enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’un Karla Sınavı! İşte İlçelerdeki Son Durum

İstanbul’un Karla Sınavı! İşte İlçelerdeki Son Durum
07.01.2017
115
A+
A-

İBB, kar yağışının Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey’de etkili olduğunu belirtti. Arnavutköy, Çatalca civarında kar kalınlığı 35-40 cm.
İstanbul’u dün akşam saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı bugün de sürüyor. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarına binebilmek için ana yollara yürümek zorunda kaldı. Yoğun kar yağışı ve yolların karla kaplı olması ve karla birlikte etkili olan tipi nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla ilgili durumu açıkladı: Sabah 07.00 itirbarıyla Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy: 8-13 cm, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir, Maltepe: 15-20 cm, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy: 20-25 cm, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos: 35-40cm kar kalınlığı var.

İBB SON DURUMU AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu açıkladı. Açıklamada, kar yağışının özellikle Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey’de etkili olduğu kaydedildi.

SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Ana arterlerde kar yağışı nedeniyle önemli bir sorunun yaşanmadığı belirtilen açıklamada “TEM, kayan 11 TIR nedeniyle tıkandı. İBB ekipleri ve İtfaiye Karayolları ekiplerine takviye giderek kayan TIR’ları kaldırma çalışmalarına katıldı. TIR’lar İtfaiye ekipleri tarafından yol kenarlarına çekildi. E-5 ve TEM de birçok araç kayarak yolları tıkarken 52 trafik kazası meydana geldi. Kayan TIR’lar nedeniyle TEM Edirne istikametine araçlar yollarda bekledi. Ekipler bariyerleri keserek ters yönlerden girip kayan ve kaza yapan TIR’lara müdahale etti. Şehir içinde ve çevre yollarında özellikle kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu kazalar ve yolda kalmalar meydana geldi. Yoğun trafik olan bölgelere mazot ve benzin tankerleri gönderilerek ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıldı” denildi.
KAR KALINLIĞI 35-40 CM’E ULAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar yoğun şekilde devam etti. Bazı bölgelerde kar kalınlığının 30-40 santimetreye ulaştığı İstanbul’da yağış özellikle Avrupa yakasında kar fırtınası şeklinde etkisini sürdürüyor. Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos’ta kar kalınlığı 35-40cm. civarında
HİSSEDİLEN SICAKLIK -20

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini azaltacak ve rüzgarın hızı da düşecek ve gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise -20.

KAR KALINLIKLARI

İBB, bu sabah 07:00 itibariyle bazı semt ve ilçelerde ölçülen kar kalınlıklarını ise şöyle açıkladı:

Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy: 8-13 cm,

Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir, Maltepe: 15-20 cm,

Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy: 20-25 cm,

Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos: 35-40 cm.

Gece yapılan çalışmalar ise şu şekilde belirtildi:

– İBB ekipleri dün geceden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede üç vardiya halinde 7000 personel görev yaptı.

İl genelinde fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle;

AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen müracaatlar BEYAZ MASA ekipleri tarafından yönlendirildi.

– Metrobüs seferleri arttırıldı.

– 3. Köprü Kuzey Çevre Otoyolunda Odayeri kavşağı Ankara istikametinde 3 Tır yolda yan yattı

– Metro istanbul seferleri 06:00’a kadar uzatıldı.

– Marmaray Seferleri 01:00’a kadar uzatıldı.

– Mahmutbey Gişeler ve Büyükçekmece bölgesine 7 adet Mobil büfe gönderilerek kumanya dağıtıldı. .

– Bölge trafik ekipleri tem otoyolu Selimpaşa ayrımından trafik akışını D100 istikametine yönlendirdi.

– Atık yönetim ekipleri İstanbul geneli ana yollarda bulunan üstgeçitlerde ve Metrobüs üstgeçişlerinde tuzlama çalışmaları yapıyor.

– Karayolları ve İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri: 26264 ton tuz, 10 Ton solisyon kullanıldı.

Zeytinburnu Spor salonunda 741 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.
RA SOKAKLARDA KAR ÇİLESİ

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarına binebilmek için ana yollara yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Yoğun kar yağışı ve yolların karla kaplı olması nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı. İş yerlerine araçları ile gitmek isteyen bazı vatandaşlar araçlarını ara sokaklardan çıkartamadı. Bazı vatandaşlar ise araçlarını dün akşamdan kolay bir şekilde çıkabilecekleri yerlerde bıraktı.

BOĞAZ ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı’nda yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerinin saat 08.55 itibarıyla çift yönlü askıya alındığı bildirildi.

ŞEHİR HATLARI İPTAL EDİLDİ

Şehir Hatları, kar yağışı nedeniyle tüm seferlerini iptal ederken, İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) bazı seferleri de yapılamıyor.

THY’DE 610 SEFER İPTAL OLDU, 20 BİN KUMANYA DAĞITILDI

Türk Hava Yolları(THY), İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal olan seferlerden dolayı Atatürk Havalimanı’nda kalan 5 bin 900 yolcuyu otellere yerleştirdi. Terminal binasında bekleyen yolculara ise 20 bin kumanya dağıtıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce uçuşu iptal olan Türk Hava Yolları’nda sefer iptalleri ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için alınan önlemlerin detayları açıklandı.

THY’den yapılan yazılı açıklamada iptal edilen seferlere ilişkin; “İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda 610 sefer iptal olurken, zaman zaman pistlerde oluşan buzlanma nedeniyle havalimanı kapalılığı kaynaklı olarak 76 seferimiz diğer meydanlara divert etmiştir” ifadelerine yer verildi.

TEM OTOPARKA DÖNDÜ

TEM Otoyolu, adeta otoparka döndü. Dün akşam bastıran kar yağışı nedeniyle TEM’de ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu. Bugün TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkii Ankara istikametinde çok sayıda aracın yol kenarlarında park halinde olduğu görüldü. Araçlar, kar yağışının devam etmesi nedeniyle sahipleri tarafından henüz alınamadı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.