enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2583
EURO
35,0528
ALTIN
2.434,44
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İSTANBUL VAKFI ‘KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASI’ BAŞLADI

İSTANBUL VAKFI ‘KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASI’ BAŞLADI
23.06.2022
105
A+
A-

Hayırseverlerin iyiliği, İBB’nin eliyle ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşıyor. İBB İstanbul Vakfı’nın bu yıl 3. kez düzenlediği Kurban Bayramı Bağış Kampanyası başladı. Dini vecibelere dikkat edilerek, hijyenik ortamda kesilen kurbanlar, evlerine hiç et girmeyen binlerce aileyi mutlu edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Vakfı, bu yıl da hayırseverlerin iyilik elini ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırıyor.

İstanbul Valiliği’nin (22-1682) no’lu yardım toplama iznine istinaden başlatılan kampanyada kurban hisse bedeli 3.600 TL olarak belirlendi.

İnternet üzerinden başvuru yöntemiyle yapılan kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, https://istanbulvakfi.istanbul/ sitesi üzerinden bağışta bulunabiliyor. Kampanya, 8 Temmuz Cuma (Arife günü) saat 11.00’e kadar sürecek. Kurban Bağış Kampanyası ile ilgili gelen sıkça gelen soruların cevaplarına da İstanbul Vakfı web sitesinden ulaşılabiliyor.

Bayramın ilk günü, vekaleti alınan bağışçıların kurban kesim işlemine başlanacak. Kurbanlar, her yıl olduğu gibi dini vecibelere dikkat edilerek, hijyenik ortamda veteriner hekimlerin gözetiminde kesilecek. Bayramın birinci günü başlayan işlemler, bayramın üçüncü günü akşamına kadar devam edecek. Kesim işlemleri noter huzurunda görsel kayıt altına alınacak.

Kesimin tamamlanmasının ardından 3 gün dinlendirilen etler, kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getirilecek. Geçtiğimiz yıl kolojenli et suyu da üretilen kurban işlemlerine bu yıl ilave işkembe ve kelle paça çorbası da eklenecek. Kurban derilerinin satışından elde edilen gelir eğitime destek olarak kullanılacak.

İstanbul Vakfı, geçtiğimiz yılki bağışlarla 231 bin aileye konserve ve 17 bin çocuklu aileye de et suyu (katkısız kolojen) ulaştırdı. İBB İstatistik Ofisi’nin geçen yıl yaptığı kamuoyu araştırmasında, İstanbul’da 300 bin eve hiç et girmediği tespit edilmişti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.