enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3950
EURO
34,7630
ALTIN
2.435,51
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü’nün Kardeş İlçeleri Giderek Çoğalıyor

Beylikdüzü’nün Kardeş İlçeleri Giderek Çoğalıyor
26.01.2016
137
A+
A-

Türkiye’de de birçok ilçe ile kardeş şehir uygulamasını hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, bu kez Romanya’nın Köstence İline bağlı Mangalia ilçesi ile temaslarda bulundu. Romanya’ya giden heyet arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Teknik Koordinatör ve Başkan Danışmanı Mehmet Çalık, Meclis Üyeleri Nejla Kotil, Gülüzar Bektaş, Erkan Erdoğan ve Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer yer aldı.

 

Üç gün süren gezide ilk olarak Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan’ı ziyaret eden Başkan İmamoğlu, daha sonra Dobruca Türk İşadamları Derneği ile de görüştü.

Beylikdüzü Belediye yönetimi, ikinci gün ise Mangalia Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada

Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu ve diğer belediye ilgilileri ile görüşmelerde bulundu. İki kentin ‚Kardeş Kent’ olma projesi ele alındı. Buradaki görüşmelere soydaş milletvekili Amed Varol da katıldı. İmamoğlu; Mangalia’nın nüfus yapısı, tarihi ve parlak geleceği ile cazip bir kent olduğunu belirterek, “Belediye Başkanı Cristian Radu ve heyetine ayrıca Köstence Başkonsolosumuz Sayın Ali Bozçalışkan’a iki ilçe arasındaki istekli işbirliğine katkıları için teşekkür ederim. Belediye Başkanı Sn. Radu’ya kentin onur nişanını bana takdim ettiği için ayrıca minnettarım” şeklinde konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi, gezinin son gününde ise Köstence Valiliği, Köstence Belediyesi ve

Köstence Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Aynı gün Bükreş’e geçen heyet

Marriott Hotel’de Romanya Türkiye İşkadınları Derneği Başkanı Birgül Şenyuva ve

iş adamı Ali Karaca ile görüştü. Başkan İmamoğlu, Köstence Ticaret Odası Başkanı Dr. Ion Danut Juganaru ile Beylikdüzü ve Köstence arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi üzerine faydalı bir toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, “Beylikdüzü gibi bir liman kenti olan Köstence’nin, ekonomi çevreleri ile ilçemizdeki Ambarlı Limanı yönetimini bir araya getirip yeni ilişkiler ve iş ortaklıkları sağlamayı hedefliyorum” dedi.

Kardeş İlçe Projesi (1) Kardeş İlçe Projesi (2) Kardeş İlçe Projesi (3) Kardeş İlçe Projesi (4) Kardeş İlçe Projesi (5) Kardeş İlçe Projesi (6)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.