enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,62
BIST
9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tekirdağspor İçin Seferberlik Vaktı

Tekirdağspor İçin Seferberlik Vaktı
29.12.2016
124
A+
A-

Bir süredir mali yönden kötü giden ve borçları günden güne büyüyen Tekirdağspor’a Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sahip çıktı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağspor Kulübü Başkanı Volkan Nallar, Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının karşısına çıkarken sarı siyahlı kulübün geleceği adına önemli açıklamalarda bulundu.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EKREM EŞKİNAT: “50. YILINI KUTLAYAN TEKİRDAĞSPOR’UN BU GÜNE KADAR KURUMSALLAŞMAMASI TEMEL SORUNDUR”

Söze yeni yönetimin hayırlı olması dileğiyle başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Normal belediyelerin yaptığı basın toplantılarının dışında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım ile beraber bir şey söyledik. Bu şehri bize emanet ettiler. Bu şehrin de bir takımı var. Bu emaneti bir şekilde koordine etmek, kollamak, bizim görevimiz. Bir taraftan yasal çerçeveler, bir taraftan etik anlayışı ve diğer taraftan da kamuoyuna ait olmuş spor kulübümüzün yaşadığı olumsuz koşullar var. Gördüğümüz şudur. Bu kişilerle bağlanamayacak kadar önemli bir konudur. Burada bir sistem bir kurumsallaşma sorunu var. 1967 yılında kurulmuş. 50. Yılını kutlayan Tekirdağspor’un bu güne kadar kurumsallaşmaması temel sorundur.” dedi.

“TEKİRDAĞSPOR’UN ACİL ÖDENMESİ GEREKEN BORÇLARI VAR”

Tekirdağspor’un mali yönden çökmek üzere olduğunu ve acil ödemeleri bulunduğunu dile getiren Eşkinat; “Tekirdağspor’un acil ödenmesi gereken borçları var. Bu borçlardan bir tanesi federasyona ait borç. Eğer bu para vaktinde federasyona ulaştırılmaz ise futbolcuların tamamı serbest kalıyor. Bu aciliyeti çözmeye çalışıyoruz. Buraya yeniden yapılanma, yenilenme yönetimi geldi. Bu arkadaşlarımız mali tabloyu vatandaşa açık hale getirecekler. İnternet üzerinden Tekirdağspor’un tüm gelir ve giderlerinin detaylı bir şekilde görüleceği bir sistem oluşturacaklar. Bu takımı taşıyacak bu şehri tanıtacak yönetimin alt yapısını oluşturacaklar. Üçüncü aşamada da bu kulübün kendi gelirlerini kendisi kazanabilmesi için şehrin kurumlarının görevlerini ortaya koyacaklar.” diye konuştu.

TEKİRDAĞSPOR’UN KALBİ GEÇİCİ TESİS VE ANTRENMAN SAHALARI İLE BARBAROS’TA ATACAK

Süleymanpaşa Belediyesi olarak sarı siyahlı ekibin sorunlarına imkanlar dahilinde çözümler yaratmaya çalıştıklarını ve ilk aşamada borçlar ile tesis sorununu çözmek istediklerini ifade ederek sözlerine devam eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak Barbaros’taki top sahasını çimlendirip bir antrenman sahası haline getireceğiz. Onun arkasındaki 500 metrekare alan üzerine iki katlı kondisyon salonu ve çalışma alanları olan, konaklama imkanları bulunan geçici bir tesis yapacağız. Bu yapılana kadar da acil olarak Barbaros’un mevcut belediye binası ki büyükşehirin Süleymanpaşa Belediyesi’ne tahsisidir; orayı boşaltıp katlarına da banyo ve tuvalet sistemleri oluşturup geçici bir süre için futbolcularımızı orada barındıracağız. Geçici tesis bittiğinde oradaki konaklama alanına alacağız. Antrenmanıyla konaklaması ile yemeği ile böyle bir tesis oluşmuş olacak. Tekirdağspor’u o binadan kurtaracağız.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜZERİNDE TEKİRDAĞ’A YAKIŞIR BİR TESİSİN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILDI”

Tekirdağspor’a kalıcı bir tesis kazandırılacağının da müjdesini paylaşan Eşkinat; “Daha önce büyükşehir belediye başkanımızın açıkladığı Tekirdağspor’un kullanabileceği Türkiye standartlarının üzerinde Tekirdağ’a yakışır bir tesisin projesini hayata geçirmek için gerekli adımlar atıldı. Başkanımız böyle bir tesis kuracak.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE ACİL SORUNLARI ARDINDAN DA DİĞER İHTİYAÇLARI KADEMELİ OLARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

“Bizim yerel yönetimler olarak buradaki güçleri koordine etmek ve altyapı olarak spora katkı verme dışında özellikle profesyonel bir kulübe para aktarmamız mevzu bahis değildir. Biz elimizden geleni yapacağız.” diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Eşkinat; “Biraz önce sanayicilerle birlikteydik. Sanayicilerimizden de destek istedik. Desteğimiz hiçbir zaman kişi bazında değildir. Bunun altını çizerek söylüyoruz. O meslek grubundaki insanların kendi arasındaki imece ile Tekirdağspor’a katkılarını talep ettik. Bunu başka kesimlere, başka meslek gruplarına da götüreceğiz. Oradan aldığımız sonuçları da Tekirdağspor’un yönetimine bildireceğiz. Önce acil sorunları ardından da diğer ihtiyaçları kademeli olarak çözmeye çalışacağız. Ama nihai çözüm yapılacak en büyük tesisten sonra kendi altyapısı ile kendi tesislerinde kendi çocuklarıyla sahaya çıkan bir yapıyı oluşturmaktır.” dedi.

“KÜÇÜK KATKILARLA BÜYÜK RAKAMLAR ELDE EDİLEBİLİR. HERKESİ TEKİRDAĞSPOR’A DESTEK ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Eşkinat: “İki tane yöntem var. Ya bunu bir patrona havale etmek ya da şehrin takımını sahiplenmesi. Biz ikinci yolu seçtik. Eğer ortak bir noktaya ait olabilirsek birbirimize daha çok yaklaşabiliriz. Bizim Tekirdağspor’a üye olmamız lazım. Basın mensuplarının belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, şehirdeki herkesin üye olması lazım. Mümkün olduğu kadar bu yapıyı genişletmemiz gerekiyor. Herkesi üye olmaya davet ediyoruz. Küçük katkılarla büyük rakamlar elde edilebilir. Bu büyük katkıları kullanma becerisi de yönetimindir. Arkadaşlarımız bir taraftan da buranın ideal yönetimi nasıl olabilir diye de bir çalışma yürütüyor. Aldıkları görev son derece zor bir görevdir. Tekirdağspor tarihi Volkan Nallar ve arkadaşlarının ismini aldıkları bu zor görevden ötürü tarihe düşecektir.” diyerek sözlerini noktaladı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK: “TEKİRDAĞSPOR 11 İLÇENİN TAKIMIDIR BUNU HERKESİN KABUL ETMESİ GEREKİYOR”

Başkan Eşkinat’ın ardından sözü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak alırken; “Tekirdağspor aşkı ile büyüdük. Gerek Bölgesel Amatör Lig’de gerekse 3. Lig’de Tekirdağspor’a bir şekilde katkımız oldu. Geldiğimiz noktada ise geçen yıl itibari ile bir bocalama dönemi başladı. Gönül arzu eder ki keşke Tekirdağspor A.Ş. ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyespor’u kurup Tekirdağspor’u bunun içine alabilsek. Ancak yasal boyutta herkese incelettim. Hiçbir kulübün böyle bir şansı yok. Geldiğim günden beri ısrarla söylüyorum. Eğer Tekirdağ 11 ilçenin şehri ise Tekirdağspor’da profesyonel ligdeki tek kulüpse Tekirdağ’ın ana kulübü Tekirdağspor’dur. 11 ilçeye bunu kabul ettirmemiz gerekiyor. Tekirdağspor’un maçı oldu zaman 11 ilçede de Tekirdağspor bayrakları asılacak. Şampiyon olduğumuz maçtaki heyecanı 11 ilçe belediye başkanımla birlikte yaşamıştık.” diye konuştu.

“TEKİRDAĞSPOR İÇİN GÜN BUGÜNDÜR”

“Tekirdağspor için gün bugündür” diyerek açıklamalarına devam eden Albayrak; “Geldiğimiz noktada Tekirdağspor’un artık yürüyemez hale geldiğini tespit ettik. Yarın akşama kadar federasyona ödeme yapılmazsa cezanın ikiye katlanacağı ve sporcuların serbest kalacağı konuları konuşulmaya başlayınca elimiz taşın altına koyduk. Gün bu gündür. Basınımızla, yerel yönetimlerimiz ile iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ile Tekirdağspor’u hak ettiği yerlere her şeyi hazırlayarak devam eden desteklerle beraber birinci lige taşımak inancındayım. Ben bütün vatandaşlarıma, iş adamlarımıza, kurumsal işletme sahiplerine, herkese sesleniyorum. Lütfen hep birlikte Tekirdağspor’a destek olalım. Tekirdağspor arzu edilen yerlere gelsin. Futbolun yanı sıra diğer bütün branşlarda ülke çapında önde gelen spor kulüplerinden biri olsun.” dedi.

TEKİRDAĞSPOR KULÜBÜ BAŞKANI VOLKAN NALLAR: “YARIN AKŞAMA KADAR 400 BİN TL’Yİ YATIRMAK ZORUNDAYIZ”

Son olarak Tekirdağspor’un yeni Başkanı Volkan Nallar basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulunurken; “Tekirdağspor’un kurulduğundan beri bir tesisi olmadığını hepimiz biliyoruz. Başkanlarım tesis sözünü verdiler. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Ancak önümüzdeki sıkıntı 14 futbolcu ve 3 teknik personelle. Alacaklarını aylardır alamadıkları için uyuşmazlık çözüm kurumuna gittiler. Bu kurul kararı ile ayın 29’una kadar bu paraların yatırılması gerekiyor. Eğer bu para yatmazsa hem serbest kalıyorlar, hem bizim paramız gidip futbolcularda hiçbir hükmümüz kalmıyor hem de transfer yasağı geliyor. Yarın akşama kadar 400 bin TL’yi yatırmak zorundayız.” dedi.

“İNSANLARIN TEKİRDAĞSPOR’A DESTEK VERMESİ GEREKİYOR”

Tekirdağspor’a herkesin destek olması gerektiğinin altını çizen Nallar; “Ben her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Bu sorun elli yıldır var. Bir tek otopark geliri olan bir kulübüz. Sanayici ağabeylerimiz de bir araya geliyor ancak çok ciddi bir şeyler bir türlü olmuyor maalesef. Biz kime gitsek herkes bir şeyler söylüyor ama en sonunda top başkanlara atılıyor. İnsanların Tekirdağspor’a destek vermesi gerekiyor. İnşallah ikinci yarının ilk maçı ile başkanlarımızın da desteği ile şampiyonluk havasında geçecek.” ifadelerini kullandı.

trakyasporgazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.