enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3400
EURO
35,0909
ALTIN
2.239,60
BIST
8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri,CHP Meclis üyelerinden önerge yağmuru

Silivri,CHP Meclis üyelerinden önerge yağmuru
10.08.2020
128
A+
A-

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

Son günlerde ulusal alanda kamuoyumuzun adını sıkça duyduğu Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ve kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kadın kavramlarını tanımlandığı ve İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili olarak uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konusunda bağlayıcılığa ve yaptırım gücüne sahip ilk sözleşme olması bakımından ayrı bir öneme sahip ve kadınların yaşam güvencelerinden birisi olan İstanbul Sözleşmesi’nin belediyemiz aracılığı ile “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Neden Devam Etmelidir” başlıkları altında kitapçık haline getirilerek yeni evlenen çiftlerimize nikah cüzdanları ile birlikte verilmesini öneriyoruz. Yukarıda belirttiğimiz hususun değerlendirilmesi ve yapılan çalışmanın tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz. Süheyl KIRKICI                       Bora BALCIOĞLU                   Melih YILDIZ Doruk BULUT                         Mehmet YÖNET                    Lütfü VARDAR Bilal ERMİŞ                            Ömer ERCAN                         Elif YILMAZER Abdulcebbar DOĞAN                       Fevzi ARSLAN                        Gökhan YONAT Ersin TAŞKIN

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

Yaz ayların gelmesi sebebi ile ilçemiz genelinde park ve bahçe bakımlarında, ot biçme ve park bahçelerin bakım işlemlerinde aksaklıklar yaşandığı vatandaşlarımız tarafından grubumuza iletilmiştir. Yaşanan aksaklık personel yetersizliğinde mi kaynaklanmaktadır? İlçemiz genelinde ot biçim çalışmaları kaç personel ve araç ile yürütülmektedir? Yaz çalışmaları kapsamında ilçemizde hangi bölgelere ne kadar ot ilacı atılmıştır? Yaz dönemi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından “Silivri Genelinde Muhtelif Park, Yeşil Alan Ve Ağaçlandırma Alanlarında Kısmi Zamanlı Ot Ve Çim Biçimi” ihalesi yapılmışımdır? Yapıldı ise kaç paraya ihale edilmiştir? Yukarıda belirttiğimiz soruların cevaplarının tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

İlçemiz genelinde önemli bir doğal tehdit olarak gördüğümüz deprem ile ilgili çalışmaların belediyemizce daha etkin, koordineli ve toplumsal mutabakatı güçlendirecek şekilde yürütülmesi adına belediyemiz bünyesinde daha önce verdiğimiz “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Komisyonun akıbeti ile ilgili faaliyetinin ne durumda olduğu ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesini. Yukarıda belirttiğimiz soruların cevaplarının tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

Silivrispor’un gelir getirici faaliyetlerinin devamını sağlamak ve desteklemek adına denetlemesi Silivri Belediyesi’nce sağlanacak bir model ile işletme haklarının Silivrispor tarafından devam ettirilmesi hususunun görüşülmesinin meclis gündemine alınmasını saygılarımız ile arz ederiz. Yüce meclisimize arz olunur.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

8 Nisan 2019 – 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında; Silivri Belediyesi ve bağlı iştirakleri bünyesinde istihdam edilen tüm kadrolardaki personel sayısı nedir? Yukarıda adı anılan tarihler arasında Silivri Belediyesi ve bağlı iştirakler bünyesine alınan personel sayısı kaçtır? Yukarıda adı anılan tarihler arasında Silivri Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden çıkartılan personel sayısı kaçtır? İlgili işten çıkartılan personellerin işten çıkarılma gerekçeleri nelerdir? Yukarıda adı anılan tarihler arasında Silivri Belediyesi ve iştirakleri bünyesinden kendi isteği ile (emeklilik, istifa, nakil v.b) ayrılan personel sayısı kaçtır? Yukarıda belirttiğimiz soruların cevaplarının tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

Mahallelerimizde yol güzergahları üzerinde bulunan çöp konteynerlerinin yol darlığına sebep olması ile ilgili ciddi oranda şikâyet almaktayız. İlgili sorunun giderilmesi adına açıkta bulunan çöp konteynerlerinin cep hazırlanarak hazırlanan bu ceplere alınmasını talep etmekteyiz. Yukarıda belirttiğimiz hususun yerine getirilerek tarafımıza yazılı olarak verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

SİLİVRİ BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI MECLİS BAŞKANLIĞI MAKAMI’NA

Ülke kamuoyunda bilindiği üzere Silivri Belediyesi Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi 2011 yılında kurulup ilçede yaşayan çiftçilerimizin ürettiği bitki çeşitliliğini arttırmak ve çiftçilerimize yol gösterici olmak adına her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Ayrıca Silivri Belediyesi Tarım Lisesi ülkemizin Atatürkçü ve aydınlık geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda Belediyemizin geçmiş dönem vizyonunu ileriye taşımak adına uygulamaya koyduğu Yerel Arpa Tohumu projesinin üretimini ve ücretsiz dağıtımını gönülden desteklemekteyiz. Ortaya konulan bu iradenin devamında Ali Paşa Mahallesi 6642 parsel üzerinde hazırda bulunan ve çiftçimize daha fazla verim elde etmesini sağlamak amacıyla kurulan Silivri Ziraat Odası Toprak Tahlil ve Analiz Laboratuvarı’nı, Ziraat Odamızla istişare ederek tekrar açılmasını, eksikliklerinin giderilmesini, yukarıda belirttiğimiz şehrimizin tarım vizyonuna fayda sağlayacağını umuyoruz. Gerekli hassasiyetin gösterilerek çiftçimize faydası olacağını düşündüğümüz bu talebin gerçekleştirilmesi için önergemizi Başkanlık Makamı’na havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz. Süheyl KIRKICI                       Bora BALCIOĞLU                   Melih YILDIZ Doruk BULUT                         Mehmet YÖNET                    Lütfü VARDAR Bilal ERMİŞ                            Ömer ERCAN                         Elif YILMAZER Abdulcebbar DOĞAN                       Fevzi ARSLAN                        Gökhan YONAT Ersin TAŞKIN

REKLAM ALANI