enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Düşmez Rüzgarı

Silivri’de Düşmez Rüzgarı
25.08.2015
122
A+
A-

Toplantıya Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Candemir Yılmam ev sahipliği yaparken toplantıda B.Kılıçlıspor’u kulüp başkanı Murat Saraç ile yönetim kurulu üyesi Remzi Ercan, Alipaşaspor’u yönetim kurulu üyesi Sertaç Dağlı, Silivri Mimarsinanspor’u kulüp başkanı Mehmet Şirin Aksu ve 2.Başkan İrfan Yıldırım, S.Kadıköyspor’u kulüp başkanı İbrahim Ak, Gazitepespor’u kulüp başkanı Metin Oral, Selimpaşaspor’u teknik direktör Nursal Bilir, Alibeyspor’u yönetim kurulu üyesi Aydın Güzdemir, Akörenspor’u teknik direktör İlhan Tekin, Gümüşyakaspor’u kulüp başkanı Aydın Algör temsil etti. Toplantıya misafir olarak da Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe ile Çatalcaspor 2.Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Lokman Naroğlu da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Silivri Amatör Spor Kulüplerini  Destekleme  Derneği Başkanı Candemir Yılmam yaptı. Yılmam, görevde bulunduğu süre içerisinde İASKF’den her zaman gerekli desteği aldıklarını söyledi. Yılmam “Benim olduğum dönemde her zaman gerekli desteği aldık.” diyerek bir anlamda memnuniyetini ifade etti.


Yılmam’dan sonra sözü alan İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez de Silivri’de daha önce statta antrenman yapmak isteyen takımlardan belirli ücretler alındığını, kendi girişimleriyle bu ücretlerin şimdilik dondurulduğunu, kulüplerden herhangi bir ücret alınmadığını söyledi. Düşmez “3 yıldır yönetimde olduğumuz süre içerisinde yönetim olarak kulüplere verdiğimiz mesajlar ortadadır. Önemli olan bizim spora bakış açımızdır, yaptıklarımız ve kişiliğimizdir. Tüm ilçelerde olduğu gibi Silivri’de de kulüplerin yanındayız. Görevde olduğumuz süre içerisinde de ufaklı, büyüklü çok iyi işler yaptık. Sıkıntılı bir dönemden sonra ben ve kadrom idareye geldik. Sorumluluğumuz büyük. Normalden 5 kat daha fazla mesai veriyoruz. İş arkadaşlarımızla birlikte bu emaneti sonuna kadar götüreceğiz.” diye konuştu.

Ekip olarak birlikte hareket ettiklerini, yapılan iyi işlerin ekibe ait olduğunu, kötü işlerin sorumluluğunu de kendi üzerine aldığını ifade eden Düşmez “Her yaptığımız iyi işte biz varız. Kötü işlerde de sorumluluk bendedir. 2 buçuk seneyi böyle idare ettik. Tek düşüncemiz kulüpler üzerinde hoş bir seda bırakabilmek bizim şiarımızdır. Ya bir şeyleri değiştiririz ya da biz değişiriz. Başka bir amacımız yok. Yapılanlar ortadadır. Yaptıklarımızın hepsi devam edecek. Kulüplere sağladığımız avantajları arttırarak sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Düşmez’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi.

İlk soru ve değerlendirme Silivri Mimarsinanspor Kulüp Başkanı Mehmet Şirin Aksu’dan geldi. Aksu, transferin serbest bırakılmasıyla kulüpler arasında haksız bir rekabet oluştuğunu,  eşit şartların ortadan kalktığını söyledi. Aksu “Gençlere ziyan oluyor. Transfere karşı değilim ama sistem sizi buna zorluyor. Bu değirmenin suyu nereye kadar akacak? Kulüpler kolay kolay yürümüyor. Zor şartlar altında mücadele veriyoruz. Bir başkan ve birkaç yönetici ile birlikte kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Diğer kulüplerdeki durum da bizden farklı değil.” diye konuştu.

Düşmez de Aksu’nun bu serzenişi üzerine söz alarak şöyle dedi “Ben bana oy verenlerin de, karşıya oy verenlerin de başkanıyım. Biz de bu konudan rahatsızız. Söyledikleriniz doğru. İstismar ediyorlar. Bizler istiyoruz ki gençlere transfer hakkı tanıyarak 7-8 ay sporun içinde kalsınlar. Enerjilerini doğru şekilde harcasınlar. Zaten kulübün okeyi olmadan da futbolcu transfer yapamıyor. Maalesef bu sıkıntıları biz de görüyoruz. Bunları değerlendireceğiz. Amatör Kurulu olarak bunu gündemimize de taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin Candemir Yılmam Başkanlığında İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ve ekibini konuk ettiği toplantının ikinci bölümü oldukça hararetli geçti. Tansiyonun yükseldiği toplantıda kulüplerin istek ve şikayetleri arka arkaya geldi. Düşmez ikinci bölümde soruları cevaplandırırken oldukça terledi.

İkinci bölüm Gazitepe Kulüp Başkanı Metin Oral’ın konuşmasıyla başladı. Oral, yasakların ve sınırlandırmaların amatör futbola hiçbir fayda sağlamadığını, aksine kendisi gibi bir çok futbolcunun futbolu erken yaşlarda bırakmasına neden olduğunu söyledi. Oral “Yasaklamalarla, sınırlandırmalarla bir yere varılmaz. Amatörde yaş sınırı tamamen kalksın. Benim futbolu bırakma nedenim de o oldu. O günden beri bugüne kadar hep içimde yaradır. Nesi amatör bunun? 35 yaşında olan futbolcunun oynama hakkı yok mudur? Bu karar alındıktan sonra Türk futbolunun kalitesi arttı mı?” diye konuştu.

Oral’ın bu çıkışı üzerine yeniden söz alan Düşmez, “Kalite düştü konusunda sana katılmıyorum. Profesyonelde de takım sayısının 60-70 olması lazım. 3.Lig ve BAL’ın bir olması lazım. BAL’ın özel bir lig olduğunu düşünüyorum. Çok tartışıldı 27+4. 30 yaşına kadar profesyonel olmamış bir futbolcu bu yaştan sonra kahveye mahkum olan bir insan haline geliyor. Bir futbolcu en azından futbolcu olamayacaksa belli bir yaştan sona iş sahibi olsun istiyoruz. Bu uygulamanın insan haklarına da ters bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Ancak burada oynamayan oyuncular için 2.Amatör Kümede de yaş sınırını kaldırdık. Herkes topçu olacak diye de bir şey yok. Allah’ın da emri değil. Her zaman değiştirilebilir.” dedi.

Alibeyspor Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Güzdemir de söz alarak altyapı maçlarının hem hafta arasında, hem de cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün arka arkaya oynanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Güzdemir “U 13 yaş grubunda zaten 15 tane sporcumuz var. Ancak programa konulduğu için aynı oyuncularla hem cumartesi hem Pazar oynamak zorunda kalıyoruz. Her gün maç mı olur? Zaten zorla götürüyoruz çocukları. Şimdi çim sahalar var topçu yetişmiyor.” dedi.

Düşmez de Güzdemir’in bu çıkışı üzerine yeniden söz alarak “U 13’leri neden hafta arasına veriyoruz çünkü yetişmiyor maç. Spor yapsınlar ki sporun içinde kalsınlar. Sporcu kimliklerini korusunlar. Ya 12-13 yaş gruplarını oynatmayacaksınız ya da bu şekilde devam edecek.” ifadesini kullandı.

Merkezde Silivri Stadı dışında maç ve antrenman yapacak saha olmadığını, bunun da kulüpler arasında sıkıntı yarattığını ifade eden Güzdemir yeniden söz alarak “Müjdat Gürsu Stadı 10 yıldan beri sorun. Nasıl çözülemiyor onu da anlamadık.” dedi.

Düşmez de Müjdat Gürsu Stadı’nın neden açılmadığı konusunda gerekli çalışmayı yapacağını belirterek “Stadı açacağımıza söz vermiyoruz ama bu çabayı gayret sözü veriyorum.” diye konuştu.


Büyükkılıçlıspor Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Ercan da söz alarak transferin serbest olması nedeniyle sezon sonunda gitmek isteyen futbolcularını yeni sezonda almak için yeniden transfer ücreti yatırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ercan “İzin vermediğin zaman da o futbolcuyu bir dahaki sezon oynatma şansın yok. Bir sezon sonra da o oyuncuyu yeniden almaya kalktığınızda 700 Lira transfer ücreti yatırmak zorunda kalıyoruz.” dedi.


İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür de bu konunun yeniden açılması üzerine söz alarak “Çok zor bir durum. Sizlere katılıyorum. Sizlerin kulüplerinizi ayakta tutmak için katlanmış olduğunuz bu zorlukları azaltmak ve sizlere destek olmak da bizim görevimizdir.” diye konuştu.

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ve ekibini konuk ettiği toplantıda ilginç diyaloglar yaşandı. Aynı zamanda İASKF Yedek Yönetim Kurulunda yer alan Selimpaşaspor Teknik Direktörü Nursal Bilir’in sözleri toplantıya damga vurdu.

Kulüplerin sorunlarını dile getirdiği toplantının ikinci bölümünde söz alan Bilir, Düşmez’e kırgın olduğunu söyledi. Bilir “Kırgınlığımı belirtmek istiyorum. İASKF’nin 15. sıradan yedek yönetim kurulu üyesiyim. 3-4 toplantıya da geldim. İlk toplantının ardından bizlerden doğru bir şekilde CV’lerimiz istendi. Ancak CV’mi oluşturmama rağmen bir daha bana karşı bir geri dönüş olmadı. Bu işin içinde yedeklere fazla önem verilmediğini gördüm. Bugüne kadar hem kulüp adına hem de bağlı bulunduğum Silivri ilçesi adına kulüpleri temsil edemediğimi düşünüyorum. Arkadaşlara karşı da mahcubum. Yönetim kurulu içinde yer almama rağmen olaylara müdahil olma şansım olmadı. Çok değer verdiğim kulüpler için de şahsım adına özür diliyorum. İASKF ayağında ben görevimi yaptığımı düşünmüyorum. Hayali projelere karnımız tok. Bunu herkes anladı.” ifadesini kullandı.

Bilir’in ardından söz alan İASKF Genel Başkanı Düşmez “Sitem ve eleştiriler konusunda arkadaşlarla gerekeni aldık. Sıkıntılı bir süreçte göreve geldik. Benim takımımda kesinlikle asil yedek ayrımı yoktur. Eksiklik tabii var. Bunu kabul ederek konuşuyorum. Neticede yönetimde Silivri’den 3 kişiye yer verdik. Bu da Silivri ilçesine ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. İyi yapılanların sorumlusu hepimiz olduğu gibi kötü yapılanların sorumlusu benim. Bazı arkadaşlarla da belirli uyumsuzluklardan dolayı bu işi götüremedik. Bizler bu işi fahri olarak yapıyoruz. 1.Amatörde inisiyatifimizi de kullanarak ikincileri de doğrudan  Süper Amatöre aldık. Selimpaşa ve Alibey de ikinci olarak Süper Amatöre yükselen iki takımdır. Bizler görevde olduğumuz sürece hep kitaptaki kuralları uyguladık. İnisiyatif haklarımızı da hep kulüplerden yana kullandık.” şeklinde konuştu.

Düşmez’den sonra söz alan Büyükçavuşlu Kulüp Başkanı Erdinç Öztürk de Nursal Bilir’in çok kıymetli bir spor adamı olduğunu, sadece kendilerinin değil bütün kulüplerinin evrak işlerini takip edere, hiçbir ücret almadan kendilerine destek olduğunu, böyle bir ismi de İASKF bünyesinde görmek istediklerini söyledi. Öztürk “Böyle bir kardeşimizin aranızda olmasını isterim.” dedi.

Düşmez de Öztürk’ün bu sözleri üzerine “İletişimsizlik olmuş. Silivri’ye önem vermişiz, 3 arkadaşı önemli yerlere getirmişiz.  Silivri’de 3 arkadaşa yer vermeye yine devam edeceğiz. Nursal Bilir konusunda da büyük bir hata yapmışız. Benim kadar yönetimin de hatası” diye konuştu.

İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür de konuya dahil olarak “Ben de aynen kabul ediyorum” diyerek Bilir konusunda hatalı olduklarını kabul etti.

Yeniden söz alan Nursal Bilir de şöyle dedi “Kulüpler Birliği’nden de ayrıldım. Çok net söylüyorum; artık ulaşılabilir bir hedefimin olmadığını görüyorum. Görev alma konusunda da kim olursa olsun görev almayacağım. Bu kırgınlığımdan dolayı görevlerimi tek tek bırakıyorum. Yakın bir sürede camiadan da çekilebilirim.” şeklinde konuştu.

Toplantıda son olarak  Silivri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kerem Fidancık da söz alarak İASKF’den PTT 1.Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3.Lig’de olduğu gibi amatörde de liglerin sponsor isimler adı altında oynatılarak kulüplere bir gelir sağlanabileceğini söyledi. Fidancık, “Bu şekilde amatöre olan ilgiyi arttırarak kulüplere de soluk aldırabiliriz.” diye konuştu.

Düşmez de konu ile ilgili olarak Bölgesel Amatör Ligde kısmen kulüplerin katılım payları ve yol giderleri konusunda destek olduklarını, çalışmanın kapsamını genişletebilmek için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Alibeyspor Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Güzdemir de son bölümde söz alarak genel sekreter Ali Tanrıyaşükür’ün Düşmez’in İASKF Genel Başkanlığının iki yıl daha süreceğini, TFF’deki görevlerinin de devam ettiğini belirterek seçimlerde Düşmez’in kazanmasının kulüplere getirisinin farklı olacağını belirten sözleri üzerine “Bizler amatör kulüpler olarak şu anda zaten kime oy verdiğimizi beyan etmiyoruz. Ancak bu sözlerle oba altından sopa gösterildiğini düşünüyorum. Bütün kulüpler kendi iradeleri doğrultusunda oy vermeli.” diye konuştu.

Tanrıyaşükür’ün açıklamaları sırasında salon dışında bulunan Düşmez de Güzdemir’in bu sözleri üzerine “Bizler buraya bize oy verin diye gelmedik. Bizler hizmet yapmaya adayız. Öyle bir şey yok. Karşı listede olan en az 10 kişi en fazla hizmeti almışlardır. Önemli olan bize oy vermeyen insanların da gönlünü kazanabilmektir. Teraziyi hizmet adına yapmak lazım.” ifadesini kullandı.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.