enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4646
EURO
34,7363
ALTIN
2.435,13
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tuğlu: Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde rejim kaygısını barındırıyor

Tuğlu: Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde rejim kaygısını barındırıyor
25.08.2015
93
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Örgüt Toplantısı, geçtiğimiz akşam yoğun katılımlı olarak parti binasında gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mümin Tuğlu “Yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimi içerisinde rejim kaygısını barındırmakta” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da örgüt mensuplarına hitaben, geçmişin değerlendirmeleriyle harmanladığı konuşmasında şunları söyledi: “CHP, gerek ilçe yönetimi gerekse belediyesiyle halkının takdirini kazanmış görünüyor. Buradan da şöyle bir sonuca ulaşıyoruz ki, artık bundan daha azına razı değiliz.” Işıklar ayrıca, yerel seçimler sürecinde kaybedecekleri yönünde oluşan kanaat neticesinde bazı kesimlerin cüretlendiğine de vurgu yaparak, “Kimlerin ne şekil aldığını gördük. Boş fasulye taneleri suyun üzerine çıktı, bize de onları kevgirle toplamak düştü. Balonlar ağırlıklarını atmadan yükselemez. Bizde içimizdeki bu ağırlıkları atıyoruz” dedi.

TUĞLU: BİRBİRİMİZE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Demokrasinin bir gereği olarak zaman zaman görev değişiklikleri yaşanıyor. Elbette herkes bu yönetimin içinde olmak istiyor ama maalesef ki bu mümkün değil. Ancak bu yönetimi destekleyip, doğru yönlendirmek adına düşüncelerinizi bu toplantılarda dile getirebilirsiniz. Siyasi partiler demokrasinin bir parçası ama hiçbir yerde özgürlükler sonsuz değil. Bunun da bir kuralı var. Sizin özgürlük ve demokrasi arzunuz bir başkasının özgürlük ve demokrasi hakkına zarar veriyorsa bu suçtur. Yönetimlerden memnun olmayabilirsiniz., eksik bulabilirsiniz. İşte bunları söylemenin yeri de sadece ve sadece burasıdır. Parti ile ilgili eleştirilerinizi siz tutup da medya yoluyla dile getirirseniz ve bunu aşırıya kaçırırsanız o zaman da parti suçu işlemiş olursunuz. Parti içinde hepimizin birbirini sevmesi gibi bir zorunluluk durumu yok. Bazen yönetim içinde de arkadaşlar fikir ayrılığına düşebiliyor. Ama kesinlikle saygı duymak zorundayız” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİNDE REJİM KAYGISINI BARINDIRIYOR”

Tuğlu daha sonra açıklamalarına şöyle devam etti: “Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu salt bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Bundan sonra rejimin ne olacağı yönünde tereddütleri içinde barındıran bir seçim olacak. Bir başkanlık sistemine doğru yol aldığımızı görüyoruz. Sayın Başbakanın açıklamaları da Cumhurbaşkanlığı’ndan öteye başkanlık sistemine geçişin sinyallerini vermekte. Bu noktada da CHP olarak biz gereken mücadeleyi her zaman olduğu gibi vereceğiz.”

IŞIKLAR: HALKIMIZIN TAKDİRİNİ KAZANDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, halkın takdirini kazandıklarına vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Seçim son günde kazanılmıyor. Biz de öyle yaptık aslında. 2009 yılında bize 8 belediye bağlandı ve hiçbiri de CHP’li değildi. Ve o dönem yüzde 46 gibi bir oyla seçimi kazanmıştık. O günden buyana baktığımızda, alınan oy oranları ve kazanılan seçimlere bakıldığında CHP, gerek ilçe yönetimi gerekse belediyesiyle halkının takdirini kazanmış görünüyor. Buradan da şöyle bir sonuca ulaşıyoruz ki, artık bundan daha azına razı değiliz.” dedi.

“SAHTE OYLARI DA TESPİT ETTİK”

Işıklar geçen yerel seçimlerde sahte oy kullanımından taşıma oylara kadar bir çok tespitte bulunduklarını ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz seçimlerde iki bölgede yapılan taşımaları ve sahte oy kullanımlarını gördük. Her sandıkta 20-30 civarında bu şekilde oy kullanımları oldu. Bunun yanında manipülasyonlarla da karşılaştık. 60’a yakın yandaş yayın organı yerel seçimleri genel seçim havasına taşıdı. Bunu da bilerek ve bilinçli olarak yaptılar. Ama biz tüm ağırlaştırılmaya çalışılan şartlara rağmen gereken mücadelemizi verdik.

“BALONLAR AĞIRLIKLARINI ATMADAN YÜKSELEMEZ”

Seçim biraz kafa kafaya olduğunda ve Tayyip Erdoğan gelip de bizim gideceğimizi düşünenler cüretlendiler. Allah’tan gelmiş ki biz de kimlerin ne şekil aldığını gördük. Boş fasulye taneleri suyun üzerine çıktı, bize de onları kevgirle toplamak düştü. Balonlar ağırlıklarını atmadan yükselemez. Bizde içimizdeki bu ağırlıkları atıyoruz.

“ESAS MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Esas mücadelemiz şimdi başladı. Kapı kapı dolaşarak, sokak sokak dolaşarak hemşerilerimize nasıl bir türbülanstan çıktığımızı anlatıyoruz. Bundan sonra oturmak yok. Biz üzerimize düşen görevi böyle yerine getireceğiz. Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanacağız.

ÖRGÜT KONUŞTU

CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Örgüt Toplantısı’nın sonunda parti mensupları görüş ve düşüncelerini dile getirirken, İlçe Başkanı Tuğlu

ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da örgüt mensuplarının kendilerine yönelttikleri soruları yanıtladılar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.