enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3904
EURO
34,7696
ALTIN
2.439,43
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ARNAVUTKÖY’DE RAMAZAN AYININ MANEVİYATI YAŞANACAK

ARNAVUTKÖY’DE RAMAZAN AYININ MANEVİYATI YAŞANACAK
25.03.2023
56
A+
A-

Arnavutköy Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birbirinden farklı etkinlikler düzenlenerek, Ramazanın manevi havası yaşatılacak. 

Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayının bereketi ve atmosferini yaşaması için birbirinden farklı etkinlik hazırladı. Arnavutköy Merkez Camii ve Hadımköy Meydanı’nda Ramazan çadırı kuruldu. İftar için evlerine geç kalan ya da toplu bir şekilde iftar yaparak Ramazan atmosferini yaşamak isteyen vatandaşlara iftariyelik ve sıcak çorba ikram edildi.

Çocuklar İçin Tekne Orucu 

Unutulmaya yüz tutmuş ve köklü bir Anadolu geleneği olan tekne orucu ile çocuklar, sabahtan öğle saatine kadar oruç tutarak, Ramazan ayının manevi havasını hissedecekler. Yarım gün oruç tutan minikler için Hacivat Karagöz oyunu gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mukabele Programı

Ramazan ayı boyunca Arnavutköy’de yapılacak olan etkinliklerden birisi de her gün farklı camide, farklı konuklarla Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi ve sohbet etkinliği olacak. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sohbet programları internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Kadınlar için ise Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde mukabele programı düzenlenecek.

Cami ve Türbe Gezileri

Her yıl düzenlenen cami ve türbe gezileri bu yıl da devam edecek. Arnavutköylü kadınlar Ramazan ayı boyunca; Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Ayasofya-i Kebir Camii, Çamlıca Cami, Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi’ni ziyaret edecek.  Vatandaşlar Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne bireysel ya da toplu olarak kayıt yaptırdıktan sonra, Arnavutköy Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla ziyaretlerini gerçekleştirebilecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.