enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5023
EURO
34,9545
ALTIN
2.429,94
BIST
9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da Aileler Bağımlılığa Karşı Bilinçlendiriliyor

Avcılar’da Aileler Bağımlılığa Karşı Bilinçlendiriliyor
18.01.2016
126
A+
A-

Avcılar Belediyesi Danışmanlık ve Takip merkezi bu kapsamda dizi halinde “Ailelerle Bağımlılık Üzerine” adı altında düzenleyeceği eğitim toplantılarının ilki Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadelede En Büyük Rol Eğitimcilere ve Ailelere Düşüyor

Madde bağımlığıyla mücadele konusunda önemli çalışmalarda bulunan Avcılar Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezi’nin düzenlediği eğitim toplantısında, ebeveynlere  “uyuşturucu madde nedir, beyni nasıl etkiler, bireylerde yaptığı değişimler, madde kullanımına başlama nedenleri, çevresel ve kalıtsal faktörler, madde bağımlılığından kurtulma yolları, madde bağımlılığının yasal ve dini yönden değerlendirilmesi” gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Aileler madde bağımlılığı konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Ailelere bir takım önerilerde bulunulan toplantılarda, çocukların ve gençlerin sanal bağımlılık da dahil olmak üzere her türlü bağımlılığa karşı korunması gerektiği vurgulandı. Hangi uyuşturucu olursa olsun, zararsız uyuşturucunun olmadığının belirtildiği eğitim toplantısında, gençleri bağımlılık oluşturan şeylerden uzak tutmak için, spor yapmalarını, sanatla uğraşmalarının sağlanması gerektiği, gençlerin ve çocukların uyuşturucuya olan bağımlılığını engellemede en büyük rolün eğitimcilere ve ailelere düştüğü söylendi.

 

Daha Mutlu ve Sağlıklı Bir Avcılar İçin

Bağımlılığa karşı verilen mücadelenin çeşitli eğitici programlarla da desteklenmesini sağlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir Avcılar için çalıştıklarını vurguladı. Madde bağımlılığı konusunda aileleri bilinçli olmaya davet eden Başkan Dr. Toprak, yardım ve destekle her engelin aşılabileceğini ifade etti. Başkan Dr. Toprak, “Gençlerimiz bizim için çok önemli. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak spor, sanat ve kültür projelerimizin yanında, Türkiye’de bir ilk olan ‘Avcılar Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezi’mizde Avcılar’da madde bağımlılığına karşı yoğun ve titiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Madde bağımlılığının ilk olarak gençleri hedef aldığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Yanlış arkadaş çevresi, aile bağlarının zayıflaması, teknolojik bağımlılık ve daha birçok nedenle gençlerimiz sorunların hedefi haline gelmiş durumda. Bugün bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen madde bağımlılığı konusunu hep birlikte çözebiliriz. Avcılar’da gençlerin donanımları ve özgüvenleri artmış güçlü, sağlıklı ve erdemli bireyler olarak hayata atılmalarına yönelik projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Eğitim Toplantıları Devam Edecek

Avcılar Belediye Başkanlığı Danışmanlık ve Takip Merkezi’nce “Ailelerle Bağımlılık Üzerine” adı altında Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleştirilecek eğitim toplantıları, 15 Şubat, 21 Mart, 18 Nisan, 16 Mayıs ve 20 Haziran tarihlerinde yapılmaya devam edecek.

DSC_5815 DSC_5813 DSC_5814

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.