enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4842
EURO
34,7685
ALTIN
2.490,12
BIST
9.536,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tuğlu:Bu facia değil cinayettir

Tuğlu:Bu facia değil cinayettir
25.08.2015
102
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Manisa Soma’da yaşanan maden faciasının ardından yayımladığı mesajında yaşanan trajedinin bir iş kazası olarak kabul edilemeyeceğini, bunun göz göre göre cinayet olduğunu ifade etti. Tuğlu CHP tarafından verilen önergenin reddine de dikkat çekerken, “yaşananların sorumluları kamuoyu önünde mutlaka bunun hesabını vermelidirler” dedi. Tuğlu ayrıca hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek geride kalan kederli ailelerine başsağlığı diledi.

TUĞLU’NUN MESAJI

Manisa Soma’da yaşanan maden kazası bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Daha öncede yaşanan kazalar ve yitip giden canlar hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Tüm cezalara rağmen yaşanan bu trajedilerin önlenmemesi büyük bir zafiyetin göstergesidir.

Bundan yaklaşık 20 gün önce, CHP Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel’in, altında 60 milletvekilinin imzası bulunan madenlerin incelenmesi için Meclis Komisyonu kurulması yönündeki önergesi reddedilmiştir. İşte bu bakış açısı, yaşanan olayı bir kaza olmaktan çıkartmakta, göz göre göre işlenen bir cinayet olarak karşımıza getirmektedir.

Yaşananların ve ihmallerin ışığında bugün karşı karşıya kaldığımız, bir çok ocağın sönmesine neden olan bu trajedilerin artık bir an önce alınacak önlemlerle sonlandırılması en büyük beklentimiz ve dileğimizdir.

Ben Manisa Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan Rahmet, geride kalan kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.