enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

PTT Kargo Silivri Sanayi Sitesinde açılacak

PTT Kargo Silivri Sanayi Sitesinde açılacak
27.09.2018
118
A+
A-

PTT A. Ş. Genel Müdürlüğü, Silivri Küçük Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi yönetimi işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, sanayi sitesine bir kargo şubesinin açılarak PTT hizmetlerinin esnaflara özel indirim ve avantajlarla sunulması kararlaştırıldı.

Silivri Küçük Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi yönetimi ile yapılması planlanan kargo-kurye sözleşmesi altyapısını oluşturma ve PTT hizmetlerini tanıtım programı yoğun ilgiyle karşılandı. 26 Eylül Çarşamba günü, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ve Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan’ın ev sahipliğinde kaydedilen toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ramiz Aksu, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, Kuzey Marmara Koordinatörü Genel Müdür Başdanışmanı İl Müdürü Mustafa Soran, Posta Kargo Daire Başkanı Selahattin Ekinci, Posta Dağıtım Merkez Müdürü Bülent Özkan, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimi, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş, Alibey Spor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Hakan Kocabaş, Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sinan Abdullah Azder, siyasi parti temsilcileri ve esnaflar katıldı.

ÖZKAN: ESNAFLARIMIZIN VERDİĞİ MÜCADELEYE OMUZ VERECEĞİZ
Açılış konuşmasını yapan Posta Dağıtım Merkez Müdürü Bülent Özkan, “1840 yılında kurulan Posta Teşkilatı bugünlere kadar ülkemize eşsiz hizmetlerde bulundu. Bulunmaya ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Hizmet sektörü bakımından en fazla işlem çeşitliliği olan kurum, Posta İşletme Genel Müdürlüğüdür. Yeniliklerin sıkı takipçisiyiz. Televizyonda izlemişsinizdir, artık drone ile kargo taşımacılığına başlayacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Silivri Küçük Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ile kargo-kurye sözleşmesi yapabilmek için bu toplantıyı düzenledik. Aynı zamanda PTT’mizi tanıtmak, yaptığı iş ve işlemlerden haberdar olmayan arkadaşlarımızı da bilgilendirmek istedik. Sanayi Sitesi’nde esnafımız az parayla, çok işler yapmakta. Biz esnaflarımıza bir omuz verelim istedik. Kargo ve kurye gönderilerinde esnafımız için ne yapabiliriz, yetkimin üzerinde bir yetkiyle daha fazla indirim uygulayabilir miyiz bunun araştırmasını yaptık. Sağ olsun Başkanlarım çalışmama destek verdi. Bu toplantıda diğer sivil toplum kuruluşlarını da bilgilendirmek istedik. Onların da bu konuda beklentileri var. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı, Ziraat Odası Başkanlığını, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni ayrı ayrı ziyaret edeceğiz. PTT’miz yerli ve millidir. Yerli ve milli olan kuruluşumuzu sizin de katkılarınızla daha ileriye götürmeye gayret göstereceğiz. Bu konuda ilk girişimimiz olan sanayi gurubuna teşekkür ediyorum. Başkanlarımız burada bir kargo şubesinin oluşmasında gerekli desteği sağlayacaklarını söylediler. Bizde bu sözün üzerine gelip esnafımızla kucaklaşırız, esnafımızın gönderilerini adreslerine ulaştırırız, gelen gönderilerini de yine esnafımıza zamanında ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteririz dedik. Müthiş bir araç parkı ve insan gücüyle hizmet vermekteyiz. Bir ucundan bir ucu 55 kilometreyi bulan bir Silivri sahasından bahsediyoruz. Bu sahada bu kalitede hizmeti vermek zordur. Biz zoru başarıyoruz. Bizim görevimiz bu, zoru başarmak. İnşallah katkılarınızla çalışmalarımıza daha da ivme kazandıracağız.” dedi.

ÇALIŞKAN, ESNAF ADINA %60-70 ORANINDA İSKONTO İSTEDİ
Sürecin hızlanması amacıyla konuyla ilgili taleplerini doğrudan PTT yetkililerine ileten Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, “Sanayi olarak potansiyelimiz var. 450’yi aşkın fabrikamız bulunuyor ama sanayide çok yüksek bazda bir çalışma oranımız yok. Kendi içimizdeki alışveriş trafiğini çoğaltmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuda bizim biraz ihmallerimiz var. Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanımızla bu konuyu daha detaylı görüşeceğiz, kendi aralarında gerçekleştirdikleri toplantılarda rica ediyorum üyelerine bu yönde görüş bildirirlerse bizim için çok faydalı olur. PTT müdürlerimden benim de taleplerim var. 600 küsur tane küçük esnafımız var totalde. Bunlar tabi ki sizler için bir potansiyel. Hizmet ayağa gitmediği müddetçe çok faydalı olmuyor. Hizmetin ayağa gitmesi lazım. Ben sizden burada başarılı olabilmemiz için bir şube açmanızı talep ediyorum. Burada bir şubenin varlığı çok daha etkili olacaktır. PTT devletin olan, milli sermayeli bir kuruluş. O manada bizim de böyle bir desteği vermemiz gerekiyor. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü. Taşımacılık hizmetlerinde %60-70 oranlarında bir de iskonto sağlanırsa gerçekten bu iş çok etkili olacaktır. Esnafımız için çok cazip olur. %5-10 gibi oranlar bu işi çok etkilemez. Hazır Daire Başkanlarımı yakalamışken ben böyle bir talepte bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

EKİNCİ: PTT GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE EŞ ZAMANLI OLARAK KENDİNİ SÜREKLİ GELİŞTİREREK, DONANIMIYLA SON TEKNOLOJİNİN KULLANILDIĞI BİR KURUM HALİNE GELDİ
Posta Kargo Daire Başkanı Selahattin Ekinci, sanayi esnafına kargo şubesi müjdesini verdi. Gelişen, büyüyen PTT’nin bir taraftan ülke insanına hizmet ederken, diğer yandan hizmet yelpazesini genişlettiğinin altını çizen Ekinci, şube açılış çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanılacağını bildirdi. Ekinci, konuşmasında şunları kaydetti: “Son zamanlarda değişen, gelişen bir PTT var. PTT’de dört ana başlıkta posta, kargo lojistik, bankacılık ve e-ticaret işlemleri yapılıyor. Esnafımız artık ürettiği malını e-ticaret ortamlarında satıyor ve dünyaya hitap ediyor. Bunlar önemli gelişmeler.
Tabi bunlar yapılırken ortaya bir takım maliyet unsurları çıkıyor. Bu maliyetleri hafifletmek için Başkanım buraya şube istedi. Silivri’de bir Merkez Müdürlüğümüz var, bu Merkez Müdürlüğümüze bağlı 10 tane şubemiz var. Hizmet kalitesine aşırı derecede önem verdiğimiz için ayrıyeten gişe hizmetlerimizi dağıtım hizmetleri olarak ikiye ayırdık. Bir de Dağıtım Müdürlüğümüz var.

“SANAYİMİZE KARGO ŞUBESİ AÇACAĞIZ”
Ben sayın Başkanıma katılıyorum. Hizmeti ayağa götürmediğiniz zaman buradan Silivri’ye giden esnafımız orada tercihlerini değiştirebilir. Biz bu anlamda sanayimize bir şube açmayı uygun buluyoruz. Kabul memurumuz olacak. Aynı zaman da bir de toplama memurumuz olacak. Ve bir irtibat telefonu kuracağız. Esnafımız kargom var dediği zaman gidip teslim alacağız, yani PTT’ye gelme zamanını bile biz karşılayacağız.

“ESNAFIMIZA KAYDA DEĞER BİR İNDİRİM YAPMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”
PTT teknoloji yaklaşımlarıyla yoluna emin adımlarla devam ediyor. İstanbul ölçeğinden baktığımızda 38 ilimize bugün kabul ettiğimiz gönderiyi, yarın ulaştırıp dağıtma imkanımız var. Uçak postası ile gönderdiklerimizi saymıyorum. Çünkü her zaman kabul ettiğimiz gönderiyi hızlı, güvenli ve kaliteli bir şekilde alıcılarla buluşturmayı hedefliyoruz. PTT’nin alt yapısıyla, insan kaynağıyla, her şeyiyle hazır olduğunu bilmenizi istiyorum. Esnafın birlikte hareket etmesinden bir güç doğacak ilkesiyle bizim de kargo taşıyıcısı olarak esnafımıza katkı koymamız lazım. Kargo gönderileri ücretlendirmesi konusunda bizim de esnafımıza adım atmamız gerekiyor. Başkanım arzu ettiği iskonto oranlarını dile getirdi. Bunların hepsi karşılıklı görüşme ile oluşabilecek şeylerdir. Esnaf tek çatı altında toplandığında bizim tarafımızdan iskontonun verilmeme gibi bir lüksü olmaz. Sizden ricam hızlı bir şekilde bize 100-150 metrekare bir yer göstermeniz. Bedeli karşılığında, rayiç fiyat olmamak kaydıyla kiralama yöntemiyle bir tahsis isteriz. Böyle bir yer olursa çok kısa bir sürede burada şubemizi kurarak hizmete açarız. Bu şubemizde aynı zamanda PTT Bank dediğimiz işlemleri de yapabiliriz. Esnafımızı bu yönde de rahatlatırız. Buraya bir PTT Matik getiririz. Bankacılık hizmetleriyle ilgili tüm işlemlerinizi o matik üzerinden yapma imkanı da getirebiliriz. PTT’nin üretmiş olduğu her türlü teknolojiyi bu bölgede esnafımızın yaşam kolaylığı için kullanacağımızı belirtmek istiyorum. Bunları hep birlikte çok kısa bir süre içerisinde programlayıp sizin hizmetinize sunacağımızı bildirmek istiyorum. Esnafımızdan birlikte hareket etmeleri kaydıyla üretecekleri potansiyele göre mevcut ücret tarifemizden kayda değer bir indirimi de vereceğimizi buradan taahhüt etmek istiyorum. Siz de takdir edersiniz her şey karşılıklıdır. Gönderi ne kadar fazla çıkarsa iskontosu da o kadar artacaktır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.