enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kimse Yok Mu Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı

Kimse Yok Mu Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı
25.08.2015
113
A+
A-

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Ramazan’ın ilk gününde ihtiyaç sahibi aileler ile bir araya geldi. Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca bölgesinde oturan yaklaşık bin 500 aileye Ramazan kumanyası dağıtıldı. Geçirdiği kaza nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşayan Ersin Uluç’un en önemli ihtiyacı olan jeneratör de Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından aileye ulaştırıldı.

Bu Ramazan ‘Rahmet Şemsiyenizi Paylaşmanın Bereketiyle Doldurun’ sloganıyla çalışmalarına başlayan Kimse Yok Mu Derneği, binlerce gönüllüsü ile Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. Ramazan’ın ilk gününde ihtiyaç sahibi aileler ile bir araya gelen gönüllüler, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca bölgesinde oturan yaklaşık bin 500 aileye Ramazan kumanyası dağıttı. Bazı ailelerin yaşadığı zorluklar ise, yürekleri buruktu. Ersin Uluç 1 sene önce iş yerinde geçirdiği kaza sonucu felç geçirerek yatağa mahkum oldu. Bir senedir bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Uluç’un tüm ihtiyaçları eşi tarafından karşılanıyor. Solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Uluç’un en önemli ihtiyacı olan jeneratör Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından aileye ulaştırıldı. Ersin Uluç’un gözyaşlarına hakim olamayan annesi, “Soğan kır ye yeter ki Allah can sağlığı versin. İnsanın en büyük zenginliği sağlıktır. Artık bizim elimizden bir şey gelmiyor. Allah ne derse o olacak.” ifadelerini kullandı.

Songül Kanca da, 3 aylık ikiz bebekleriyle eski bir dükkanın yarısının bölünerek ev haline getirildiği tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Tek bir penceresi olan, rutubetli ev için 200 lira kira ödediklerini belirten Kanca, “Kocam lokantada askeri ücretle çalışıyor. Buraya kira ödüyoruz. Zaten kıt kanaat geçinirken Allah bir de ikiz bebek verdi. Şimdi onlara mama alacak parayı dahi bulamıyoruz. Evde fareler var. Geçen gün çocuğumun ayağını ısırdı. Çocuklarıma bakabileceğim daha bir yere taşınmak istiyorum ama ev de bulamıyorum.” diye konuştu.

Ramazan’ın paylaştıkça daha da güzelleştiğini belirten Kimse Yok Mu İstanbul Şube Müdürü Celal Türkoğlu ise, şunları kaydetti: “Kimse Yok Mu Derneği olarak bu Ramazan’da yurt içinde ve yurt dışında 400 bin aileye kumanya ulaştırmaya niyet ettik. Yurt içerisinde 40 şubemizle bu faaliyetlere şu anda başladık. Ramazan öncesi itibariyle Samsun, Diyarbakır, Çankırı, Ankara, Edirne ve Kars’ta bu faaliyetimiz son iki haftadır başladı. Bugün itibariyle de inşallah Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca bu bölge tarafında 300 kadar gönüllümüz gelecek. Bu 300 gönüllümüzle de yaklaşık bin 500 aileye bu coğrafyadaki ihtiyaç sahiplerine kumanya ulaştırmayı amaçlıyoruz. Şuanda Ramazan’ın ilk günü vesilesiyle gönüllülerimiz ailece buraya geldiler. Ramazan’ın ilk günü bayramın heyecanını yaşadık. Çünkü kumanya vesilesi ile aileler ziyaret edilecek. Ramazan bir kaynaşmadır. Biz de bunu Kimse Yok Mu Derneği olarak planlayarak kurumsal bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

Kimse Yok Mu gönüllüleri bu Ramazanda da 400 bin ihtiyaç sahibine Ramazan kumanyası, 2 milyon 500 bin kişiye sıcak yemek ve başta yetim çocuklar olmak üzere 50 bin kişiye bayramlık hediye edecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.