enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mültecilere Bilgisayar Kursu

Mültecilere Bilgisayar Kursu
11.11.2015
114
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi ilçede yaşayan mültecilere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda açılan kurslarla 192 mülteciye bilgisayar eğitimi verildi.

 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Hollanda İstanbul Konsolosluğu’nun desteğiyle Küçükçekmece İlçesinde Yaşayan Suriyeli Mültecilerin “Bilgisayar Okur-Yazarlığının Arttırılması ve Destekleyici Bilgiye Erişiminin Sağlanması” projesi adı altında gerçekleştirilen bilgisayar kursu hakkında açıklamalar yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Mülteci vatandaşlarımıza yardım etmek hepimiz için insanlık görevi. Küçükçekmece Belediyesi olarak elimizden geldiğince mülteci kardeşlerimizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya ve onlara hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.


BİLGİSAYARLA BİRLİKTE YASAL HAKLARINI DA ÖĞRENDİLER

 

Proje kapsamında Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nde kurulan bilgisayar sınıfında iki öğretmen görev yaptı. Suriyeli Türkçe-Arapça konuşan bir tercüman ise derslerin sağlıklı yürütülmesi için destek verdi. Dört hafta boyunca doksan altı saat süren eğitimden çeşitli yaş gruplarında 192 mülteci kurslardan faydalandı. Proje kapsamında kurulan bilgisayar sınıfında projenin amacı doğrultusunda Suriyeli mültecilere bilgisayar kullanım eğitimlerin verilerek, İstanbul ve Küçükçekmece’deki mevcut okullar, dil kursları, sosyal destek alacakları kamu kurumları, Türkiye’deki hukuki konumları ile yasal hakları konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Kurs 2

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.