enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kurt: Kavgaya ayıracak vaktimiz yok

Kurt: Kavgaya ayıracak vaktimiz yok
06.05.2021
106
A+
A-

Silivrispor’un amatörlük durumunu profesyonele çeviren ekibin takım kaptanlığını yapan ve ismi ile efsaneleşen yıldızlar arasına giren Özgür Kurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması ile kulübün son halini değerlendirdi.

TFF 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lige düşen Silivrispor’da geçmiş dönem kaptanlarından Yalnız Kurt lakaplı Özgür Kurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında kulübün izlemesi gereken yolu tarif etti. Kurt yaptığı paylaşımında; “Silivrispor’u tekrar ayağa kaldıracak Silivri’de yaşayanlar ve Silivri’de ekmeğini kazananlardır. İnanıyorum ki bu güç birliği sağlanacaktır. İlçemizde bunu başaracak gerekli donanıma sahip isimler mevcuttur. Uzun yıllar Silivrispor’da Takım Kaptanlığı yapmış ve aynı zamanda birçok şampiyonluk yaşamış birisi olarak Silivrispor’umuzun bundan sonra izleyeceği yol olması gerekiyor.

BORÇLARI KİMİN YAPTIĞININ ÖNEMİ YOK

Bilindiği gibi kulübümüzün borçlarından bahsediliyor. Bu borçları kim yapmış, nasıl olmuş, bunun artık pek önemi yok. Silivrispor’umuzun bundan sonra izlemesi gereken yol bana göre şu şekilde olması gerekiyor.

BEŞ YILLIK PLANLAMA ŞART

En az beş yıllık bir plan programla bu şekilde yola çıkılması gereklidir. Anladığım kadarıyla kulübümüzün üzerindeki bu borç ağır bir külfet. Onun için kulübümüz hazır amatör lige düşmüşken bu yol izlenebilir.

Bunun liglerimizde birçok örnekleri de vardır. Örnek Silivri Belediyespor adı altında ya da Silivrispor1957 adı ile sıfırdan baştan bir kulüp yaratılarak profesyonel liglere dönmesi çok daha sağlıklı olur.

TESİSLEŞME VE ALTYAPILARA EĞİLİM

Aynı zamanda yine bu beş yıl zarfında kulübümüz tesisleşme ile birlikte altyapılarımızı da güçlendirerek profesyonel liglere daha hazır dönmemiz lazım yoksa bu sene düştük bir dahaki seneye çıkalım mantığınla yaklaşırsak daha büyük bir yanlışa gidilir.

Altyapı derken

  • Kulübün ekonomik açıdan kendi kaynakları oluşturulması lazım.
  • Tesisleşme olmazsa olmazımız.
  • Altyapımızdaki gençlere eğilmemiz lazım dört beş yıl zarfında kulübün gelirinin büyük bir kısmı altyapıya harcanması şarttır.
  • Kaliteli ve nitelikli hocalara ihtiyaç vardır. Silivri’de var bu özellikte hocalarımız mevcuttur. Bu hocalarımızı mağdur etmemek lazım maddi anlamda beş yıl içinde Silivrispor’umuz en az 6-7 oyuncu kendi alt yapısından A takıma çıkarır ve çok rahat profesyonel liglerde oynar. (Antrenmana da çıkmak zorundadır.)

Altyapısı olmayan kuruluşlar kaybetmeye mahkûmdur. Başarılı olmanın yolu %20 beceri %80 stratejidir. Nasıl yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Ama daha önemlisi, bunu gerçekleştirmek için planınız nedir?” dedi.

Kaynak: Engin Akın

REKLAM ALANI