enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Promosyon ödemesini kim ne zaman alacak!

Promosyon ödemesini kim ne zaman alacak!
16.02.2017
115
A+
A-

Emeklilerin promosyon ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlıyor. Ödemeler üç ay boyunca sürecek. Yani 11.5 milyon emeklinin tamamına birden ödeme yapılmayacak. Ödeme sırası TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenecek. Örneğin kimlik numarasının son rakamı 9-7-5 olanlara Mart’ta, 3-1-8 olanlara Nisan’da, 6-4-2-0 olanlara ise Mayıs’ta ödenecek. Para, o ayki maaş alman tarihte hesaba geçecek.

MAAŞIN YATTIĞI TARİHTE

Posta’dan Bilal Emin Turan’ın haberine göre; her ayın 21’inde maaş alan bir kişi maaşıyla birlikte promosyonunu da 21 Mart’ta alacak. Maaşa ilave promosyon 300-450 lira arasında olacak. Maaşı 1000 liranın altında olan 2.3 milyon emekliye 300 lira, 1000-2000 lira arası olan 8.5 milyon emekliye 375 lira, 2000 lira üzerinde olan 791 bin emekliye 450 lira promosyon ödenecek. Ama bankalara gidip promosyon sözleşmesi imzalamayı unutmayın! Sözleşme yoksa promosyon da yok.

5 MİLYAR ÖDENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bugün itibarıyla toplam 16 bankayla protokol imzaladığını duyurdu. Bu bankalar emeklüerin maaş aldığı bankaların yüzde 99.5’ine denk geliyor. Bankalar şöyle: Ziraat, îş Bankası, Yapı Kredi, ING, Akbank, Burgan, Vakıfbank, TEB, Garanti, QNB Finansbank, Şekerbank, Halkbank, Fibabanka, PTT, Denizbank, ICBC Turkey. 11.5 milyon emekliye ödenecek toplam promosyon tutarı 5 milyar lira olacak.

MAAŞ ALDIĞINIZ HESABA YATACAK

Promosyon almak için ne yapacağım?

Promosyon için bankaya, “3 yü maaşımı taşımayacağım” sözü vereceksiniz. Bunun için sözleşme imzalayacaksınız. Ayrıca, elektrik, su, doğalgaz, telefon olabilir. Faturalar için 2 adet otomatik ödeme talimatı vereceksiniz. Bu da yeterli değü ya kredi kartı alacaksınız ya da kredüi mevduat hesabı (ek hesap) açtıracaksınız.

Promosyon hangi hesaba yatacak?

Hakettiğiniz promosyon tutarı emekli maaşı aldığınız hesaba yatacak.

Promosyon hesaba ne zaman yatar?

Ödemeler 2017’de emeklilerin maaş aldığı tarihe uygun olarak yapüacak. Aym 17’sinde maaş alıyorsanız ve TC Kimlik numarasının son rakamına göre ödeme sırası size geldiyse o tarihte hesabma yatırılacak.

EVDE SÖZLESME İMZALAMA İMKANI

Ben eşimden de maaş alıyorum. Yetim oğlum okuduğu için ona da annesi üzerinden maaş ödeniyor. İkimize de promosyon ödenecek mi?

Vefat eden emeklinin eşi ile yetim çocuklarına da promosyon ödenecek. Ancak bu hesap maaş bağlama katsayısma göre değişecek.

Kalp hastasıyım promosyon için bankaya gidemiyorum. Sözleşmeyi nasıl imzalarım?

SGK, düeyen emekliye evde maaş ödemesi yapıyor. Yani maaşlar mı ayağına götürüyor. Promosyon konusunda da SGK’yı veya bankayı arayıp sözleşmeyi evde imzalamak istediğinizi belirtebüirsiniz. Mutlaka yardımcı olunacaktır.

İKİ EMEKLİ MAAŞI ALANA TEK ÖDEME

İki maaş alıyorum ve iki hesabım var. Maaşların ikisini de aynı bankadan alıyorum. Her biri için ayn promosyon alabilir miyim?

Birden fazla emekli maaşı alan emekliler için ödenecek promosyon tutarı, maaş tutarları toplamına göre hesaplanacak. Örneğin maaşınızdan biri 1000 lira diğeri 1500 lira ise toplamı olan 2500 liraya göre 450 lira promosyon almaya hak kazanacaksınız. Ayrı ayrı ödeme yapılsaydı 750 lira alacaktınız. – harbigazete.com.tr

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.