enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Kadın Olmak Güzeldir

08.03.2017
131
A+
A-

Kadınlara seslenen Başkan Işıklar: “Sizler gibi aydın, çağdaş insanlar, kadınlarımız bir arada oldukça cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Silivri Belediyesi Kadınlar Günü’nde kadınlara özel bir program düzenledi. İlçe protokol eşleri, Silivri Belediyesi Mahalle Evi kursiyerleri ve Mahalle Konseyi kadın üyeleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden hizmet alan kadınların davet edildiği program Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Dans gösterileri, güne özel hediye çekilişleri ve Mustafa Keser konserinin yer aldığı programda tüm kadınlara parfüm ve ücretsiz mamografi muayenesi kartı hediye edildi. Programa CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Kadın Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları katıldı.

IŞIKLAR: “SİZLER BİR ARADA OLDUKÇA CUMHURİYET DEĞERLERİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kadınlara seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Biz Silivri’de 81 ilden gelmiş tüm hemşerimizle büyük bir aileyiz. İnançları, değerleri, yaşam biçimleri, siyasi tercihleri ne olursa olsun sadece nefes alıp verdikleri ve bu coğrafyada birlikte yaşadığımız için büyük bir aileyiz. Buna katkı sağlayan kadınlarımıza, sizlere teşekkür ediyorum, gününüz kutlu olsun. İnançlarınızı, değerlerinizi, komşuluk ilişkilerinizi, hemşerilik bilincinizi korudukça, sizin gibi aydın, çağdaş insanlar, kadınlarımız bir arada oldukça cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu ülkeyi geçirdiği zor günlerden yine kadınlarımız kurtaracak. Mustafa Kemal Atatürk, birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verdi. Büyük Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkı verirken, kadının her zeminde var olmasını sağlamak amacıyla bunu yaptı. Yanı başımızda yer altında petrolüyle doğal zenginlikleriyle var olup da kan gölüne dönen coğrafyalar bize gıpta ile bakıyorlar. Çünkü İslam ülkelerinin sadece birisinde demokrasi var, laik, aydınlık, çağdaş kadın var ve ona özeniyorlar, onun için bizi umut ışığı olarak görüyorlar. Bize her zaman destek veren sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Kadınlar gününüzü gönülden kutluyorum. Nice aydınlık yarınlar diliyorum.”

TAMAYLIGİL: “SİLİVRİ’DE KADIN OLMAK AYRICAKLIKTIR”

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ben burada kendimi Silivrili gibi hissediyorum. Silivri’de yaşamak güzeldir, Silivri’de kadın olmak ayrıcalıktır. Başkanım Silivri için önemli bir şans. Kadın dostu belediye hizmetleri ile çok önemli çalışmalar hayata geçiriyor. Silivri’de benim partimin mensubu ilçe başkanım da bir kadın. Bugün burada siyaset konuşmayacağız. 8 Mart bir kadın direnişinin, kadınların hak arayışının ve canlarını bile feda etmeyi göze almış, sonunda da emeklerinin karşılığını aldığını dünyaya kanıtladıkları bir gün. Biz Türk kadınları Halide Edipleriyle, Nene Hatunlarıyla kurtuluş mücadelesinde düşmana karşı direnmiştik. Tabi ki sadece bir gün değil, her gün kadınlar günüdür. Doğuran, yetiştiren kadın, evini çekip çeviren kadın. Bu nedenle kadınların birlik ve beraberliği çok önemlidir. Bu ülkeyi parçalamaya çalışanlara, o gözü karalara karşı, Türk kadını o gözü çıkaracak kararlılığa sahiptir. Bir arada olacağız, dünyaya örnek olup yolumuza devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in cumhuriyetinde olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MUSTAFA KESER KONSER VERDİ

Kültür Merkezi kursiyerlerinin dans gösterileri ile devam eden programında finalinde ise Mustafa Keser sahne aldı. Keser, salonu dolduran yüzlerce kadın konuğa keyifli saatler yaşattı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.