enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çorlu’ya Şehit Ateşi Düştü!

22.12.2016
114
A+
A-

Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El-Bab’da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’daki evine ateş düştü.

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan askerlerden şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar’ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu.

Babası da özel harekat polisi

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar’ın babası Muzaffer Acar’ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir’de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

SURİYE’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında bugün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 askerden, Uzman Çavuş 23 yaşındaki Akın Acar’ın Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki evine ateş düştü. Karşısında kaymakam ve polisi gören anne Hanife Acar, “Oğluma bir şey oldu, siz bundan geldiniz. Ben biliyorum” diye baygınlık geçirdi. Acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında bugün teröristlerle El Bab’ta çıkan çatışmalarda 4 asker şehit oldu. Şehitlerden Uzman Çavuş Akın Acar’ın acı haberini, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nin Kazımiye Mahallesi’nde yaşayan ailesine Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, askeri yetkililer tarafından verildi. Kaymakam ve beraberindeki yetkilileri kapıyı açınca karşısında gören anne Hanife Acar, “Oğluma bir şey oldu, siz bundan geldiniz. Ben biliyorum” diye baygınlık geçirdi. Polis olan eşi Muzaffer’i 4 yıl önce yitiren Hanife Acar, iki çocuğundan oğlu Akın da şehit düşünce, tek kızıyla baş başa kaldı. Fenalaşan şehit annesi Hanife Acar’a, ilk müdahaleyi hazır bekletilen sağlık ekibi yaptı.

Evin tek erkek çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın vatani görevini tamamladıktan sonra iş aradığı, bulamayınca da uzman çavuş olduğu belirtildi. Uzman Çavuş Acar’ın şehit olduğunu duyan yakınları ve komşuları evine akın ederek annesi Hanife Acar’a başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin evine de Türk bayrağı asıldı.

Suriye Şehidi Acar, Bir Gün Önce Annesini Aramış: Beni Merak Etme

SURİYE’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında dün teröristlerin saldırılarında şehit olan askerden Uzman Çavuş 23 yaşındaki Akın Acar, bir gün önce telefonla aradığı annesi Hanife Acar’a operasyona gideceklerini belirterek, “Anne ben iyiyim, operasyona gideceğiz. Beni merak etme” demiş.

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında dün teröristlerle El Bab’ta terörist saldırılarda şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yaşayan annesi Hanife Acar’a acı haberi, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, askeri yetkililer tarafından verildi. Kaymakam ve yanındakileri kapıyı açınca karşısında gören anne Hanife Acar, “Oğluma bir şey oldu, siz bundan geldiniz. Ben biliyorum” diye baygınlık geçirdi.

Çorlu 5’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Şehit annesi Hanife Acar, karşısında komutanı görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Tümgeneral Alparslan, acılı anneyi uzun süre teskin etmeye çalıştı.

Bir süre önce askerden gelen ve iş bulamayınca uzman çavuş olduğu belirtilen Akın Acar’ın, şehit olmadan bir gün önce annesi Hanife Acar ile telefonla görüştüğü belirtildi. Şehit Acar, telefonla aradığı annesine operasyona gideceklerini belirterek, “Anne ben iyiyim, operasyona gideceğiz. Beni merak etme” demiş.

Şehit annesi Hanife Acar olay günü oğluna ‘Oğlum nasılsın’ diye mesaj göndermiş ancak cevap alamamış.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.