enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3867
EURO
35,0622
ALTIN
2.325,73
BIST
9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri,Müjdat Gürsu Stadı açıldı

Silivri,Müjdat Gürsu Stadı açıldı
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Müjdat Gürsu Stadı yeni haliyle görücüyle çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ve spor camiasının önde gelen isimleriyle birlikte açılışı yapılan Müjdat Gürsu Stadı muhteşem ambiansı ile büyüledi.

Zemin altında drenaj ve kanalizasyon çalışmalarının gerçekleştirildiği statta yıpranmış çim zemin de değiştirildi. 2 bin 800 kişilik tribüne sahip olan stadın tüm oturum alanları modern hale getirilirken, Bin 700 kişilik yeni seyirci alanı da stada kazandırıldı.

Bir açık hava görseli olabilir

 

IMG-9759

IMG-9764

IMG-9774

IMG-9795

IMG-9797

IMG-9807

IMG-9811

 

Protokol konuşmalarına sahne olan açılışta ilk konuşmayı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yımaz yaptı. Yılmaz “Birçok farklı siyasi görüşe sahip insanlar olarak zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik için bir aradayız. Silivri’de taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“SPORUN SİYASETİ OLMAZ, OLMAMALI”

Stadın açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Sporun siyaseti olmaz, olmamalı. Bugün de birçok farklı siyasi görüşe sahip insanlar olarak zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik için bir araya geldik. 2007 yılında bu tesisin bulunduğu yerde çöp dağları vardı. Dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın çabaları ve merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla ilçemiz böyle bir tesis kazandı. Ben her iki belediye başkanımıza da saygılarımı ve hürmetlerimi iletiyorum. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buranın tahsisi için yaptığım konuşma sırasında başkan ‘Biz İBB olarak buraya yapılacak yenileme çalışmalarını karşılamaya hazırız.’ dedi. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

“PROJEDE EMEĞİ  GEÇEN HERKESE  TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren spora olan yatırımın azlığını gördüklerini ifade eden Yılmaz “Silivri’de göreve geldiğimizde ilçemizin spor alanında maalesef ihmal edildiğini gördük. Silivri Belediyesi olarak hükümetimiz ve İBB ile yaptığımız istişarelerle birçok projeyi hayata geçirdik. Kentimize çok sayıda basketbol sahası kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız yarı olimpik yüzme havuzu sayesinde, yüzme havuzu olmayan tek ilçe olma hüviyetinden kurtulduk. Silivri Çarşı Meydanı’ndan ve sahilden ibaret olmamalı, bütüncül bir hizmet anlayışıyla yönetilmeli diyerek; en uzak mahallemiz olan Demirmenköy’e, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber FIFA standartlarında ve profesyonel futbol maçlarının oynanabileceği bir stadyum kazandırıyoruz. Silivri’de taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Kıymetli arkadaşım, sporcu kardeşim Müjdat Gürsu’yu da bir kez daha rahmetle anmak istiyorum. Silivri; siyaset, iş, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda bu memleket için çok kıymetli insanlar yetiştirdi. Müjdat Gürsu kardeşim de o insanlardan biriydi, bir spor insanıydı. Ben aramızda olan ailesine bir kez daha sabırlar dilerken, kendilerine en kalbi duygularımı, saygılarımı, şükranlarımı iletmek istiyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Törende yaptığı konuşmaya Konutlar Bölgesindeki yapı yasaklı alan sorunuyla devam eden Başkan Yılmaz, “Bütün bilim adamlarının ortak noktada birleştiği, büyük bir İstanbul depreminin kapıda olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. 2009 yılındaki sel felaketinin ardından Boğluca Deresi koridorunun tamamı yapı yasaklı hale geldi. Biz, Silivri Belediyesi olarak yapı yasağının kaldırılması için bütün zemin etütlerini tamamladık ve ilçe belediyemizin meclisinde bütün siyasi partilerin oy birliği ile yapı yasağının kaldırılması için bir karar aldık. İnşallah mayıs ayı içerisinde İBB’nin gündemine getirerek bu problemi hep beraber çözeceğiz. Ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Burada Belediye Konutları olarak bilinen büyük yapıların yenilenmesi gerekiyor. İnsan hayatı için, burada yapılacak kentsel dönüşümde siyasi amaç gütmeden bir araya gelmeliyiz. Ben, SİYTAŞ ve KİPTAŞ’ın ortaklığıyla Silivri’de bir kentsel dönüşüm hamlesi yapılması için buradan çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: BAŞKAN YILMAZ’IN ÇABALARINI BİLİYORUM

Açılış töreninde konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu tesise ilk geldiğimizde çok sıkıntılı bir durum içerisindeydi. Silivri’deki dostlarımızın ve Başkan Volkan Yılmaz’ın  bu tesisin yapılması için çok çabaladığını iyi biliyorum.

Kaynak: İskender Kordu

REKLAM ALANI