enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2157
EURO
35,0766
ALTIN
2.255,39
BIST
8.807,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
20°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Yazar Hıfzı Topuz, Atatürk’ü Anlattı

Yazar Hıfzı Topuz, Atatürk’ü Anlattı
MOBİL REKLAM ALANI
22.03.2017
108
A+
A-

Gazeteci yazar Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan, Büyükçekmece’de düzenlenen ‘Atatürk’ konulu söyleşide, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı.

Gazeteci yazar  Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan,  Büyükçekmece’de düzenlenen ‘ Atatürk’ konulu söyleşide,  Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı.  Atatürk’ün çok mütevazi bir insan olduğunu söyleyen Topuz,  Atatürk’ün hayatından örnekler vererek,  Atatürk’ün hoşgörülü yönlerini anlattı.  Büyükçekmece Belediyesi,  Çanakkale Zaferinin 102’nci yılı etkinlikleri kapsamında,  Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘ Atatürk’ konulu söyleşi düzenledi. Gazeteci yazar  Hıfzı Topuz ve Tarihçi Sacide Bolcan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, askeri başarıları ve hoşgörülü kişiliği anlatıldı.Mustafa Kemal  Atatürk’ün çok hoşgörülü bir insan olduğunu belirten Gazeteci yazar  Hıfzı Topuz, ” Milletvekili Reşit Galip, bir tiyatro kulübü kurmuş. Kadın olarak öğretmenlerden yardım istemişler ama  Milli Eğitim Bakanı Esat Sagay, kadınların halk evinde sahneye çıkmasına izin vermemiş. Reşit Galip, bu duruma fena içerlenmiş.  Atatürk’le aynı masadayken durumu dile getirmiş. Paşam demiş, bu millet bu milli eğitim bakanıyla devrim yapamaz diyor.  Atatürk’te o milli eğitim bakanı benim hocamdır, benim kendisine saygım vardır, lütfen saygılı konuşun diyor. Saygı başka bir şey diyerek Reşit Galip tekrardan yükleniyor. Ondan sonra da  Atatürk diyor ki, çok ileriye gittiniz, bu sofrayı terk edin diyor. Reşit Galip de bu sofra milletin sofrasıdır, ben gitmem diyor.  Atatürk de öyleyse ben giderim diyor ve kalkıp gidiyor sofradan. Bütün sofra halkı  Atatürk’le beraber sofradan kalkıyor, Reşit Galip perişan halde, ağlıyor. Bu olay  Dolmabahçe Sarayı’nda oluyor. Reşit  Galip Paşa’nın kalacak yeri yok, orada bir yere yatıyor.  Sabah uyandığında  Atatürk’ün yaverini görüyor, ben ne yaptım diyerek pişman oluyor. Çok ileriye gittim diyor. Sonra yavere; ben  Ankara’ya döneceğim ama bilet alacak param yok diyor. Yaver de buna 20 lira veriyor, Reşit Galip de kalkıp gidiyor.  Mustafa Kemal Atatürk geliyor, yaver durumu anlatıyor,  Atatürk de sen ne yaptın diye soruyor, yaver de 20 lira verdim yolladım deyince, ayıp etmişsin 100 lira verseydin keşke diyor” şeklinde konuştu.

MOBİL REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.