enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İlk cemre ne zaman düşecek?

İlk cemre ne zaman düşecek?
17.02.2017
117
A+
A-

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ‘cemre’nin ilki 19 Şubat’ta havaya düşecek.

Ajanslarda yer alan habere göre, kış mevsiminin ardından havaların ısınmasının ilk işareti olarak olarak görülen “cemre”nin ilki 19-20 Şubat’ta havaya düşecek.

“Ateş”, “kor” anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. “Cemre düşmesi”, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

Arap kültüründe geçmişi bin 500 yıl öncesine kadar dayanan “cemre”, Türk kültürüne de buradan girerek yüzlerce yıldır takip ediliyor.

BAHARIN MÜJDECİSİ

Toplumların bulundukları coğrafyadaki hava olaylarına ve bunların tekrarına dayanarak oluşturduğu halk takviminin bir parçası olan “cemre düşmesi”, kuzey yarım kürede soğuk havalardan bahara geçişe işaret ediyor.

Günümüzde tutarlılığı yüzde 90’lara ulaşan meteorolojik tahminlerin olmadığı dönemde insanların planlarını halk takvimindeki bu olaylara göre yaptığı belirtiliyor.

Baharın müjdecisi ilk cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart’ta toprağa düşecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.