enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Karadeniz İmam Hatipli Gençlerle Buluştu

Başkan Karadeniz İmam Hatipli Gençlerle Buluştu
15.01.2016
105
A+
A-

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, KİGEDER tarafından gerçekleştirilen ‘’Hikmet Söyleşileri’’ kapsamında düzenlenen etkinlikte, gençlerle buluştu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Küçükçekmece İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları Gönüllüleri Derneği (KİGEDER) tarafından gerçekleştirilen söyleşide konuşan Temel Karadeniz, Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyonları ele aldı. Karadeniz’i, öğrencilerle birlikte Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve KİGEDER Başkanı Sinan Tunç da izledi.

“EN ÖNEMLİ ŞEY İNSANIN UFKUNU GELİŞTİRMEK”

Şehirciliğin bir medeniyet hareketi olduğunu belirten Temel Karadeniz, “Şehirde yaşamayı insanın birden bire öğrenmesi mümkün değildir. Şehircilik anlamında yapılacak en büyük vizyon, insanın ufkunu geliştirmektir. Önce insan ve anlayışı değişmeli ki şehir değişebilsin. Peygamber Efendimiz şehirli olmayı önemsemiştir. İnsanların bedevi yaşamı bırakarak şehirlerde yaşamasını istemiş ancak kimseyi de zorlamamıştır. Şehir insanları geliştiriyor. Tabii ki bunu tek başına yapmıyor. Şehir sizlere ortam sunar, ancak siz kendinizi geliştirirsiniz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK NANKÖRLÜK ŞEHİRCİLİK ALANINDA YAPILDI”

İnsanın kendine karşı yaptığı en büyük nankörlüğün şehircilik alanında olduğunu da ifade eden Karadeniz, “8 katlı bir binada asansör yok. Sokaklarda araba park edecek alan yok. Hayatta, iyi düşünmeden yapılan her şeyin bir kefareti vardır. Haftanın her günü sokaklarımızdan çöp topluyoruz. Ancak bu çöpler akşam 20:00’de alınıyor. Öğlen sokağa çöp atan biri Küçükçekmece’yi kirleterek, diğer insanların da hakkına girmiş oluyor. Kaldırıma arabasını park eden biri de öyle” dedi.

“GENÇLER EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ”

Yerel yönetimlerde yeni ufuklar açma noktasında İmam Hatipli gençlere büyük görevler düştüğüne de değinen Temel Karadeniz, “Bizim sokaklarımız, yollarımız inanılmaz bir sahipsizlik içerisinde. Bu konuda her şeyi sadece devlet kurumlarından beklemeyin. O sokakları hep beraber kullanıyoruz. Biz şehri korurken sizleri en büyük yardımcılarımız olarak görüyoruz. Gençlik benim için de çok önemli. Büyük değişimlere imza atmanız gerekiyor. Sadece kendimizle değil, sokağınızla, mahallenizle, başkalarıyla da ilgilenmelisiniz” dedi. Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Temel Karadeniz, gençlere özgüvenlerini geliştirmelerini de tavsiye etti.

“KİGEDER ARTIK KÜÇÜKÇEKMECE ÖNDER”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Eğitimin her noktasında her talebimizi imkanları doğrultusunda karşılamaya çalışıyor” dedi.

KİGEDER Başkanı Sinan Tunç’da, “Benden sonra başkanlık görevini, Ercan Olgun devralacak. Ayrıca bu toplantı KİGEDER olarak yaptığımız son toplantı. KİGEDER bundan sonra yoluna Küçükçekmece ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) olarak devam edecek” diye konuştu.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİ KURAN TİLAVETİYLE MEST ETTİ

Programda, görme engelli İmam Hatip öğrencisi Halil Karabacak’ın Kuran tilaveti herkesi duygulandırdı. Halkalı Kur’an kursunda hafızlık eğitimi de alan Karabacak görme engeline rağmen billur sesiyle okuduğu Kuran-ı Kerim ile tüm protokolü ve öğrencileri kendine hayran bıraktı. Program sonunda ise Küçükçekmece ÖNDER Başkanı Ercan Olgun ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Tunç, Başkan Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Kigeder 1 Kigeder 2 Kigeder 3 Kigeder 4 Kigeder

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.