enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5199
EURO
34,8030
ALTIN
2.422,59
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hayat Ağacı’na Büyük İlgi

Hayat Ağacı’na Büyük İlgi
02.10.2015
108
A+
A-

KÜÇÜKÇEKMECE’NİN ÇINARLARI UNUTULMADI

Küçükçekmece Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Küçükçekmece’nin yaşlı çınarlarını unutmadı.
Yaşlılar Günü’ne özel düzenlenen Hayat Ağacı projesi ile 65 yaş ve üzeri 50 ilçe sakinin hayatına dokunan Küçükçekmece Belediyesi, bu özel günde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve pek çok yaşlı vatandaş katıldı. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında Hayat Ağacı isimli serginin açılışı gerçekleştirildi. Foto-röportaj tekniği ile hazırlanan sergide, geçmişten günümüze kadar olan kuşaklar arasındaki tecrübe, günlük hayatın koşuşturmacasında unutulan yaşlı hayatlara dokunularak, gençliğe aktarıldı.
“TÜRKÜLERE HEP BİR AĞIZDAN EŞLİK ETTİLER”
Ardından, Altınova Balkan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma Derneği öncülüğünde kurulan yaşları 40 ile 85 arasında değişen Kadınlar Korosu söyledikleri türkülerle dinleyenlere türkü ziyafeti sundu. Vatandaşlar türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. “ONLAR BEREKETTİR”
Başkan Karadeniz, projeye katılan yaşlı vatandaşlara teşekkür ettiği konuşmasında, “Hepinizin bu anlamlı gününü kutlarım. Bizim kültürümüzde bereket diye bir kavram var. Bereket istatistikten sayılardan farklıdır. Yaşlılar da bizlerin bereketidir. Tüm büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Onları ihmal etmeyelim. Onların dua ve zikirle, kıpır kıpır olan dudaklarından dökülecek dualara bizim ihtiyacımız var. Allah tüm yaşlılarımıza uzun ömürler nasip etsin” dedi. Kaymakam Harun Kaya da yaşlıların gününü kutlayarak, onlara minnet ve saygısını ifade ederken, anlattığı fıkralarla da katılımcıları kahkahaya boğdu. Protokol üyeleri, programda ilçedeki tüm yaşlıları temsilen projeye katılan yaşlı vatandaşlara çiçek takdim etti. Projeye katılan Cumhuriyet Mahallesi sakini Bayram Yaman ve Arslan Akyol isimli vatandaşlar da Başkan Karadeniz’e bu günde kendilerini unutmadığı için teşekkür ederek, hayata dair tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Yaşlı vatandaşların keyifle dinlediği konser sonunda, Başkan Karadeniz koro şefi Yasin Koçman’a çiçek vererek, teşekkür etti. İhtiyar Bilgelerin fotoğrafları ve hayata dair tecrübelerinin yer aldığı Hayat Ağacı sergisi 20 Ekim’e dek AKSM’de izlenebilir.

Hayat Agacı 1 Hayat Agacı 2 Hayat Agacı 3 Hayat Agacı 4 Hayat Agacı 5 Hayat Agacı 6 Hayat Agacı

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.