enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5097
EURO
34,7796
ALTIN
2.424,13
BIST
9.687,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çiftlikle İlgili Sunuyu Köy Sakinleri Dinlemedi

Çiftlikle İlgili Sunuyu Köy Sakinleri Dinlemedi
25.08.2015
86
A+
A-

Yakuplu köyündeki bir kahvede düzenlenen toplantıda, Angos Hayvancılık Gıda San. Tic. Ltd. Şti. büyükbaş ve küçükbaş hayvan besi tesisinin ÇED tanıtımı yapıldı.

Yapılan toplantıda, ÇED raporunu hazırlayan danışmanlık firması tarafından kamu temsilcilerine ve basın mensuplarına çiftliğe ilişkin bilgiler verilirken tesisisin 25 bin küçükbaş, 150 bin ise büyükbaş hayvan kapasiteli olduğu belirtildi.

Sunumda ayrıca çiftliğin atık su, katı atık, gürültü ve konunun ne şekilde bertaraf edileceği hakkında bilgiler de aktarıldı. 

Yapılan toplantıyı izlemeleri için içeriye davet edilen bir grup vatandaş, dışarıda bekleyerek toplantıya katılmadı. 

Toplantıyı izlemeyen ve dışardaki vatandaşlara destek veren Çorlu KentKonseyi Başkanı Ramadan Cesur, Angos Çiftliği’nin bu bölgeye yapılmaması için 2012 yılının Ocak ayında, 3 bin kişinin katılımı ile basın açıklaması yaptıklarını ve bir şey elde edemediklerini söyledi. 

Firma yetkililerinin içeride, halkın dışarıda olduğunu ve bu çiftliğin bu bölgede olmasından rahatsız oluğunu ifade eden Cesur, “Bu konuyu yargıya taşıyoruz. Çorlu Kent Konseyi olarak bu mücadeleyi iki yıldır sürdürüyoruz. angos çiftliğine 10 kilometre uzakta Türkmenli Gölet’i bulunuyor. Bu tesisin yasal olmadığını, bu güne kadar her platformda dile getirdik. Bu tesisin havaya, suya ve toprağa zararlı olduğunu biliyoruz. İnşallah bu tesisler bir an önce buradan giderler de vatandaşlar kurtulmuş olur” diye konuştu.

Yapılan toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kaan Sinan Topçu’nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcisi Fatih Selimoğlu, Marmara Ereğlisi Belediyesi yetkilileri, Angos Hayvancılık firma yetkilileri ve Danışmanlık firması temsilcileri katıldı.

Toplantı sonunda hazırlanan tutanakta toplantıya halkın katılım göstermediği belirtilerek kamu kuruluşları temsilcileri tarafından imza altına alındı. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.