enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Toprak Dostu Çimlendirme

Silivri Belediyesi ekipleri, Hydro Tohumlama uygulamasıyla ilçe genelinde çimlendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. İlçedeki futbol sahaları, bu uygulamayla kısa sürede yemyeşil bir görünüme kavuştu.

Silivri’de Toprak Dostu Çimlendirme
03.11.2015
105
A+
A-

Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bölgede bir ilki hayata geçirerek toprağın en uygun ve ekonomik bir şekilde çimlendirilmesi sağlamak amacıyla Hydro Tohumlama uygulaması çalışmalarını başlattı. Hydro Tohumlama’nın ilçenin birçok noktasında uygulandığını ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Budak; “Tohumun toprağa ekiminin püskürtülerek yapıldığı bu çalışmayı, ilçemizdeki futbol sahalarımızda uygulamaya başladık. Beyciler Futbol Sahası’nda 7000 metrekare, Sayalar Futbol Sahası’nda 4000 metrekare ve Çayırdere Futbol Sahamızda 4800 metrekare alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toprak olan bütün zeminlere uygulanabilen Çim Tohumu Atımı sistemiyle, topraklarımızın en uygun ve ekonomik şekilde çimlendirilmesini sağlıyoruz. Çalışmalarımızı ilçe genelinde sürdüreceğiz” dedi.

HYDRO TOHUMLAMA – HYDROSEEDİNG TEKNOLOJİSİ NEDİR?

Hydro Tohumlama ya da Hydroseeding: tohumun, malç, gübre, yapıştırıcı ve toprak dostu çözüm ürünleriyle bir makina tankının içerisinde karıştırılıp, hazırlanan bulamacın basınçla püskürtülerek, toprak yüzeyinin tam kapsandığı teknolojik bir ekim yöntemidir. Hydroseeding karışımında sarf malzeme seçimi ve kullanım oranlarının belirlenmesi, arazinin topografik, fiziksel, organik içerik ve kimyasal değerlerine, bölgenin iklimi, çevresel etkenleri (rüzgâr, trafik, aydınlanma durumu gibi) ve kullanım amacına göre belirlenmektedir.

news_photo_1446555853news_photo_1446555836news_photo_1446555842news_photo_1446555845news_photo_1446555847

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.