enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5340
EURO
34,9280
ALTIN
2.439,99
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece Belediyesi Ödüle Doymuyor

Büyükçekmece Belediyesi Ödüle Doymuyor
18.01.2016
105
A+
A-

Troya Kültür Sanat Ödülleri kapsamında, sürekliliğini koruyan projeler dalında, Türk halk bilimine katkılarından dolayı Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu “yılın en iyi halk oyunları ödülü”ne layık görüldü.

  1. Troya Kültür Sanat Ödülleri Töreni’nde yılın en başarılı belediyesi ödülünü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Başkan Vekili Ahmet Şahin aldı.

Başkan Vekili Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Bu ödül Büyükçekmece halkınındır. Büyükçekmece halkı, 16 yıldır aralıksız olarak dünyanın en iyi festivalini, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivalini gerçekleştirmiştir. Kocaman bir aile olarak misafirlerimizi, dünya sanat elçilerini ilimizde en iyi şekilde ağırlıyoruz ve kültürümüzü dünyaya tanıtıyoruz.”

Çocuklar büyüdü

Şahin şöyle devam etti: “Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları topluluğuna çocukken başlayan öğrencilerimiz şimdi eğitmen oldu. Bu büyük ve gurur verici bir sürekliliktir. Belediye olarak yaptığımız her hizmetin ve yürüttüğümüz her kültürel faaliyetin kalıcı, sürekli olmasına önem veriyoruz. Bu da bize doğal olarak başarıyı ve ödülü getiriyor.”

Troya Kültür ve sanat Ödülleri, Troya Folklor Araştırmaları Derneği tarafından veriliyor. Ödüller, derneğin kuruluş ve mücadele felsefesi doğrultusunda  emek vermiş, yıllarını kültürümüzü araştırmaya, zenginleştirmeye, gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak bozulmadan aktarmaya adamış; uğraşlarını ve başarılarını çeşitli alanlarda sergileyerek çağdaş, demokratik, laik, aydınlanmacı kültürümüzün oluşumuna katkıda bulunmuş mücadeleci bilim insanı, sanatçı ve kurumlara veriliyor.

DSC_4346 IMG_8560 IMG_8579 IMG_8620 IMG_8652

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.