enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5765
EURO
34,8994
ALTIN
2.435,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ayakları ile Hayata Tutundu

Ayakları ile Hayata Tutundu
17.12.2016
116
A+
A-

5 yaşındayken iki kolunu da helezon makinesine kaptırarak kaybeden ve ayakları ile resim yaparak 30’a yakın sergi açan Ayşe Işık, şimdi de ayakları ile kendi hikayesini yazdığı kitabını yayımladı.

5 yaşındayken iki kolunu da helezon makinesine kaptırarak kaybeden ve ayakları ile resim yaparak 30’a yakın sergi açan Ayşe Işık, şimdi de ayakları ile kendi hikayesini yazdığı kitabını yayımladı. Işık, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde katıldığı imza töreninde kitabını ayaklarıyla imzaladı.

Adıyamanlı Ayşe Işık, hayata ayakları ile tutundu. 5 yaşındayken iki kolunu da helezon makinesine kaptırarak kaybeden Işık, yaşama sıkı sıkı tutunarak ayakları ile yaptığı resimlerden sergiler açtı. Son olarak kendi hikayesini kaleme alan ve “Azim varsa engel yoktur” diyerek “Ayaklarımla Tutundum Hayata” adlı kitabını yayımlayan genç yazar Ayşe Işık, kitabını Çorlu’lu okurları için imzaladı. Çorlu’da faaliyet gösteren Mostar Kırtasiyede, düzenlenen imza gününe katılan ve kitabını ayakları ile imzalayan Ayşe Işık, hayat hikayesini anlattığı kitabını okuduğu bir kitaptan esinlenerek yazdığını söyledi.

Ayşe Işık, “5 yaşındayken iki kolum da helezon makinesine kaptırdım. 7 yaşında okula başladım. İlk dönem ayaklarımı kullanmayı bilmiyordum daha sonra annem, ailem ve öğretmenim sayesinde ayaklarımı kullanmayı öğrendim. Lise 2’ye kadar orada okudum. Daha sonra İstanbul’a taşındım. Resmi de çocukluğumdan beri de seviyordum. Özel bir hocam oldu kendisinden ders alarak resim yapmaya başladım. Sergiler için resimler yaptım” dedi.

Yaklaşık 2 senedir kitabıyla uğraştığını ifade eden Işık, “Kendi hayatımı kitaba dönüştürdüm. İmza günlerine katılıyorum. Adıyaman’dan geliyorum, Malatya’da Karabük’te imza günlerine katıldım. Güzel geçiyor, ilgi güzel insanlar da nasıl resim yaptığımı bu kitabı nasıl yazdığımı merak ediyor. Yazmayı çok seviyorum. Bazen kendi kendime oturup yazıyordum. 2 yıl kadar önce son ayağım adlı kitabı okuyunca kendi hayatımı kitaba dönüştürmeye karar verdim. Zorlandığım hiç bir şey yok. Engeli olan kişilere çağrıda da bulunan onların da üretken olup topluma karışmalarını diğer insanlardan farklı olmadığımızı göstermelerini istiyorum. Evlerine kapanmaları yerine insanların içinde olsunlar. Yarın ne olacağımız belli değil. Herkes potansiyel engelli” şeklinde konuştu.

Engellilere çağrıda da bulunan Işık, “Üretken olup topluma karışmalarını istiyorum, diğer insanlardan farklı olmadığımızı göstersinler. Pek çok insan bizim işe yaramaz olduğumuzu düşünüyorlar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.