enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5163
EURO
34,7309
ALTIN
2.490,17
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Atatürk’ü, Hayat Felsefesini Doğru Anlamalıyız

Atatürk’ü, Hayat Felsefesini Doğru Anlamalıyız
11.11.2015
111
A+
A-

Atatürk’ü ve hayat felsefesini doğru anlayıp yorumlamak gerektiğine vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Büyük Atatürk’ün, duygularını, düşüncelerini, ülkesi ve milleti için yaptıklarını en doğru şekilde anlamaya, gençlerimize de en doğru biçimde anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77’nci yıl dönümünde  “Atatürk” konulu karma resim sergisi ile andı.

 

Aşık Veysel’in, Atatürk türküsü

 

10 Kasım etkinlikleri kapsamında hazırlanan  Plastik Sanatlar Karma Resim Sergisi, Büyükçekmecelilerden yoğun ilgi gördü. Büyükçekmece Belediyesi,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77’nci yıl dönümünde  “Atatürk” konulu  plastik sanatlar karma resim sergisinin açılışını yaptı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü  Mustafa Acıkara ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası Başkan Akgün, ilçe protokolü ve vatandaşlarla birlikte sergiyi gezdi. Sonrasında ise Aşık Veysel tarafından Atatürk için seslendirilen türkü dinlendi.

 

“Saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz”
Atatürk’ü ve hayat felsefesini doğru anlayıp yorumlamak gerektiğine vurgu yapan Başkan Akgün; ”Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 77’nci yılında saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz. Büyük atamızın, duygularını, düşüncelerini, devlet felsefesini, dünya felsefesini, sanat felsefesini, insanlığa, gençliğe ve dünyaya bakışını anlamaya ve de çeşitli konferanslarla  anlatmaya çalışıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın sonunda, büyük meydan muharebesinden sonra vatanın tüm emperyalist güçlerden nasıl bir imanla temizlendiğini anlamak Atatürk’ü anlamaktır” dedi.

2 3 4 5

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.