enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sokak Hayvanları İçin İmzalar Atıldı

Sokak Hayvanları İçin İmzalar Atıldı
05.10.2015
125
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi, PAGDER(Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği) ile birlikte sokak hayvanları için önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve PAGDER Genel Başkanı Reha Gür, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturması planlanan ve sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturacak olan protokolü imzaladı.

İmzalanan protokolle, PAGDER’in ‘Sıcak Bir Yuva Her Canlı’nın Hakkı’dır’ sloganıyla başlattığı Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyası çerçevesinde kış mevsiminin kendisini yavaş yavaş hissettirmeye başladığı bu günlerde sokak hayvanlarının plastik kulübelerde barındırılması amaçlanıyor.

‘ÇEVRECİLİĞİ İÇSELLEŞTİRMİŞ YÖNETİCİLERLE ÇALIŞIYORUZ’

Küçükçekmece Belediyesi’nin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirten PAGDER Genel Başkanı Reha Gür, “ Küçükçekmece Belediye binasına girince çok etkilendim. Yeşil sertifikalı bir kamu binası. Çevreciliği içselleştirmiş yöneticilerle çalışmak benim için çok anlamlı. İnsanın aynası iştir lafa bakmamak gerekir. Sorumlu endüstri, sorunsuz çevre mantığıyla çalışmak zorundayız. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ diye konuştu.

“KÖPEK ZEHİRLEMEYİ BELEDİYECİLİK ZANNEDİRDİK”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise böyle bir sorumluluğa katkı sunan sanayicileri tebrik ederek, “Çevre bilincine katkı sağladığı için bu işi önemsiyoruz. Bu proje, plastik malzemelerin geri dönüşümüne katkı sağlayacak.  Bizler yıllarca sokak hayvanlarına çok kötülük ettik. Bundan önemli bir zaman önce hayvanlar ve belediye dendiğinde aklımıza belediye itlaf ekipleri gelirdi. Vatandaş şikayet eder, belediye zehirlerdi. Bu belediyecilik zannedilirdi.  Artık bu algıdan kurtulduk. Hayvan dostlarımızız olması gerektiğini kabul etmek zorundayız. Bir sonraki aşama ise toplayıp izbe bir yere saklamaktı. Artık, tedavilerini tamamladıktan sonra alıkoymak bile bir suç oldu. Bir toplum hayvanlarının haklarını gözetir hale geldiyse bu bizim insanlığımızı gösterir. Bu proje; hayvan hakları, çevre bilinci, sosyal sorumluluk projesi üçgeninde bir projedir.  Sosyal sorumluluk projesi olması her şeyin üzerindedir” dedi.

“KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ FARKINDALIK OLUŞTURACAK, PAGDER KULÜBE BAĞIŞLAYACAK”

Protokol kapsamında bilinenin aksine defalarca geri dönüştürülebilen ve geri dönüşümle başta iplik ve elyaf olmak üzere ticari kullanım alanları yaygın olan battaniye dahi üretebilen plastikler artık sokak hayvanları için birer yuvaya dönüştürecek. Toplanacak olan plastikler, sokak hayvanlarının kış mevsiminin sert koşullarından koruyacak.

Küçükçekmece Belediyesi, bilinçlendirme ile ilgili görselleri atık kutularına giydirerek, önemli bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. PAGDER ise ilçedeki hayvan barınağına köpek ve kedi kulübeleri bağışlayacak.

İmza törenin ardından PAGDER Genel Başkanı Reha Gür, aslen Sivaslı olan Başkan Karadeniz’e Sivas’ın plaka numarası olan (58) adedince, ağaç diktiklerini ifade ederek, sertifikasını takdim etti.

Pagder 1 Pagder 3

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Pagder 5 Pagder 6

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Pagder 8 Pagder

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.