enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tepecikspor kupada turu geçti

Tepecikspor kupada turu geçti
30.09.2021
154
A+
A-

Kalesinde devleşen ve üç penaltıyı kurtararak inanılmaz bir maç çıkaran Büyükçekmece Tepecikspor’un file bekçisi Taylan Arman, yeşil-beyazlılara turu getiren isim oldu.

Kalesinde devleşen ve üç penaltıyı kurtararak inanılmaz bir maç çıkaran Büyükçekmece Tepecikspor’un file bekçisi Taylan Arman, yeşil-beyazlılara turu getiren isim oldu.

Ziraat Türkiye Kupası maçında kendi saha ve seyircisi önünde Kırıkkale Anadoluspor’u ağırlayan Büyükçekmece Tepecikspor, normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 sona eren karşılaşmayı penaltı atışlarıyla 5-4 kazanan yeşil-beyazlılar, kupada adını bir üst tura yazdıran taraf oldu. Tepecik Şenol Güneş Stadında uzun zamandır ilk kez seyircisi önünde mücadele eden Büyükçekmece Tepecikspor, taraftarlarına keyifli bir maç izlettirdi. Maça her iki takım da tutuk başladı. Bir birlerini deneyen ve gol yollarında pek görünmeyen hem Büyükçekmece Tepecikspor hem de konuk Kırıkkale Anadoluspor takımları, ilk 45 dakikada gol yollarında etkilerini gösteremediler. İkinci 45 dakikada ilk yarıya oranla daha istekli görünen takımlar gol pozisyonu bulabilme adına inanılmaz bir mücadele örneği sergilediler.

ŞEN’İN DOKUNUŞLAR TURU GETİRDİ

Daha önce takımda şans bulamayan oyunculardan ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan Büyükçekmece Tepecikspor’da Teknik Direktör Enver Şen, gidişata göre oyuna dokunuşlar yapmayı planladı. Nitekim 73. dakikada konuk takım Kırıkkale Anadoluspor’un Yasin Reis ile attığı bariz ofsayt golü ile 1-0 geriye düşmesinin ardından değişiklerle maçı çevirmeyi planlayan Teknik direktör Enver Şen, bunu da başarmış oldu. Oyuncu değişikliği ile beraberlik golünü 80. dakikada Yasin Kargı ile bulan Büyükçekmece Tepecikspor, galibiyet golünü ararken savunmasında açıklar vermeye başladı. Olmayan bir faulle pozisyon bulan konuk takımda 87. dakikada Yiğit Sevinç, takımını bir kez daha 2-1 üstünlüğü taşıdı. Bu golün hemen akabinde ataklarını yeniden sıklaştıran Büyükçekmece Tepecikspor, 90. dakikada Doğukan Bad ile beraberlik golünü buldu ve skor 2-2’e geldi. Geriye kalan 5 dakikalık uzatma bölümünde taraflar bir birlerine üstünlük kuramadı ve karşılaşma 15’er dakikadan iki devre halinde uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında baştan sona üstün olan taraf Büyükçekmece Tepecikspor takımı oldu. 118. dakikada oyuna sonradan giren Feridun Kıroğlu’nun sert şutu üst direkten döndü. Dönen top oyun alanında yeniden Büyükçekmece Tepecikspor atağı olarak kayıtlara geçti. 119. dakikada yine Feridun Kıroğlu, bu kez yerden sert vurdu vuruşu dış direği sıyırarak auta gitti. Karşılaşmada 2-2’lik beraberlikle tamamlanarak penaltılara gitmiş oldu.

PENALTILARDA TAYLAN FARKI
Penaltı atışlarının ilkini Büyükçekmece Tepecikspor Berkay Ceylan ile gole çevirdi 1-0. Kırıkkale Anadoluspor adına topun başına geçen isim Yasin Reis oldu. Yasin Reis’in vuruşunu kaleci Taylan Arman kurtardı. Tepecikspor’da ikinci penaltı için topun başına geçen isim İsmail Baran Karakoç oldu ve skor 2-0 oldu. Kırıkkale’den Serkan Güler, farkı bire indirdi 2-1.  Tepecikspor’dan Doğukan Bad’ın kullandığı Penaltı atışını kaleci Yunus Emre Kar kurtardı. Kırıkkale takımı adına topun başına geçen isim Ali Kemal bayır oldu. Bu oyuncunun golü maça tekrar eşitliği getirdi 2-2. Bu kez Tepecikspor adına topun başına geçen isim Furkan Topuz oldu ve top ile kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderdi 3-2. Kırıkkale takımı adına topun başına geçip penaltı atışını Taylan Baran’a teslim eden isim Uğur Ayhan oldu. Tepecikspor adına ise Feridun Kıroğlu topu kalenin çok üzerinden auta atınca Kırıkkale Anadoluspor takımı umutlandı. Takımı adına son penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Yasin Reis’in vuruşunda Taylan Arman yine kalesini gole kapadı ve bir üst tura adını yazdıran takım Büyükçekmece Tepecikspor oldu.

MAÇ SONUNDA BÜYÜK SEVİNÇ
Karşılaşmayı normal sürede atılan gollerle birlikte 5-4 kazanan Büyükçekmece Tepecikspor’lu oyuncular, turu geçmenin sevincini saha içindeki sevinç yumağıyla pekiştirdi. Tüm oyuncularını tek tek kutlayan Teknik Direktör Enver Şen, herkese teşekkür etti. Kulüp Yönetimi de oyuncuları tebrik ederek güzel bir maç izletmenin keyfini yaşatan her iki takımada teşekkür etmeden geçemediler. Oyuncularını alkışlayarak kutlayan taraftarlar da sahadan turun verdiği moralle ayrılmış oldular.

ENVER ŞEN YİNE YAPTI YAPACAĞINI
Maçı çevirmek adına değişikliği yerinde ve zamanında yapan Teknik Direktör Enver Şen, takımını ateşleyen isimlerin başında yer aldı. Uzatmalar dahil 6 oyuncu değiştiren Teknik Direktör Enver Şen, yine turu geçmek adına ne gerekiyorsa yapmanın huzurunu yaşadı. Şans verdiği oyuncular bu şansı en iyi şekilde değerlendirirken, turu geçmenin huzuru ile sahadan büyük bir mutlulukla ayrıldılar. Bu maçı geride bırakan Büyükçekmece Tepecikspor, gözünü Pazar günü yine sahasında oynayacağı Karbel Karaköprü Belediyespor maçına çevirmiş oldu.

Kaynak; İbrahim KESKİN

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.