enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9060
ALTIN
2.433,45
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

B.Çekmece Soyakla Büyük

B.Çekmece Soyakla Büyük
25.08.2015
112
A+
A-

Büyükçekmece Stadı’nda oynanan maçta rakibini adeta sürklase eden bordo mavililer seyircisiz oynanan maçta Tuncay Soyak yönetiminde çıktığı ikinci maçta Sultangazi’den sonra Çatalcaspor’u da net bir skorla 3-0 mağlup ederek haftaya damga koydu. Çatalcaspor 16 hafta sonra yenilgiyle tanıştı. Bu sonuçla Çatalcaspor ile B.Çekmece Belediye arasındaki puan farkı 4’ten 1’e düştü. Gebze maçında çıkan olaylar nedeniyle seyircisiz oynanan maçı tel örgülerinin arkasındaki merdivenlerden takip eden Büyükçekmece taraftarları 90 dakika boyunca susmadı. Bordo mavi beyazlı futbolcular da maçtan sonra sevinçlerini kendilerini destekleyen taraftarlara koşarak paylaştı.Çatalcaspor ise bu yenilgiyle zirve yarışında önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Rakibi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkarma hesapları yapan sarı kırmızılılar aradaki puan farkının 1’e inmesine engel olamadı. Karşılaşmaya iki takım da tutuk başladı. İlk dakikalarda birbirinin üzerine kontrollü giden iki takım da kaza golü yememek için kontrollü bir oyun tercih etti. İki takımın da ortaya koyduğu bu futbol nedeniyle ilk yarı boyunca taraflar net pozisyon üretmekte de zorluk çekti. İlk tehlikeli atak Çatalcaspor’dan geldi. 3. dakikada Fatih önünü boşaltarak 25 metreden sert vurdu.Top kaleyi tutmadı. Maçın başlamasıyla birlikte iki takım da birbirlerine alan vermemek, topun arkasına geçmek için oldukça sert bir oyun ortaya koydu. Maçın ilk dakikaları ile birlikte kemik sesleri de havada uçuştu. İki takım da sık sık taktik faullere başvurarak rakiplerini kalelerinden uzakta tutmak, kontrataklardan gol yememek için temkinli bir oyun anlayışıyla mücadele etti.7. dakikada Büyükçekmece Belediyespor golü geldi. Sağ kanattan Metin’le etkili gelen ev sahibi ekipte bu oyuncunun sağ taraftan ön direğe yaptığı ortayı Reha uçarak kafayla tamamlayınca skor ev sahibi ekip adına 1-0 oldu. Bu golden sonra oyun uzun süre pozisyonsuz devam etti. Çatalcaspor 35. dakikada Fatih’le ikinci kez gole yaklaştı. Fatih’in getirdiği topu cezayayı üstünde önünde bulan Osman’ın karşı karşıya vuruşunda top az farkla auta çıktı. 45. dakikada Murat Davutoğlu belki de maçın en kolay pozisyonunu gole çeviremedi. Bom boş pozisyonda altı pasta topu önünde bulan genç ortasaha oyuncusu topa iyi vuramayınca Çatalcaspor soyunma odasına berabere gitme fırsatını İlk yarı boyunca iki takım da kanatları etkili bir şekilde kullanamadı. Maçın tek golünün ise Metin’le bir kanat organizasyonu sonrası gelmesi sadece bir istisna oldu.

İkinci yarıda Çatalcaspor yine Fatih’le etkili  oldu. 51. dakikada Fatih cezaalanı içine girdiğinde yaptığı vuruşta top yandan az farkla auta gitti. Oyunun son bölümünde Çatalcaspor beraberlik golü için her türlü riski alınca geride de geniş boşluklar bıraktı. 81. dakikada sağ taraftan pres yaparak topu kapan ve akıllı bir hareketle rakibinden sıyrılarak çizgiye kadar inen Reha’nın asistinde sahanın iyi imsilerinden Çağrı skoru 2-0 yaptı. Bu golden sonra Çatalcaspor tamamen oyun disiplininden koptu. 86. dakikada bu kez sahneye çıkan Şükrü Can cezasahası içinde defansın uzaklaştıramadığı topu filelerle buluşturarak maçın skorunu belirledi: 3-0. Büyükçekmece Belediyespor bu sonuçla ligin ilk yarısında 3-2 mağlup olduğu Çatalcaspor’dan rövanşı 3-0’lık sonuçla alarak ikili averajda da üstünlüğü eline geçirmiş oldu.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.