIM
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.