enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5883
EURO
34,8740
ALTIN
2.498,94
BIST
9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Altın Eller Ahşapla Buluştu

Altın Eller Ahşapla Buluştu
11.09.2015
150
A+
A-

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandıran “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Festivale ikinci kez katılan ahşap oyma ve kakma sanatçısı Ahmet Münir Ayva “Beyoğlu deyince aklıma Osmanlı’yla, el sanatlarımızla ilgili çağrışımlar geliyor. Beyoğlu Belediyesi’ne festival için çok teşekkür ediyorum,” dedi.

 

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nde Türkiye’nin yedi bölgesinden 45 farklı branşta toplam 70 zanaatkar bir araya geldi. “Altın Ellerin Hatırı Var” sloganıyla kapılarını açan festivalde TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Ahmet Münir Ayva usta, açmış olduğu stantta ahşapları sanata dönüştürüyor.

 

48 senedir ahşap oyma ve kakma sanatını irca eden İnegöllü Ahmet Münir Ayva’nın standı ahşap kakma sanatına ilgi duyan vatandaşların akınına uğruyor.

Ahmet usta, eserlerinde doğal ahşap parçalarını kullanıp ve ahşabın renginden faydalanarak kakma yapıyor. “Bir sanatçının yapacağı eserle bütünleşmesi çok önemli” diyen Ahmet usta eserini ortaya koymadan önce büyük bir titizlikle eser seçip onu çizim haline getiriyor. Daha sonra usta, uygun ahşap belirleyerek işlemeye başlıyor ve çizmiş olduğu yerlere ahşabını döşüyor. Her aşamasında el emeği göz nuru ile yapılan çalışmaların tamamlanması yıllar alabiliyor.  Eser, tamamlandıktan sonra müşteriye sunularak altın değerinde kıymet buluyor.

 

İNŞALLAH BİZDEN SONRA TALEBELER BU SANATI DEVAM ETTİRECEK

Yaptığı mesleğin unutulmaması için büyük bir çaba harcadığını ifade eden Ahşap Oyma ve Kakma Sanatçısı Ahmet Münir Ayva, “Talebe yetiştiriyorum.  Şuana kadar 15-16 senelik de talebelerim var. Bir de belediyelerin verdikleri düzenlediği kurslarda bu işi en azında meraklı olan öğrencilerimiz var. İnşallah bizden sonra bu sanatı bu talebeler götürecek,” dedi.

 

BEYOĞLU DEYİNCE AKLIMA OSMANLI İLE İLGİLİ ÇAĞRIŞIMLAR GELİYOR

İkinci kez “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ne katıldığını söyleyen Ahmet Usta, “Beyoğlu deyince aklıma Osmanlı ile ilgili eskiyle ilgili, el sanatlarımızla ilgili bir çağrışma geliyor. Yani burada böyle bir festivalin yapılması ismiyle de örtüşüyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a her yıl bize bu imlkanı verdiği için bu festivalidüzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinliği sahiplenecek belediyeler içerisinde benim tek adayım Beyoğlu” diye konuştu.

6 9 (1) 11 88

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.