enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1106
ALTIN
2.239,71
BIST
8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’da Trafik Durma Noktasına Geldi!

İstanbul’da Trafik Durma Noktasına Geldi!
14.12.2016
127
A+
A-

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı, trafik kilitlendi. İş çıkış saatiyle beraber İstanbul yollarında yoğunluk başlarken saat 18.55 itibariyle İBB yoğunluk düzeyini yüzde 80 olarak belirtildi.

İstanbul’da akşam saatlerinde kısa süre de olsa yağan karın da etkisiyle trafik durma noktasına geldi. Meteorolojiden bugün İstanbul’la ilgili son değerlendirmeler geldi. AKOM’dan ise akşam saatlerinde yeni bir açıklama yapıldı. İstanbul’da kar yağışının gece boyu sulu kar şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 80’i aştı.

İstanbul’da iş çıkışı trafik D 100 karayolunda Topkapı’dan 15 Temmuz Köprüsü arasında yoğun seyrederken karşı yönde Topkapı’dan Avcılar’a kadar trafik oldukça yoğun.

TEM Karayolunda ise Tekstilken-Mahmutbey gişeleri arası yoğun seyrediyor.

Meteorolojinin kar yağışı uyarısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kar küreme araçları ana arterlerde bekletiliyor.

 

KAR KÜREME ARAÇLARI KONUŞLANDIRILDI

D-100 Karayolu üzerindeki farklı noktalarda İBB’ye ait kar küreme araçları konuşlandırıldı. Ayrıca, yol üzerindeki elektronik levhalarda kar sembolüyle sürücüler uyarıldı.

AKOM’DAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Kentin bazı bölgelerinde akşam saatlerine doğru başlayan yağış, sulu kar şeklinde devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) alınan bilgiye göre, yağışın gece boyunca sulu kar şeklinde olması bekleniyor.

Şehrin genelinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, bu nedenle don olayının görülmesi ve kar yağışının yoğunlaşması ön görülmüyor.

Ancak gece geç saatlerde özellikle Çatalca ve Silivri’de etkili olacak poyraz nedeniyle bu bölgelerde don olayı bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilisi, “Bugün öğleden sonrası için yağmur şeklindeki yağışın, öğleden sonra karla karışık yağmur şekline dönüşmesini bekliyoruz. Akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde aralıklarla kar sağanakları şeklinde yağışlarımız sürecek. Kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde 5 santimetreye kadar örtü yapabilecek, kıyılarda örtü yapmasını beklemiyoruz. Bunun yanında kar yağışı, kuvvetli kuzey rüzgarlarıyla birlikte olacak. Şu andaki bilgilere göre, herhangi bir yoğunlaşma olmayacak. Yarın sabah ile öğle arası kritik bizim için. Sonrası için ciddi bir şey beklemiyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada ise bugün yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur (sulu kar) ve kar şekline dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar şeklinde devam edeceği uyarısı yapıldı. AKOM’un verilerine göre hava tahmin raporu şöyle: Bugün en yüksek 6 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, gece -1 seviyesine düşeceği sanılıyor. Metrekareye 5 ile 18 kilogram yağış düşmesi tahmin edilirken yüzde 65 ila yüzde 95 seviyesinde nem oranı mevcut olacak.

YARIN…

Yarın ( Çarşamba) ise gündüz 5 derece olması beklenen hava sıcaklıkları gece 0 derece olacak. Sıcaklıkların gündüz 5 dereceye kadar yükselme beklentisi var.

Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor.

Belediye, güvenlik, Karayolları ve ilgili diğer kurumların ekipleri hazır bekletilirken, vatandaşlardan don, buzlanma ve yoğun kar ihtimaline karşı trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları istendi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.