enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4744
EURO
34,8431
ALTIN
2.451,36
BIST
9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HÜSEYİN TURAN ` AHİLİK BİR HAYAT FELSEFESİDİR `

HÜSEYİN TURAN ` AHİLİK BİR HAYAT FELSEFESİDİR `
25.08.2015
103
A+
A-
Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan,  Ahilik kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “ Ahilik, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma gibi değerleri özünde barındıran bir hayat felsefesidir” dedi.

TURAN’IN KUTLAMA MESAJI
 
“Ahilik geleneği, hoşgörü, dayanışma, saygı, sevgi, dostluk gibi güzel prensiplerin merkezi olmanın yanında, insanın olgunlaşmasındaki en önemli temel taşlardan bir tanesidir. Ahilik tüm bu değerleri içinde barındıran bir yaşam felsefesidir. Bu nedenlerden dolayıdır ki, Ahilik’i bir yaşam biçimi haline getirmeli ve iyi idrak etmeliyiz.

STK’ların oluşmasında toplumların kültürel değerleri önemli bir yer tutmaktadır. Şanlı Türk tarihinin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini incelediğimizde; halkın sanat, ticaret ve ekonomi gibi konularda yetişmesini sağlayan iyi ahlakın, toplumu kaynaştırmada etkin bir rol oynadığını görürüz. 

İşte bu insana yaraşır güzel değerleri içerisinde barındıran Ahilik anlayışında, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetilmeden herkese eşit davranılmış, ayrımcılığa yer verilmemiştir. Çalışmak, üretmek ve alın teri ile kazanç elde etmek Ahilik’te bir ahlak kuralıdır. Ahilerin bir mesleği olması ve meslek etiğine sahip olması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Ahiler aynı zamanda bu değerlere sahip olmakla beraber ortak değerleri yaşatmayı hedeflemiş gruplardır. Bu yapının kendisini yüzyıllardır sürdürmesi, onun temel anlayışını iyi analiz etmemizi gerektirir. Yapılacak bu analiz, kültürümüzün anlaşılmasını sağlamakla birlikte yeni yeni sosyal kurumlara ışık tutacaktır.

Ülke ekonomisinin gelişmesinin yanında esnaf ve sanatkârlarımızın vatanın bölünmez bütünlüğü açısından da çok önemli bir rolü vardır. Ülkemizin sürekli çalışmaya ihtiyacı olduğu şu günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler düzeyine ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Unutmayalım ki, ülkesini en çok seven, işini en iyi şekilde yapanlardır. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm çalışan esnafımızın Ahilik Haftası’nı en kalbi duygularımla kutlar, hayırlı ve bol kazançlar dilerim.” 
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.