enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü’nde Antep Havası

Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ile Büyükşehir Mahallesi Eski Beylik Pazarı pazar alanında başladı. 4 gün boyunca devam edecek etkinliği gezen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yöreye ait ürünlerin sergilendiği standları gezdi, çeşitli lezzetleri tattı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Beylikdüzü’nde Antep Havası
19.09.2015
152
A+
A-

Türkiye’nin eşsiz bölgelerden Gaziantep’i anlatan Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri’nin resmi açılış töreni Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Etkinlikte Gaziantep yöresinin birbirinden özel lezzetleri, geniş Gaziantep mutfağı ve yörenin kendine has kültürü Beylikdüzü halkıyla buluştu. Sadece Beylikdüzü’nü değil tüm İstanbul’u organizasyona davet eden Başkan İmamoğlu, özellikle Gaziantep kültürünün parçası olan herkese “İyi ki varsınız, iyi ki damak tadımızı, yüreğimizi tatlandırıyorsunuz. Çünkü ülkemizin ağız tadı ile yaşamaya ihtiyacı var” diye konuştu.

“Gaziantep Denilince Akla Mutfak Geliyor”

Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri’nin süreklilik arz etmesi ve gelenekselleşebilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden İmamoğlu, “Gaziantep denilince akla mutfak geliyor. Tabi inanılmaz bir derinliği ve geçmişi olan bir mutfak kültüründen bahsediyoruz. Gazianteplilerle çok fazla iş ortamım oldu. Gözlemlediğim çok sakin ve sabırlı bir yapıya sahip olmaları. Sanırım bu oturmuş yapıları mutfak kültürüne de yansımış” dedi. Gaziantep Günlerinin hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla herkesin bayramını kutlayarak, Türkiye’nin yaşadığı zor günler için de “Tüm fedakarlıklarımızı milletimizin iyiliği için yapmamız mühim” dedi.

Yöresel Lezzetler Damakları Tatlandırdı

Yöresel birçok ürünün olduğu standlarda özellikle kuru dolmalar, içli ve çiğ köfteler, kebap çeşitleri, Antep fıstığı, baklava, künefe gibi tatlıların yanı sıra, domates, biber salçaları, nar ekşisi, marmelatlar ve diğer lezzetler vatandaşların beğenisine sunuluyor. Rengarenk olan tezgahlar lezzet ve görünümleri ile de büyük dikkat çekiyor. Kültürel öğelerin de tanıtıldığı etkinliğin açılış gününde ayrıca fıstık güzeli de seçildi. Yarışmaya katılan genç kızların arasından jüri kararıyla belirlene güzel günün fıstık güzeli oldu.

DSC_2003 Fıstık Güzeli Seçildi Gaziantep Günleri Başladı (1) Gaziantep Günleri Başladı (4) Gaziantep Günleri Başladı (5) Gaziantep Günleri Başladı (8) Gaziantep Günleri Başladı (3) Gaziantep ürünleri

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.