enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MUYAN DEMEK BAŞARI DEMEK

MUYAN DEMEK BAŞARI DEMEK
01.03.2018
138
A+
A-

Çatalcada ismi madalya ile özdeşleşen usta karate antrenörü Muzaffer Muyan bugüne kadar yetiştirdiği sporcularla hem bölgemizin hem de Milli Takımın gurur kaynağı haline geldi. 1990 yılından beri Çatalcada karate antrenörlüğü görevini aktif olarak sürdüren Muyan yetiştirdiği sporcularla da kariyerinin her döneminde Milli Takıma sporcu kazandırmaya devam etti.

“HEDEFİMİZ BAYANLARDA MİLLİ SPORCU ÇIKARMAK”

Şu anda da başında bulunduğu Çatalca Karate Spor Kulübü ile 28 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak olan Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonasına ve Milli Takım seçmelerine hazırlanan Muyan ile sizler için hoş bir söyleşi yaptık. Biz sorduk Muyan eteğindeki taşları döktü. Muyan “1990 yılından beri Çatalca’da karate antrenörlüğü yapıyorum. Binlerce sporcum oldu. 3 tane Milli sporcum var aktif olan. Bir Balkan Şampiyonum var. Bir Balkan üçüncüm var. Toplamda 3 tane Milli sporcumuz var. Hedefimiz burada bayanlarda Milli sporcu çıkarmak. 2008 doğumlu bir de 2006 doğumlu kızlarımız var. Bunlardan ümitliyim. 28 Mart- 1Nisan arası Gaziantep’te yapılacak Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde 2 tane bayan, 2 tane erkek sporcudan ümitliyim. Milli takıma tekrar seçilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“DESTEĞİ TAMAMEN HALKTAN ALIYORUZ”

Tamamen desteği halktan alıyoruz. 1 yılda 35 turnuva, 45 altın madalya, 40 gümüş madalya, 59 bronz madalya, 12 kupa; 3 tane  de Milli sporcu Türk Karate Milli takımına verdim. Bu başarılarımızı elde ederken tamamen velilerimizin desteğiyle oluyor bunlar. Yılda bir kere resmi turnuvası oluyor Türkiye Şampiyonası. Ve minik yıldız benim kategorilerim. Milli Takım seçmelerine katılabilmemiz için sporcuların çok maç yapması gerekir. Karate branşında özel turnuvalar çok olduğu için bazen bir ayda dört turnuvaya katılıyoruz. Bu turnuvalara giderken maddi destek gerekmektedir. Maddi desteğimizi de tamamen velilerimizle birlikte karşılıyoruz. Başarılı olup da maddi durumu iyi olmayan sporcularımız da  kendi aramızda organize olarak masraflarını karşılıyoruz. Halk bizim yanımızda. Başarılarımızı görüp de takdir eden iş adamlarımız bizzat bize ulaşarak başarılı sporcularımıza sponsor oluyorlar. Bu sponsor olurken de başarılarımızdan dolayı kendileri gelip sponsor oluyorlar.

“ALTYAPIMIZ ÇOK ESKİ AMA KULÜBÜMÜZ YENİ”

Aynı zamanda Çatalca Karate Spor Kulübümüz var. 2012’de kurduğumuz kulüp. Altyapımız çok eski ama kulübümüz yeni. Antrenör olarak 2012 yılından beri Çatalca Belediyesi karate takımını çalıştırıyorum. Gerek özel, gerek yurt içi ve yurt dışı turnuvalarda bir çok başarılara imza attık. Bundan sonra da hedefimiz hem Milli Sporcu yetiştirmek hem de Olimpiyatlara Çatalca’dan sporcu çıkarmak. Bizlere her konuda destek olan Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya şükranlarımızı sunarız. Destek olmak sadece maddiyat olarak değil manevi olarak bizlere bakış açısı, karate sporuna önem vermesi, çocuklarımıza sevgi dolu bakışı bizleri fazlasıyla onure etmektedir. Biz 2012’de ilk müsabakalara gittiğimiz zaman oraya gelen halk Çatalca’yı hep cinayetlerle anıyordu. Ama oysa şimdi biz Çatalca’yı sporda marka yaptık. Her gittiğimiz yerde başarılarımız konuşuluyor. Her ne kadar bunu Çatalca’daki yöneticileri başarıya doyurduysak da bizi dışarıdan takip eden diğer illerin, ilçelerin yöneticileri, idarecileri, amirleri, müdürleri Çatalca Belediyesi Karate Takımını gıpta ile izliyorlar. Başarılarımız sadece yurt içi değil yurt dışında 12 Balkan ülkesinde bizi tanımayan yok. 2015 yılında Polonya’da yapılan Dünya Şampiyonasında kürsüde Çatalca Belediyemizin bayrağını İngilizlerin artık tanıdıklarını, ve gelip resim çektiklerine tanıklık ettik. Artık Çatalca spor sayesinde cinayetlerle değil sporla ve başarılarımızla anılır durumda.

“GEREKİRSE DAHA FAZLA FEDAKARLIK YAPACAĞIZ”

Şubat ayı içerisinde 4 turnuvaya katılacağız. Özel turnuvalar oluyor bunlar. Bu turnuvalara gidip gelmek için maddi kaynak gerekmektedir. Bunu da tamamını sporcuların velileri karşılamaktadır. Biz aynı zamanda dernek ve kulüp olmamıza rağmen hiçbir Büyükşehir Belediyesi dahil hiçbir kurum, kuruluştan da malzeme yardımı dahi bu yıl alamadık. Buna rağmen kendi imkanlarımızla Çatalca’mızda aktif olarak büyük başarılara imza atmaya devam ediyoruz.

Bir çok sporcumuza transfer teklifleri sürekli gelmektedir. Benim amacım Çatalca’da yetişen sporcu yerel ve millidir. Bu yerelde yetişen sporcuları maddiyat için başka kulüplere vermek istemiyoruz. Bizim amacımız Çatalca’da yetişmiş bir sporcu Çatalca’yı temsil etsin. Onun için gerekirse daha fazla fedakarlık yapıp bu elit sporcularımızı ilçemizde tutmak için her türlü fedakarlığı yapacağız.” İfadesini kullandı.

Kaynak: İskender KORDU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.